Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Psychiatrisch Intensieve Thuiszorg (PIT) Verpleegkundige Soma en Psyche / Peripartum polikliniek

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Heb je zin in een gevarieerde dynamische functie met een veelvoud aan problematieken en behandelmethodieken? Dan zien we je sollicitatie voor de GGz-afdeling Soma en Psyche en Peripartum polikliniek graag tegemoet.


Binnen de afdeling Soma en Psyche, die bestaat uit een afdeling voor groepsbehandeling en spreekuurcentra in de regio Parkstad (Heerlen, Kerkrade, Brunssum) en Sittard - Geleen richten wij ons op patiënten die kampen met hardnekkige of langdurig bestaande lichamelijke klachten, waar eerdere medische onderzoeken en -behandelingen onvoldoende verbetering hebben opgeleverd. Ons spreekuurcentrum is gericht op de wisselwerking tussen lichamelijke klachten en psychologische en psychiatrische problemen.


Jouw nieuwe baan

Binnen de afdeling Soma en Psyche is er een vacature beschikbaar voor een PIT verpleegkundige (Psychiatrische Intensieve Thuiszorg). Deze kan worden ingezet als de cliënt extra begeleiding nodig heeft. Je begeleidt cliënten één of bij uitzondering meermalen per week thuis gedurende een aantal uren per dag. Je biedt ondersteuning bij activiteiten die de cliënt ten gevolge van de psychiatrische problematiek op dat moment zelf niet meer kan uitvoeren. PIT wordt ingezet als onderdeel van het reguliere behandeltraject binnen het multidisciplinaire team. Vaak zal hiermee een klinische opname voorkomen kunnen worden. Contacten met diverse externe instanties onderhouden ten bate van de patiënt(en) in je caseload.


Soma en Psyche biedt tevens specialistische zorg aan vrouwen met psychische/ psychiatrische problematiek rondom de bevalling. Hiervoor wordt er behandeling geboden vanuit de Peripartum polikliniek . Deze is gespecialiseerd in het bieden van specialistische zorg tijdens de zwangerschap en de daarop volgende maanden. Als PIT verpleegkundige ben je onderdeel van dit team en bied je samen met een psycholoog, psychiater, verpleegkundig specialist en maatschappelijk werker voorlichting, ondersteuning en behandeling in de periode rond de bevalling en kraamtijd.


Wat neem je mee?

  • Je hebt een relevante afgeronde opleiding (HBO-V of vergelijkbare relevante opleiding).
  • Je hebt ruime ervaring in het begeleiden en behandelen van cliënten en cliëntsystemen met (ernstige) psychosomatische problematiek.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent patiëntgericht en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je hebt een actieve, flexibele, positief kritische en innovatieve instelling.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over een auto.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Het betreft een functie met een 20-urige werkweek.
  • Een professionele werkomgeving.

  • Een dynamische en veranderende organisatie.
  • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • De CAO-GGZ is van toepassing, de werkeenheid is Zuyderland GGZ.
  • De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 50.

Interesse


Nadere informatie is in te winnen bij Bianca Hahnraths, Afdelingshoofd 2, behandeling Volwassenen, via telefoonnummer 06 10742191.


De eerste gesprekken zullen plaatsvinden rond begin april.


Over Zuyderland GGz


Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.


Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.


Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.


Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.