Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Programmamanager 1 fte

Werkgever:SVO PL
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken een programmamanager

Ben jij een spin in het web, de verbinder in hart en nieren en zit organiseren in je bloed? Dan is dit dé vacature voor jou! Lees snel verder; wij weten zeker dat jij enthousiast wordt.

Je gaat aan de slag voor de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO|PL) voor zes locaties in Parkstad Limburg. SVO|PL scholen voorzien in elke vorm van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Leerlingen en medewerkers worden gestimuleerd om hun talenten optimaal te benutten en ontwikkelen.

Jij gaat als programmamanager aan de slag voor het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). NPO is het instrument dat bijdraagt aan de persoonlijke en praktische ontwikkeling van leerlingen. Het doel hierbij: het inhalen en goedmaken van vertragingen. Tevens het onderwijs(aanbod) op een dusdanige wijze structureel inrichten/ aanpassen zodat de geconstateerde achterstanden op de lange termijn structureel kunnen worden ondervangen of voorkomen.

Als programmamanager ben je trekker en bewaker van het programma NPO voor zes locaties; CMC Eijkhagen en 5 locaties van Beroepscollege Parkstad Limburg (BcPL). Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en procesmatige aansturing van het NPO team. Ook draag jij verantwoordelijkheid voor de voortgang, informatievoorziening, kwaliteit, tijd en budget van het programma. Er mede voor zorgdragen dat de NPO gelden binnen de geformuleerde overheids- en stichtingskaders op een verantwoorde en toekomstbestendige wijze worden ingezet ten bate van de leerling, binnen de NPO-projecttijd en daarna. Om dit te realiseren organiseer je de benodigde projectteams en overlegvormen.

Je stelt prioriteiten samen met directie en het team en bewaakt de integrale uitvoering om de programmadoelstellingen te behalen. Vanuit je rol initieer, regisseer en inspireer je, waarbij je de omgeving meeneemt om tot gedeelde ambities en gedragen besluiten te komen. Je stuurt op de samenhang van de projecten en stuurt de deelprojecten aan die bijdragen aan de doelstellingen van het programma. Je draagt zorg voor afstemming en uitwisseling.

Ben jij de ervaren programmamanager met uitstekende organisatiesensitiviteit en een warm hart voor onderwijs? Ben jij een verbinder, ben je procesgericht en heb je ervaring in participatieve trajecten? Ben je in staat de managementbesluiten te vertalen naar acties binnen jouw opgave? Wij zien jouw sollicitatie graag tegenmoet!

Wie ben jij?

  • Een HBO+ / universitaire opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je bent 40 uur per week beschikbaar.
  • Kennis van het onderwijs wordt als pré gezien.
  • Je bent doelgericht, verbindend, analytisch sterk en toont eigenaarschap.
  • Je gaat zelfstandig te werk en zet je strategische lijnen uit. Daarnaast zet je deze lijnen uit naar algemene vraagstukken en koppelt deze aan de praktijkbehoeften.
  • Je kunt het overzicht bewaken en zoekt actief de samenwerking op de diverse organisatieonderdelen en externe partijen.
  • Met jouw expertise en enthousiasme weet je andere te overtuigen, te inspireren en draagvlak te creëren.
  • Je bent communicatief sterk en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wij bieden:

  • Inschaling conform CAO-VO op basis van schaal 11.
  • Laptop.
  • Fiscale uitruil waarbij kosten voor sportschool, fiets of aanschaf van digitale middelen onderdeel vormen.

Charlemagne College Eijkhagen

www.eijkhagen.nl

Charlemagne College Eijkhagen is een school voor voortgezet onderwijs in Landgraaf met afdelingen voor tweetalig vwo, vwo, havo en vmbo-tl. Een school met ruim 1.400 leerlingen waarbij jij als medewerker deel uitmaakt van een groot team. Echter, het is een hechte club die er samen voor gaat en waarbij jij zeker geen nummer bent. Er is een open cultuur; collega’s spreken elkaar aan in de jij-vorm en bij iedereen staat de deur altijd open. Jezelf blijven ontwikkelen en jouw eigen toekomstdromen durven te realiseren. Dat is Charlemagne College Eijkhagen, ofwel; Create your future!

Beroepscollege Parkstad Limburg

https://www.bcpl.nl/

Beroepscollege Parkstad Limburg is een school voor voortgezet onderwijs in Parkstad. Het onderwijs wordt op vijf kleinschalige locaties aangeboden. Er wordt gewerkt volgens een eigen missie en visie in een verschillend tempo aan het didactisch en pedagogisch klimaat. Het gaat om locatie Holz in Kerkrade, locatie Brandenberg in Landgraaf en de locaties Herle, Techniekcollege Parkstad Limburg en de Openbare en Katholieke Scholen voor Praktijkonderwijs (PPL) in Heerlen. De vijf locaties werken intensief samen, wisselen ervaringen uit en ondersteunen elkaar.

Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO|PL)

Is het bevoegd gezag van negen locaties voor voortgezet onderwijs in Parkstad Limburg. SVO|PL is het grootste onderwijsbestuur in de regio met ruim 6100 leerlingen en bijna 800 medewerkers.

SVO|PL biedt – met partners in de regio – toekomstgericht onderwijs onder het motto “voor elk kind het beste onderwijs”. SVO|PL-scholen voorzien in elke vorm van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Leerlingen en medewerkers worden gestimuleerd om hun talenten optimaal te benutten en ontwikkelen.

Interesse?

Mail zo snel mogelijk (uiterlijk 3 juni 2022) je sollicitatiebrief en CV naar Maud Wijnen (P&O-adviseur) via mja.wijnen-paffen@svopl.nl Neem voor meer informatie contact op met Ineke Stijnen (rector) via ihh.stijnen@charlemagnecollege.nl, Marcel Janssen (algemeen directeur BcPL) via mhj.janssen@svopl.nl of Maud Wijnen (P&O-adviseur) via mja.wijnen-paffen@svopl.nl