Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent lichamelijke opvoeding praktijkonderwijs

Werkgever:SVO|PL
Plaats:Heerlen

Kun jij een balletje hoog houden tijdens de gymlessen en meerdere ballen gedurende de rest van de dag? Dan ben jij wellicht degene die wij zoeken! Voor het BcPL locatie PPL is SVO|PL voor schooljaar 23-24 op zoek naar een docent LO. De vacature ruimte is 0,5 FTE. De werkdagen betreffen dinsdag, woensdag en donderdag.

Je geeft 14 LO lessen in unit 1 t/m 3 oftewel leerlingen tussen de 12 en 18 jaar oud. Naast de kerntaak, het bieden van onderwijs, is de docent verantwoordelijk voor begeleiding van leerlingen. Met behulp van kennis, vaardigheden en tools monitor jij de voortgang. Jouw coachende rol en pedagogische en didactische vaardigheden zijn hierbij essentieel. Wij zijn op zoek naar een docent die pedagogisch sterk onderlegd is en kennis heeft van de doelgroep. Iedere docent van SVO|PL wordt naast lesgeven belast met taken, deze taken kunnen gericht zijn op uitvoerende of tactische bijdragen.

De missie van het praktijkonderwijs in Nederland is het opleiden van leerlingen gericht op de domeinen werken, wonen, burgerschap en vrije tijd. Men is constant op zoek naar aandacht voor de aansluiting op de arbeidsmarkt, in samenwerking met werkgevers, MBO en gemeenten. Het doel van PPL is om leerlingen klaar te stomen voor de maatschappij op bovenstaande domeinen.

Wie ben jij?

Jij bent in het bezit van de gevraagde onderwijsbevoegdheid of afstuderende daarvoor. Een docent die de leerlingen, middels structuur en houvast een veilige leer- en leefomgeving biedt. Een daadkrachtige en enthousiaste docent die van een uitdaging houdt. Vaardig in het motiveren van leerlingen, het opzetten van leerplannen en het toepassen van didactische methoden en technieken. Naast inzet, betrokkenheid, creativiteit en vakmanschap een resultaatgerichte aanpak waarbij de leerling centraal staat. Je bent en blijft op de hoogte van actuele onderwijsvernieuwingen en in staat deze mede vorm te geven.

Wij bieden:

  • Inschaling conform CAO-VO op basis van jouw laatste onderwijssalaris of conform schaal LB (tussen €3301 en €5030 op fulltime basis);
  • In eerste instantie een tijdelijke overeenkomst. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Als startende docent ontvang je coaching en kun je gebruik maken van onze Talenten Academie.
  • Een laptop;
  • Pensioenopbouw via het ABP en een collectieve arbeidson-geschiktheidsverzekering;
  • Fiscale uitruil waarbij het mogelijk is om kosten voor o.a. sportschool, fiets of aanschaf van digitale middelen fiscaal vriendelijk te verrekenen.

BcPL locatie PPL

Iedereen doet ertoe, iedereen heeft waarde. Zo heeft elk kind recht op passend onderwijs en een passende arbeidsplaats, ongeacht niveau van leren, ontwikkeling en afkomst. Bij ons op school krijgen deze kinderen inzicht in wie ze zijn, wat ze kunnen en willen bereiken. Dit helpt hen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontplooien. Zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien. Rugzakken worden gevuld met voor ieder individu bruikbare bagage, waardoor ze betere keuzes maken en een goede toekomst TROTS tegemoet gaan.

Over SVO|PL www.svopl.nl

De Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO|PL) is het bevoegd gezag van negen locaties voor voortgezet onderwijs in Parkstad Limburg. SVO|PL is het grootste onderwijsbestuur in de regio met ruim 6200 leerlingen en ca 800 medewerkers.

SVO|PL-scholen voorzien in elke vorm van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Leerlingen en medewerkers worden gestimuleerd om hun talenten optimaal te benutten en ontwikkelen. Wij bieden met partners in de regio op een toekomstgerichte wijze het beste onderwijs aan binnen een verantwoorde spreiding van voorzieningen van een hoog niveau. Onder het beste onderwijs verstaan we meer dan alleen cognitieve resultaten. Leerlingen ontwikkelen zich in de volle breedte van hun talenten.

Meer informatie over activiteiten binnen SVO|PL is onder andere te vinden via onderstaande link:

NPO-projecten in de schijnwerpers: ‘Onderwijs in Beweging’ Magazine | SVO|PL (svopl.nl)

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Henk Mohnen (sector directeur) via jcm.mohnen@bcpl.nl of Geroni Sanfilippo (P&O-adviseur) via g.sanfilippo@svopl.nl

Interesse?

Je motivatiebrief en CV zien we graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Deze kun je mailen naar Geroni Sanfilippo via g.sanfilippo@svopl.nl

Binnen 5 werkdagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.