Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Data analist bedrijfseconomische statistieken

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Kloppende bedrijfsgegevens zijn onmisbaar voor het CBS. Zonder deze gegevens kunnen we onze statistieken niet maken. Dankzij jouw cijfermatige inzicht zie je snel verbanden. Ben jij onze nieuwste data analist? Laat deze kans niet lopen.

Dit is jouw uitdaging:

Als data analist ga je aan de slag met bedrijfseconomische statistieken.

Je gaat onder andere aan de slag met:

  • het beoordelen van de aangeleverde cijfers voor o.a. de Statistiek Financiën van Ondernemingen, investeringen en R&D op plausibiliteit, juistheid en consistentie met eerdere opgaven of opgaven van andere statistieken;
  • contact opnemen met bedrijven om de opgave te verifiëren of om gecorrigeerde cijfers te krijgen;
  • het afhandelen van binnenkomende telefoongesprekken en mails van berichtgevers met vragen over de statistieken;
  • analyseren van complexe cijfers met betrekking tot consistentie en bedrijfsstructuurvraagstukken;
  • ondersteunen bij het verrichten van de outputanalyses van de statistieken en het verklaren van eventuele afwijkingen in de cijfers.

Dit ben jij:

Jij bent een teamplayer en kunt goed samenwerken. Daarnaast beschik je over cijfermatig inzicht en heb je een resultaatgerichte houding. Je werkt georganiseerd en behoudt het overzicht.

Verder heb je:

  • een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting accountancy of bedrijfseconomie. Enkele jaren werkervaring is een pré;
  • goed ontwikkelde boekhoudkundige kennis; je bent bekend met externe verslaggeving en de wet- en regelgeving over het opstellen van jaarrekeningen.

Je bent:

  • communicatief sterk in zowel Nederlands als Engels.

Dit is je team:

Het team ESP (Statistiekproductie Bedrijfseconomische Statistieken) bestaat uit 18 personen die aan een verscheidenheid van statistieken werkt. In de statistieken worden bedrijfseconomische onderwerpen beschreven die aan elkaar gerelateerd zijn en geconcentreerd zijn bij de grote ondernemingen. In het team worden o.a. de Investeringenstatistiek, de R&D en Innovatie statistiek en de Statistiek Financiën van Ondernemingen samengesteld.

Iets voor jou?

Reageer dan snel, want we sluiten de vacature zodra we iemand hebben gevonden.

We voeren 2 gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

Dat betekent dat je onder andere kunt rekenen op het volgende:

  • Een salaris van minimaal EUR 3484,- en maximaal EUR 4868,- bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,5% bovenop je salaris. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB). Je bepaalt zelf hoe, wanneer en op welke manier je dit budget wilt inzetten.
  • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds.
  • Een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).
  • Twee tot drie dagen thuiswerken, de rest ben je aanwezig in ons onlangs gerenoveerde gebouw. In je team maak je daar verder afspraken over.