Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Leercoach plus

Werkgever:Stichting MeanderGroep Zuid-Limburg
Plaats:Landgraaf

Het borgen van het veilige en optimale leer- en werkklimaat in de breedste zin van het woord, dat is waar jij blij van wordt!

Je werkt 32 of 36 uur per week, waarvan 16 uren als Leercoach Plus en de overige uren als Verpleegkundige Plus in het primaire proces. Leercoach Plus is een rol binnen de functie Verpleegkundige Plus.

Wij hebben de mooiste baan voor jou!
Als Leercoach plus zorg je ervoor dat op afdelingsniveau een klimaat is waarin geleerd kan en mag worden met elkaar. Je prioriteert en voert je werkzaamheden zelfstandig uit binnen de kaders, die in samenspraak met de manager gemaakt worden, en de diversiteit van alle verschillende opleidingen van studenten en teamsamenstelling.

Dit stimuleert zowel studenten als medewerkers om een lerende houding aan te nemen waarbij de regie bij henzelf blijft liggen. Het doel is de kwaliteit van de begeleiding van de studenten, werkbegeleiders en de leercoaches te bewaken en continu te verbeteren, zodat we elke dag kwalitatief goede zorg aan onze bewoners leveren en je tevens de organisatie ondersteunt in het leren en ontwikkelen.

  • Je hebt een multidisciplinaire visie en helpt graag om expertises verder te ontwikkelen, waarbij je ook veel plezier haalt uit het implementeren van innovaties. Als Verpleegkundige plus handel je proactief en resultaatgericht, en je voert graag coördinerende en kwaliteitstaken uit die bijdragen aan het continu verbeteren van de zorgkwaliteit vanuit het primaire proces.
  • Als leercoach plus onderhoud je interne contacten, zoals met Meander Stage, en ben je betrokken bij gesprekken tussen studenten en werkbegeleiders (introductie-, tussen- en eindevaluaties). Je initieert maandelijkse studentenbesprekingen en intervisies, en je bewaakt de kwaliteit van deze overleggen. Daarnaast zorg je ervoor dat Competent en het Leerling Volg Systeem (LVS) altijd up-to-date zijn.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de uitkomsten van de leerklimaatscan en neemt deel aan verschillende overleggen binnen de Hambos over het leerklimaat. Samen met andere leercoaches ben je verantwoordelijk voor de PDCA-cyclus, waarbij je zorgt dat de onderliggende documenten actueel zijn en dat er uniform gewerkt wordt.
  • Je stimuleert collega’s om onderwijsbijeenkomsten bij te wonen in de rol van werkbegeleider en begeleidt hbo-studenten (COS). Daarnaast ontwikkel en implementeer je nieuwe processen en pilots op basis van EBP, die je borgt via de PDCA-cyclus. Reflectie stimuleer je bij studenten, het team en de werkbegeleiders, en je coacht hen, zowel op eigen initiatief als op verzoek. Je signaleert behoeften binnen het team, zoals de nood aan klinische lessen, en zorgt voor kruisbestuiving met andere leercoaches plus.


Zijn wij een match?
Of we een match zijn, weten we pas zodra we elkaar hebben ontmoet. Wij vinden het in elk geval belangrijk dat jij een enthousiaste collega bent en klaar bent voor een nieuwe uitdaging!

Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • Je beschikt over Bachelor werk- en denkniveau, en bent in het bezit van het diploma Verpleegkundige niveau 6 (HBO-Verpleegkundige)
  • Je hebt aantoonbare (werk)ervaring op het gebied van didactische vaardigheden, en coaching op zowel individueel niveau als binnen een groepsdynamiek.
  • Je hebt een multidisciplinaire visie op zorg en zoekt hier actief de samenwerking op.
  • Je bent je er van bewust dat je, door jezelf te ontwikkelen, meerdere kanten op kunt in de toekomst.


Bij indiensttreding ben je bereid binnen twee maanden een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep. Verder volgen wij de vergewisplicht conform wet- en regelgeving (verplichte referentiecheck).

Dit zoek je verder in een baan
MeanderGroep is een organisatie waarbij persoonlijke aandacht als één van de belangrijkste kernwaarden richting de klant/bewoner wordt gezien. Deze aandacht hebben wij ook voor jou als collega. Onze organisatie biedt jou bijvoorbeeld doorgroeimogelijkheden voor de toekomst, maar jij kunt ook jouw verpleegtechnische handelingen up to date houden in ons eigen Skillslab. Wist je dat de Meander collega’s hun mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling beoordelen met een 8,3?!

  • Je salaris wordt bepaald aan de hand van de CAO VVT, FWG 50 (max € 4.480,21 bruto bij 36 uur). Hier bovenop ontvang je op verschillende werkdagen en -tijden onregelmatigheidstoeslag.
  • Eindejaarsuitkering (8,33% van het bruto jaarloon) en vakantiegeld (8% van het bruto jaarloon).
  • We bieden je een contract voor de duur van een jaar, mits we een positieve referentie ontvangen.
  • Een contract voor 32-36 uur per week.
  • Voldoende verlof voor een goede werk-privébalans.
  • Een goede pensioenopbouw voor later.
  • MeanderGroep is uitgeroepen tot Vitaalste Werkgever van Limburg ! Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsplan, bedrijfsfitness en tal van vitaliteitsprogramma’s. Verder ontvang je korting op je aanvullende zorgverzekering en staan onze coaches, ergotherapeuten en stoelmasseurs voor jou klaar.
  • Wij doen ons best om jou als collega te laten voelen hoe belangrijk je voor Meander bent. Daarbij hoort op zijn tijd een blijk van waardering, regelmatig activiteiten om aan deel te nemen en een (zeer) royale kerstattentie.