Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider, 29 uur (St. Jansstraat)

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Hoensbroek

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Cliëntbegeleider Hoensbroek

29 uur

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als cliëntbegeleider in de woning Sint Jansstraat in Hoensbroek het team te komen versterken. In de Sint Jansstraat bieden we een warm thuis aan 16 cliënten. Het is een diverse groep cliënten waarbij jij je kan ontplooien in zowel begeleiding "met de handen op de rug" als de verzorgende aspecten.

De Sint Jansstraat is een locatie die wonen én interne dagbesteding bied aan een diversiteit van ernstig, matig en licht verstandelijk beperkte ouder wordende cliënten met zowel medische alsmede gedragsmatige zorgvragen. Op de Sint Jansstraat zijn er 4 verschillende afdelingen waar jij kunt komen werken, genaamd 'Onger Os', 'Gebrook', 'De Dem' of 'Het Kasteel'.

-Voordat de dag goed en wel is gestart ben jij al aanwezig om voorbereidingen te treffen om de cliënten een mooie dag te bezorgen. Eén voor een begeleid je de cliënten wanneer ze wakker worden op hun wens en naar het ontbijt en tover jij al een glimlach bij hen met een vriendelijke 'goedemorgen'. Je kijkt en ziet in één oogopslag hoe meneer zich voelt en beantwoord geduldig vragen van mevrouw. Je luistert niet alleen, maar hoort ook de vraag achter de vraag. Dat maakt het werken op de Sint Janstraat zo leuk!-

Jouw baan

Als cliëntbegeleider werk je samen met de cliënten gericht aan het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan. Je begeleidt en ondersteunt hen bij ADL-activiteiten, de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je begeleidt stagiaires en leerlingen en hebt een coachende rol naar vrijwilligers. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en beperkt verpleegkundige handelingen.

Je kunt je goed vinden in het idee dat samen meer mogelijk is. Je zorgt voor grenzen waar de cliënten deze zelf niet zien of kunnen aangeven. Je zorgt voor veiligheid als ze bevestiging of troost nodig hebben. Je zorgt dat je iedereen hoort, ook de mensen die niet kunnen praten. Met het ondersteuningsplan als leidraad doe je dit in teamverband; je gaat deel uitmaken van een gemotiveerd team, dat iedere dag opbouwend bezig is om te zorgen dat de cliënt de optimale begeleiding krijgt. Samen met collega's zet je je elke dag opnieuw in om er voor de bewoners een zo kleurrijk mogelijke dag van te maken.

Jij…

…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega's staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn.
…moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is. Binnen de Sint Jansstraat wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een diploma in de zorg op MBO Verzorgende 3-IG, niveau 4 of HBO niveau;
  • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.
Wij…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 40; (min. €2.025,- max. € 2993,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
  • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • De Sint Jansstraat in Hoensbroek is goed te bereiken vanuit Echt, Sittard, Geleen, Beek, Heerlen en Maastricht.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Maud Peeters, teamleider. Tel. 06-14887114

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Justin of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Maud en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.