Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent praktijkonderwijs 2x 1 FTE

Werkgever:SVO PL
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken een docent (coach) voor praktijkonderwijs.

Ben jij pedagogisch sterk onderlegd en heb jij affiniteit met en kennis van de doelgroep praktijkonderwijs? Voor het BcPL locatie PPL is SVO|PL op korte termijn op zoek naar twee docenten (2x 1 FTE) ter vervanging van zwangerschap. Daarbij is in onderling overleg ook minder uren mogelijk.

Naast de kerntaak, het bieden van onderwijs, is de docent verantwoordelijk voor begeleiding van leerlingen. Met behulp van kennis, vaardigheden en tools monitor jij de voortgang. Jouw coachende rol en pedagogische en didactische vaardigheden zijn hierbij essentieel. Wij zijn op zoek naar een docent die pedagogisch sterk onderlegd is en kennis heeft van de doelgroep. Je zult gaan lesgeven in de vakken; economie handel en/of muziek, daarnaast zul je een coach (enigszins te vergelijken met mentor) zijn voor de leerlingen.

Iedere docent van SVO|PL wordt naast lesgeven belast met taken, deze taken kunnen gericht zijn op uitvoerende of tactische bijdragen. De missie van het praktijkonderwijs in Nederland is het opleiden van leerlingen gericht op de domeinen werken, wonen, burgerschap en vrije tijd. Men is constant op zoek naar aandacht voor de aansluiting op de arbeidsmarkt, in samenwerking met werkgevers, MBO en gemeenten. Het doel van PPL is om leerlingen klaar te stomen voor de maatschappij op bovenstaande domeinen. Dit gebeurt door middel van diverse (praktijk)vakken.

Wie ben jij?

  • Jij bent in het bezit van de gevraagde onderwijsbevoegdheid of afstuderende daarvoor;
  • Een docent die de leerlingen, middels structuur en houvast een veilige leer- en leefomgeving biedt;
  • Een daadkrachtige en enthousiaste docent die van een uitdaging houdt;
  • Vaardig in het motiveren van leerlingen, het opzetten van leerplannen en het toepassen van didactische methoden en technieken;
  • Naast inzet, betrokkenheid, creativiteit en vakmanschap een resultaatgerichte aanpak waarbij de leerling centraal staat;
  • Je bent en blijft op de hoogte van actuele onderwijsvernieuwingen en in staat deze mede vorm te geven;
  • Ervaring binnen het onderwijs geldt als pré.

Wij bieden:

  • Inschaling conform CAO-VO op basis van jouw laatste onderwijssalaris of conform schaal LB;
  • Laptop;
  • Pensioenopbouw vanaf dag 1.

BcPL locatie PPL

Iedereen doet ertoe, iedereen heeft waarde. Zo heeft elk kind recht op passend onderwijs en een passende arbeidsplaats, ongeacht niveau van leren, ontwikkeling en afkomst. Bij ons op school krijgen deze kinderen inzicht in wie ze zijn, wat ze kunnen en willen bereiken. Dit helpt hen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontplooien. Zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien. Rugzakken worden gevuld met voor ieder individu bruikbare bagage, waardoor ze betere keuzes maken en een goede toekomst TROTS tegemoet gaan.

Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO|PL) is het bevoegd gezag van negen locaties voor voortgezet onderwijs in Parkstad Limburg. SVO|PL is het grootste onderwijsbestuur in de regio met ruim 6100 leerlingen en bijna 800 medewerkers.

SVO|PL biedt – met partners in de regio – toekomstgericht onderwijs onder het motto “voor elk kind het beste onderwijs”. SVO|PL-scholen voorzien in elke vorm van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Leerlingen en medewerkers worden gestimuleerd om hun talenten optimaal te benutten en ontwikkelen.

Interesse?

Mail zo snel mogelijk (uiterlijk 3 juni) jouw sollicitatiebrief en CV naar Wiertz Flex Solutions én naar Maud Wijnen (P&O adviseur). Wiertz: SVOPL@wiertz.com Maud: mja.wijnen-paffen@svopl.nl

Neem voor meer informatie contact op met Henk Mohnen (sector directeur) via jcm.mohnen@bcpl.nl of 06 10 20 42 91 of Maud Wijnen (P&O-adviseur) via mja.wijnen-paffen@svopl.nl of 06 25 39 60 17