Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Bewonersconsulent

Werkgever:Woonzorg Nederland
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Huurders staan bij ons centraal. Dat snap jij als geen ander. Al onze huurders hebben hun eigen verhaal en jij gaat daar als Bewonersconsulent zo menselijk mogelijk mee om. Dankzij jouw luisterend oor en inlevingsvermogen, voelen onze huurders zich bij jou gehoord én geholpen. We gebruiken het cliché niet graag, maar we zoeken een mensen-mens. Iemand die op een sympathieke manier kan omgaan met vragen van onze bewoners, onze woningen kan verhuren, maar daarbij de zakelijke kant ook goed in de gaten houdt. Je bent verantwoordelijk voor het snel (opnieuw) verhuren van woningen c.q. het tot-stand-komen van huurovereenkomsten en het voorkomen dan wel beperken van leegstand en huurderving binnen gegeven normen en criteria. Je weet hoofd van bijzaken goed te onderscheiden, Je hebt inlevingsvermogen en raakt niet in paniek als je werkvoorraad stijgt. Je werkt grotendeels zelfstandig en werpt jouw initiatiefrijke, vasthoudende en oplossingsgerichte houding in de strijd voor onze bewoners én voor Woonzorg Nederland. Verder ben je bij ons verantwoordelijk voor:

  • Het behouden van klanttevredenheid. (afspraak is afspraak)
  • Overleggen met bewonerscommissies.
  • Afrekenen van servicekosten en verwarmingskosten.
  • Bemiddeling bij overlast.
  • Verrichting van kleine technische taken.
  • Signaleren van oplossingen binnen en buiten je eigen werkproces.
  • Het uitzetten van technisch onderhoud en alle bijbehorende administratieve handelingen.

Jouw team, jouw bedrijf

Woonzorg Nederland is de grootste landelijke woningcorporatie voor ouderen en mensen met een zorgvraag. We dragen zorg voor bijna 60.000 mensen in 29.000 zelfstandige huurwoningen en 15.000 eenheden in verpleeghuizen. We bieden je betekenisvol en uitdagend werk in een mensgerichte organisatie. We hebben een voortrekkersrol in het verbeteren van het de woon- en leefsituatie van senioren en met jouw hulp willen we nóg beter worden. Het gemeenschappelijke kantoor staat in Amstelveen. Jij gaat aan de slag in ons cluster Heerlen - Roermond met als standplaats Heerlen. Je bent veel onderweg en je zult niet vaak twee dagen achter elkaar op dezelfde plek te vinden zijn.

Wat je ervoor terugkrijgt

Een baan kun je overal vinden. Een baan waarbij je direct effect hebt op het wooncomfort van zo veel mensen: die vind je alleen bij ons. Verder krijg je bij ons alle ruimte voor persoonlijke groei en de garantie dat je écht kunt bijdragen aan de koers van onze organisatie. Je kunt ook rekenen op:

  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.513,- bij een fulltime dienstverband.
  • De mogelijkheid om (in overleg) studies te volgen die je beter maken in jouw werk.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Wie jij bent

Allereerst: je woont bij voorkeur in de regio Heerlen-Roermond want daar ligt het cluster waarin jij gaat werken. Verder ben je een organisator met veel talenten: je bent inlevend tijdens gesprekken met bewoners, maar blijft realistisch. Je hebt een positieve basishouding, maar je weet hoe je het woord ‘nee’ moet gebruiken. Je loopt over van het verantwoordelijkheidsgevoel, werkt heel goed zelfstandig en weet juist te prioriteren. Onze doelgroep kan mondig zijn, geen probleem voor jou, want je staat stevig in je schoenen en je kunt goed communiceren. Je bent betrokken, denkt altijd in oplossingen en je bent een echte teamspeler. Verder vind je het niet erg om regelmatig op de weg te zitten. Ook zien we graag het volgende op jouw CV:

  • MBO+ / HBO werk- en denkniveau, met minimaal 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Een opleiding gevolgd gericht op facilitaire- of sociaal juridische dienstverlening.
  • Ervaring in volkshuisvesting is een vereiste
  • Ervaring in het huurrecht
  • Ervaring met overlast/moeilijke gesprekken en samenwerking met lokale netwerken zoals gemeente/schuldhulpverlening en zorgverleners.
  • Administratief sterk en kundig in het efficiënt toepassen van systemen.

Verder vragen wij voor deze functie een Verklaring Goed Gedrag (VOG) en referenties.

Werken bij Woonzorg?

Herken je jezelf in deze functie? Of nog beter: zoeken wij jou? Solliciteer dan vóór maandag 20 april 2020 a.s. via onderstaande solliciteerknop. Handig om te weten de digitale gespreksrondes staan gepland op dinsdag 21 april en donderdag 23 april a.s. Meer informatie? Neem contact op met Maartje Schut, onze Clustermanager via 020-6662666. De vacature is zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.