Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Casemanager Dementie

Werkgever:Stichting MeanderGroep Zuid-Limburg
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Jij hebt zin in een nieuwe uitdaging en wij kunnen niet wachten om jou te ontmoeten!

Wij hebben de mooiste baan voor jou!
Als Casemanager Dementie ben je hét aanspreekpunt binnen de zorgketen rondom een klant. Je bent gekoppeld aan meerdere huisartsenpraktijken, waarbij de huisarts de medische regie over zijn patiënt behoudt. Als casemanager werk je samen met alle betrokken zorgverleners, waarbij je complementair taken uitvoert. Je hebt de regie in de klantsituatie voor het coördineren van zorg- en dienstverlening.

Je stelt het ketenproces centraal en neemt voor de inhoudelijke taken een onafhankelijke positie in ten opzichte van de participerende zorgorganisaties. Je bent verantwoordelijk voor het actief volgen en begeleiden van de klant en zijn naaste omgeving. Je organiseert en coördineert de noodzakelijke ondersteuning voor de klant en zijn/haar mantelzorger(s) en je spreekt zorgverleners aan op hun verantwoordelijkheden binnen het traject.

Zijn wij een match?
Of we een match zijn, weten we pas als we elkaar hebben ontmoet. Jij herkent je in elk geval in onderstaande punten:

  • Jij hebt een afgeronde hbo-opleiding Verpleegkunde of Social Work;
  • Jij hebt kennis van dementie en de daarbij optredende knelpunten;
  • Jij hebt kennis van/ervaring met de sociale kaart van dementiezorg in Parkstad;
  • Jij hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden;
  • Jij hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een netwerkorganisatie;
  • Jij hebt een hoge mate van zelfstandigheid;
  • Jij hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Jij hebt het vermogen om tegengestelde belangen te kunnen overbruggen en door te zetten;
  • Jij bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.


Bij indiensttreding ben je bereid binnen twee maanden een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep. Als verpleegkundige ben je uiteraard in het bezit van een BIG-registratie. Verder volgen wij de vergewisplicht conform wet- en regelgeving (verplichte referentiecheck).

Dit zoek je verder in een baan
MeanderGroep is een organisatie waarbij persoonlijke aandacht als één van de belangrijkste kernwaarden richting de klant/bewoner wordt gezien. Deze aandacht hebben wij ook voor jou als collega. Onze organisatie biedt jou bijvoorbeeld doorgroeimogelijkheden voor de toekomst, maar jij kunt ook jouw handelingen up to date houden in ons eigen Skillslab.
Daarnaast biedt MeanderGroep top arbeidsvoorwaarden, onder andere:

  • Je salaris wordt bepaald aan de hand van de CAO VVT, Verpleegkundige FWG 50 (maximaal € 4.370,94 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Hier bovenop ontvang je op verschillende werkdagen en -tijden onregelmatigheidstoeslag.
  • Eindejaarsuitkering (8,33% van het bruto jaarloon).
  • Vakantiegeld (8% van het bruto jaarloon).
  • Een contract voor de duur van 1 jaar. Daarna is er bij goed functioneren uitzicht op een vast contract.
  • Een contract voor 24 uur per week.
  • Voldoende verlof voor een goede werk-privébalans.
  • Een goede pensioenopbouw voor later.
  • MeanderGroep is uitgeroepen tot Vitaalste Werkgever van Limburg! Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsplan, bedrijfsfitness en tal van vitaliteitsprogramma’s. Verder ontvang je korting op je aanvullende zorgverzekering en staan onze coaches, ergotherapeuten en stoelmasseurs voor jou klaar.
  • Wij doen ons best om jou als medewerker te laten voelen hoe belangrijk je voor Meander bent. Daarbij hoort op zijn tijd een blijk van waardering, regelmatig activiteiten om aan deel te nemen en een (zeer) royale kerstattentie.


Ketenzorg Dementie
Vanaf 2009 is binnen het ketenzorgprogramma Hulp bij Dementie Parkstad door organisaties geïnvesteerd om de zorg rondom mensen met dementie te verbeteren. Inmiddels werken alle huisartsen in deze regio samen met een van de 50 Casemanagers Dementie. Je verricht werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van een van de deelnemende partijen (in dit geval MeanderGroep, die als technisch werkgever zal optreden) van de keten Hulp bij Dementie en legt verantwoording af aan de manager Thuiszorg en de ketenregisseur.
Aan de keten Hulp bij Dementie Parkstad nemen deel: MeanderGroep Zuid-Limburg, Cicero Zorggroep, Sevagram, Mondriaan GGZ, Huisartsen OZL, Welzijnsgroep Parkstad Limburg, de 8 Parkstad-gemeenten, Steunpunt Mantelzorg, Zuyderland, Verpleeghuis Bergweide, Parc Imstenrade, Lionarons GGZ en Alzheimer Nederland afdeling Parkstad.