Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Aankomend Teamleider Nazorg, Vormerij en Kernmakerij

Werkgever:VDL Castings Heerlen
Plaats:Hoensbroek

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor onze afdelingen Nazorg, Vormerij en Kernmakerij bij VDL Castings in Heerlen zoeken we enthousiaste aankomende teamleiders. Zoek jij een baan waarin jezelf kunt ontwikkelen dan is deze baan perfect voor je.

Aankomend Teamleider Nazorg, Vormerij en Kernmakerij

We zijn voor onderstaande afdelingen afzonderlijk op zoek naar een aankomend teamleider die een groep aan gaat sturen van 20-40 personen.

Afdeling Kernmakerij:

De afdeling kernmakerij maakt uit zand gemengd met hars halffabricaten (kernen) met behulp van meerdere kernschietmachines voor de afdeling Vormerij. We zijn voor de kernmakerij op zoek naar organisatorisch talent, de taken zijn: mensen aansturen, assisteren bij het maken van de planning en zorgen dat de planning nageleefd wordt, zorgen dat er voldoende materiaal op tijd aanwezig is, voorkomen van storingen, zorgen voor een veilige werkomgeving, etc.. Verder spelen output en verhogen van de efficiëntie van de afdeling een belangrijk rol. De komende jaren zullen op deze afdeling diverse vernieuwingen, automatisering en robotisering, plaatsvinden waarbij jou organisatorische inbreng gevraagd is.

De afdeling werkt in twee diensten, we zijn op zoek naar mensen die in 2- of 3-ploegendienst willen werken.

Afdeling Vormerij:

De afdeling Vormerij produceert 120 zandvormen per uur met behulp van een vormautomaat waarbij de kernen en vloeibaar ijzer als halffabricaten worden ingezet. We zijn ook voor deze afdeling op zoek naar organisatorisch talent hierbij kun je denken aan het aansturen van mensen, zorgen dat de planning nageleefd wordt, zorgen dat er voldoende materiaal is, preventief onderhoud, invullen van controle staten en dagrapporten, etc.. Output en efficiëntie verhogen door slim te werken is een belangrijk aspect. Op deze afdeling staan al twee robots, verdere automatiseringen zijn in voorbereiding.

Op dit moment wordt er in dagdienst gewerkt, maar we zijn op zoek naar mensen die uiteindelijk ook in ploegendienst willen werken.

Afdeling Nazorg:

In de afdeling Nazorg wordt het ruwe gietwerk verder afgewerkt en gecontroleerd. Traditioneel gebeurd dit door middel van handslijpen. VDL Castings in een overgangsfase waarbij het handmatig slijpen wordt vervangen door meerdere CNC gestuurde slijpautomaten. De manier van aansturen van een team wordt hierdoor ook ingrijpend anders, “van ambachtelijk werk naar een machinefabriek”. In de afdeling Nazorg mag je de afdeling mee helpen opbouwen, output en efficiëntie verhogen en de afdeling toekomstbestendig maken.

De afdeling werkt in twee diensten, we zijn op zoek naar mensen die in 2- of 3-ploegendienst willen werken.

Wat neem jij mee?
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift, enige kennis van Duits en Engels is een pre.
  • Je bent fulltime beschikbaar
  • Je bent bereid om in ploegen te werken
  • Je hebt een technische achtergrond op minimaal MBO niveau, (bijvoorbeeld werktuigbouw, procestechniek, autotechniek), enige kennis van hydrauliek en elektronica.
  • Technisch inzicht is belangrijk.
  • Kennis van gangbare Microsoft programma’s.

Wat bieden wij:

Werken bij VDL Castings betekent werken bij een innovatief, ondernemend bedrijf, onderdeel van de VDL Groep, waarin 'Kracht door Samenwerking' centraal staat. We hechten veel waarde aan een collegiale, prettige werksfeer.

Naast uitdagend werk en leuke collega's bieden wij je ook:

  • een marktconform salaris
  • 14% of 18,3% ploegentoeslag als je in ons 2- of 3-ploegensysteem werkzaam bent.
  • een jaarlijks winstdeling
  • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
  • een goede pensioenregeling
  • volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen
  • interne doorgroei mogelijkheden
  • diverse collectiviteitsregelingen
  • personeelsaanbiedingen
  • een jaarlijks VDL-feest met alle collega's van de VDL Groep
  • deelname aan sportactiviteiten

Kom jij bij ons werken?

Ben je na het lezen van de vacature nog altijd enthousiast? We ontvangen dan graag jouw cv en een korte motivatie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij VDL Castings:

Wil jij graag werken in de wereld van vloeibare vormgeving'?

Onze producten, die in een indrukwekkend proces van ijzergieten vorm krijgen, vind je terug als onderdeel in uiteenlopende eindproducten. Denk hierbij aan gietstukken voor vrachtwagens, grondverzetmachines, compressoren, landbouwmachines, treinen en windturbines. In opdracht van onze internationale klanten produceren we bij VDL Castings Heerlen met ongeveer 120 enthousiaste collega's diverse soorten differentieelhuizen, steunen, assen, tandwielkasten, onderdelen voor heftrucks en tractoren, turbohuizen en hydrauliekblokken.

Ons bedrijf groeit; onze medewerkers groeien mee. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe collega's op het gebied van productie, onderhoud en engineering! VDL Castings biedt de mogelijkheid om te werken in een technisch uitdagende, snel veranderende omgeving waarin ruimte is voor eigen inbreng en waar volop doorgroeimogelijkheden zijn. Ben je flexibel, hou je van aanpakken en voel jij je thuis in een informele no-nonsense organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je hebt relatief veel vrijheid om deze functies qua inhoud zelf in te delen. Je hebt ruimte voor eigen inbreng, dat vinden wij erg belangrijk.

We zijn een uniek bedrijf waarvan er niet veel zijn in Nederland.

#LI-CM1