Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Werken op afdeling voor jonge mensen met dementie

Werkgever:Stichting MeanderGroep Zuid-Limburg
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Jonge mensen met dementie verdienen een omgeving waarin ze zichzelf kunnen zijn en blijven en hun leven kunnen leiden zoals ze dat gewend zijn of zoals ze dat graag willen.
Met als uitgangspunt ‘Leid je eigen leven, zo thuis mogelijk’ biedt afdeling Lelie ondersteuning waar nodig en gaan we altijd uit van de persoonlijke behoefte van de bewoner. Zonder de teugels van hen over te nemen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat ieder mens in staat is zijn eigen leven te leiden, als wij zoveel mogelijk een beroep doen op de eigen kracht en verantwoordelijkheid. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de persoon zelf, naasten, mantelzorgers, vrijwilligers, onze professionals en onze samenwerkingspartners.

Natascha - hbo-verpleegkundige :"Wij stimuleren de familie en vrienden van de bewoner om, net als dat ze dit altijd deden, hun wekelijkse uitje naar de lokale voetbalwedstrijd te maken. We gaan samen met de bewoners naar de dierentuin, Scheveningen, Valkenburg.. We hebben al allerlei plekken in Nederland bezocht met deze leuke groep." En dat… noemen wij dus zo thuis mogelijk!

Daarnaast vinden we het belangrijk dat het leefmilieu van onze bewoner zo optimaal mogelijk ingericht is. Wij hebben daarom onze afdelingen zó ingericht, dat de behoeften en mogelijkheden van de bewoner centraal blijven staan.
"Bij ons is alles bespreekbaar. En dit zoeken wij ook in een nieuwe collega: open minded en creatief! En de sfeer bij ons? Erg fijn!"

Wij hebben de mooiste baan voor jou!
Wat jouw werk expertise Jonge mensen met Dementie de mooiste baan gaat maken, is dat jij graag bezig bent met de beleefwereld van de bewoner, affiniteit hebt met complementaire zorg en individuele activiteiten kan bieden. Dit mag je bij ons allemaal toepassen.

Daarnaast:

  • Heb je fijne collega's om je heen.
  • Ga je werken met een complexe doelgroep en de daarbij horende uitdagingen.
  • Mag je je focussen op het versterken van het zelfmanagement van onze bewoners, hun naasten en onze collega’s.
  • Word jij expert op het vlak van zorg en begeleiding voor jonge mensen met dementie en hun naasten. De Lelie heeft namelijk het keurmerk 'Jonge mensen met dementie', daar zijn wij trots op!
  • Mag je altijd een dagje meelopen als je na het gesprek graag een duidelijker beeld wil krijgen. Dit vinden wij alleen maar leuk!


Daarom heeft Piette de mooiste baan:"Mijn collega’s en ik staan voor een fijne werksfeer. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar en in hetgeen wij doen! Bij ons is geen dag hetzelfde. Wij zetten de bewoners in hun eigen kracht en laten hen in de regie over hun leven. We ondersteunen waar nodig en dat motiveert mij en geeft ons team energie!"

Benieuwd hoe werken op onze Wonen met zorglocatie eruit ziet? Bekijk dit filmpje.

Zijn wij een match?
Of we een match zijn, weten we pas zodra we elkaar hebben ontmoet. Wij vinden het in ieder geval fijn als jij:

  • In het bezit bent van het diploma Verpleegkundige, Verzorgende IG of MMZ3.
  • Van nature bewonersgericht bent en graag vraaggericht (bewoner is in de regie) werkt. Jij stelt jezelf en je collega’s actief de vraag: wat kan wél?
  • De zorg continu wil verbeteren, zodat onze bewoners en hun naasten goede kwaliteit van zorg (blijven) ervaren.


Bij indiensttreding ben je bereid om binnen twee maanden een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep. Verder volgen wij de vergewisplicht conform wet- en regelgeving (verplichte referentiecheck).

Dit zoek je verder in een baan
MeanderGroep is een organisatie waarbij persoonlijke aandacht als één van de belangrijkste kernwaarden richting de klant/bewoner wordt gezien. Deze aandacht hebben wij ook voor jou als collega. Je komt te werken binnen een uitdagende werkomgeving, waarin ieders talent wordt benut.
Daarnaast biedt MeanderGroep top arbeidsvoorwaarden, onder andere:

  • Jouw salaris wordt bepaald aan de hand van de CAO VVT, FWG 40 (maximaal € 3.417,15 bruto per maand bij een fulltime dienstverband), Verpleegkundige FWG 45 (max. 3.848,27 bruto per maand bij 36 uur). Hier bovenop ontvang je op verschillende werkdagen en -tijden onregelmatigheidstoeslag.
  • Eindejaarsuitkering (8,33% van het bruto jaarloon) en vakantiegeld (8% van het bruto jaarloon).
  • Een contract voor onbepaalde tijd (want áls we een match zijn, zijn we het niet maar tijdelijk!).
  • Mogelijkheden bespreekbaar van 24 tot 36 uur.
  • Voldoende verlof voor een goede werk-privébalans.
  • Een goede pensioenopbouw voor later.
  • MeanderGroep is uitgeroepen tot Vitaalste Werkgever van Limburg! Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsplan, bedrijfsfitness en tal van vitaliteitsprogramma’s. Verder ontvang je korting op je aanvullende zorgverzekering en staan onze coaches, ergotherapeuten en stoelmasseurs voor jou klaar.
  • Wij doen ons best om jou als medewerker te laten voelen hoe belangrijk je voor Meander bent. Daarbij hoort op zijn tijd een blijk van waardering, regelmatig activiteiten om aan deel te nemen en een (zeer) royale kerstattentie.


Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
Wat fijn dat je gaat solliciteren. In ieders belang vinden wij het belangrijk dat het sollicitatieproces vlot verloopt. Wij lichten graag toe hoe dit eruit ziet.

  • Jouw CV en brief komen bij ons binnen waarna de recruiter een eerste selectie doet.
  • De recruiter overlegt met de manager van het team en vervolgens word je wel of niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
  • Tijdens het sollicitatiegesprek maken we kennis en kijken we of er een match is.
  • Hiernaast heb jij de mogelijkheid om mee te lopen, als jij dit graag wil.
  • Jij krijgt ná het gesprek een persoonlijke (telefonische) terugkoppeling.
  • Gaan we met elkaar verder? Dan plant de recruiter een arbeidsvoorwaardengesprek met jou en heten we je van harte welkom binnen Meander.