Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ambtelijk secretaris WOR bestuurder

Werkgever:Veiligheidsregio Zuid-Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen. Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruimte krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw ideeën brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie, continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant.

Wij zijn op zoek naar:

Ambtelijk secretaris WOR bestuurder (18 uur/week)

Die een organisatorische duizendpoot is.

  • Ben jij op zoek naar een functie waarin je zowel secretarieel als beleidsmatig kunt werken?
  • En vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een constructieve samenwerking tussen de WOR bestuurder en de ondernemingsraad?

Dan gaan we graag met jou om tafel.

Wat ga je doen?

Jij, als ambtelijk secretaris WOR bestuurder, houdt je onder andere bezig met het adviseren van management en medewerkers over de toepassing van de Wet op de Ondernemingsraden in relatie tot te nemen besluiten. Je bewaakt de voortgang van de stukken en zorgt voor procesbegeleiding tussen de OR en WOR bestuurder. Jij bepaalt daarbij wat urgent is en wat kan wachten. Jij stelt de verzoeken op die ter advies en instemming aan de OR worden voorgelegd en toetst deze op basis van wet- en regelgeving. Jij bent een belangrijke spil voor het optimale proces voor de OR, in samenspraak met de WOR bestuurder en het dagelijks bestuur van de OR. Jij draagt bij aan het effectief en efficiënt communiceren over OR aangelegenheden binnen de gehele organisatie. Deze functie is onderbracht bij het team P&O. Team P&O is in Heerlen gehuisvest. De ondernemingsraad is een belangrijk inspraak- en medezeggenschapsorgaan binnen onze organisatie. Vanuit hun eigen visie beoordeelt de OR de plannen van de organisatie en geeft daarop advies of instemming. De OR heeft 15 zetels, die namens het personeel overleg voeren met de werkgever over het ondernemingsbeleid en de personeelsbelangen.

De organisatie en het team

Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg werken de 16 gemeenten, brandweer, politie en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je er in één keer 810 collega’s bij, waaronder 550 brandweervrijwilligers. De standplaats van deze functie is Heerlen.

Ben jij wie we zoeken?

  • Beschik je over minimaal 3 jaar kennis en ervaring in een soortgelijke functie;
  • Beschik je minimaal over HBO diploma, richting business studies of vergelijkbaar;
  • Beschik jij bij voorkeur over een afgeronde leergang tot ambtelijk secretaris of bent bereid deze te volgen;
  • Achterhaal jij de behoefte en wensen van de klant door vraagverheldering en analyse;
  • Exceleer jij door jouw zorgvuldige en heldere manier van schrijven.

Wat bieden wij jou?

  • Een prachtige baan bij een uitdagende organisatie die volop in ontwikkeling is;
  • Werken in een organisatie waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen;
  • Een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband;
  • Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, in maximaal schaal 9 (maximum salaris € 4.008,- bij een fulltime aanstelling);
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Individueel keuzebudget van 17,05%.

Interesse?

Durf jij de uitdaging aan? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief t.a.v. Manon Weijts, teamleider P&O, via email naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van vacature ambtelijk secretaris WOR bestuurder. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Manon Weijts via 06 – 50 28 11 03 Reageren kan tot en met 29 april a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld