Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Afdelingshoofd Operatiekamers

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Binnen de afdeling OK zijn wij op zoek naar een inspirerend, doortastend en communicatief vaardig afdelingshoofd dat vanuit verbinding doelen realiseert.

Heb jij de capaciteiten en zie jij jezelf wel zitten op onze mooie OK, dan komen we graag met je in contact!

De afdeling OK

Wie zijn wij?

De afdeling OK is een dynamische werkomgeving die beschikt over 21 operatiekamers inclusief recovery, 6 poliklinische operatiekamers en de preoperatieve screening, allemaal verdeeld over drie operatiecomplexen op twee locaties (Sittard-Geleen en Heerlen). Met ons team van ruim 350 trotse en kritische professionals bieden wij een breed pakket met hoogwaardige ingrepen (ruim 30.000 per jaar). De specialismen waarvoor wij onze operaties uitvoeren, zijn onder andere neurochirurgie, KNO, kaakchirurgie, plastische chirurgie, traumatologie, algemene chirurgie, orthopedie, urologie, gynaecologie, vaatchirurgie, oogheelkunde en longchirurgie. Hierbij volgen we de nieuwste ontwikkelingen in een moderne omgeving. Zo beschikken wij over een hybride OK, een loop X, een operatierobot en zijn we onder meer zeer vooruitstrevend binnen de ontwikkelingen van diverse focus klinieken en patiëntgerichte centra.

De afdeling OK wordt aangestuurd door twee afdelingshoofden en is onderdeel van CAP RVE 1 Behandelcentrum, met daarin ook de Intensive Care-Medium Care, Spoedeisende Hulp, Acute Opname Afdeling en Centrale Sterilisatie Afdeling.

Jouw nieuwe baan

Binnen de OK wordt momenteel hard gewerkt aan het traject Toekomst OK, waarbij er dit jaar nog een aantal grote veranderingen binnen de OK gaat plaatsvinden om de capaciteit en de processen ten aanzien van de operatieve zorg toekomstbestendig in te richten. Ook zijn er nieuwbouwplannen voor de OK op locatie Sittard-Geleen die op korte termijn gestart worden. Dit maakt dat het een dynamische tijd is!

Als afdelingshoofd geef je uitvoering aan het integrale beleid van onze OK. In deze functie werk je nauw samen met je collega afdelingshoofd OK en het medisch hoofd OK. Jullie vormen samen een duaal management, waarbij jullie verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, uitvoeren en bewaken van het integrale afdelingsbeleid, gericht op de samenwerking tussen de drie operatiecomplexen verdeeld over de beide ziekenhuislocaties. De verantwoordelijkheid betreft onder andere het personeelsbeleid, de productie en capaciteit, de kwaliteit en het budget- en middelenbeheer. Hierbij is er oog voor de behoeften van de patiënt, de medewerkers, de afdeling en de plek van de OK in de hele organisatie.

Contacten met diverse partners (intern/extern) en het verder professionaliseren en ontwikkelen van de afdeling behoort tot het takenpakket. Ervaring met integrale capaciteitsplanning en bedrijfskundig inzicht is belangrijk.

Als afdelingshoofd ben je onderdeel van het managementteam OK, waarin je nauw samenwerkt met je naaste collega afdelingshoofd. Daarnaast bestaat het managementteam OK uit 7 leidinggevenden (4e laag), die verantwoordelijk zijn voor de directe aansturing van de teams. Ook werk je veel samen met de medisch specialisten van de snijdende vakgroepen onder andere in het Dagelijks Bestuur OK. Het managementteam OK geeft samen leiding aan ongeveer 250 fte medewerkers (350 mensen) en rapporteert aan het RVE-management van CAP 1. Het zoeken van verbinding, gemakkelijk benaderbaar zijn en zichtbaarheid op de momenten die ertoe doen, is in de uitvoering van deze functie een belangrijk aspect.

Wie ben jij?

Jij bent een leidinggevende die inspireert, die integer en doortastend is én vertrouwen geeft. Een betrokken persoon met humor, die in veranderingen kansen ziet en het leuk vindt om als duo te werken.

Je bent iemand die een open cultuur bevordert, waarin aanspreken, uitspreken en afspreken vanzelfsprekend is. Een verbinder die de samenwerking tussen de medewerkers, de specialisten van de diverse snijdende vakgroepen, het management en de overige organisatieonderdelen stimuleert en vanuit een gezamenlijke visie verder brengt. Je bent in staat om zowel op tactisch als op strategisch niveau te denken, te acteren en politiek strategisch te manoeuvreren vanuit maximale transparantie. Je denkt graag oplossingsgericht, staat sterk in je schoenen en bent in staat om tegenstellingen te overbruggen dan wel de-escalerend op te treden bij conflicten. Je bent bij uitstek een leidinggevende die kan motiveren, die gemakkelijk toegankelijk is en een luisterend oor heeft voor de behoeften en suggesties van medewerkers. Je weet professionals te prikkelen het beste uit zichzelf te halen en eigenaarschap te tonen. Je bent bereid om beschikbaar en betrokken te zijn bij het team, waarbij aanwezigheid op de werkvloer wordt gestimuleerd.

Je bent:
  • Krachtig, feitelijk en consistent in sturing.
  • Positief ingesteld.
  • Een doorzetter bij tegenslag, die blijft denken in mogelijkheden
  • Goed in people management, maar ook in bedrijfsvoerend management.
  • Ervaren in het aansturen, begeleiden, motiveren, stimuleren, vernieuwen en enthousiasmeren van teams.
  • Een bruggenbouwer die kan samenwerken met verschillende niveaus en zorgdisciplines in een complexe omgeving.
  • Communicatief sterk in woord en geschrift.
  • In staat een goede inhoudelijke bijdrage te leveren aan de beleidsontwikkeling van de afdeling, zowel in- als extern gericht.
  • Vaardig om deel te nemen aan uitdagende afdelingsoverstijgende projecten, maar ook in staat een project te leiden en betrokken professionals in hun kracht te zetten.
Wat neem je mee?
  • Een afgeronde Bachelor management, eventueel aangevuld met een Master opleiding.
  • Ruime en aantoonbare managementervaring, bij voorkeur op een OK maar in ieder geval binnen een ziekenhuis.
  • Affiniteit met of oprechte interesse in het vakgebied OK.
  • Ervaring met veranderingsprocessen in complexe organisatieonderdelen.
Wat krijg je van ons?
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een werkweek van gemiddeld 36 uur.
  • Een dynamische, inspirerende en enerverende werkomgeving.
  • Zelfstandigheid in een leidinggevende functie.
  • Mogelijkheid tot zelfontplooiing, deelname aan trainingen uit ons Management Development Programma.
  • Een bruto maandsalaris in FWG 65 per 1 juni van € 4.457,- tot € 6.716,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring
  • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.
Wat bieden wij jou nog meer?
  • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
  • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
  • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis).
  • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
  • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Karin Hawinkels (afdelingshoofd OK) via telefoonnummer 06-46196847 of Gerard Marinus (RVE manager), via telefoonnummer 088-4597078 (secretariaat). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Stan Beckers (recruiter), via st.beckers@zuyderland.nl

‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste zorg in de regio.’

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.