Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: BBL opleiding Verzorgende IG / Verpleegkundige

Werkgever:Stichting MeanderGroep Zuid-Limburg
Plaats:Landgraaf
Heb jij altijd al in de zorg willen werken? En vind jij leren en werken een perfecte combinatie? Dan is dit jouw kans!

Wij hebben hét leer-werktraject voor jou.
Je komt in dienst bij het cluster Wijkverpleging en start in één van onze reguliere buurtteams. Gedurende de opleiding rouleer je elk schooljaar naar een ander buurtteam. Hierdoor word je breed opgeleid en kom je met verschillende doelgroepen in aanraking.
 • In november 2024 starten start MeanderGroep in samenwerking met Gilde opleidingen in Sittard twee opleidingstrajecten: één tot Verzorgende IG (niveau 3) en één tot Verpleegkundige (niveau 4).
 • Het is mogelijk om de opleiding Verzorgende IG in 2 tot 3 jaar af te ronden én de Verpleegkundige opleiding in 3 jaar. Natuurlijk rekening houdend met jouw werk-privé balans!
 • Tijdens de opleiding heb je wekelijks één schooldag en de rest van de week ben je lekker in de praktijk aan de slag.

Wat ga je leren?

De functie Verzorgende IG
Als verzorgende IG binnen de wijkverpleging heb je een verantwoordelijke en zelfstandige baan. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het zolang mogelijk zelfstandig leiden van het eigen leven van de klant. Met als uitgangspunt 'Leid je eigen leven, zo thuis mogelijk'. Je werkt vanuit een zorgplan waarin staat welke zorg je moet verlenen. In je dagelijkse werkzaamheden betekent dit dat je mensen helpt met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zoals het wassen, douchen en aankleden van onze klanten, het aantrekken van steunkousen, het klaarzetten en aanreiken van medicatie. Daarnaast heb je ook een belangrijke signalerende functie voor de algehele gezondheidstoestand en het welbevinden van de klant. Het evalueren van zorgplannen behoort eveneens tot je taak. Je zorgt er ook voor dat de gang van zaken in je wijk goed verloopt en je behoudt daarbij het overzicht. Van jou wordt dus een grote mate van zelfstandigheid gevraagd. Jouw ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden staan bij Meander centraal. Na het behalen van de opleiding tot Verzorgende IG zij er voor jou volop mogelijkheden om door te stromen naar de opleiding MBO-verpleegkundige of bijvoorbeeld specialisaties binnen het vak.

De functie Verpleegkundige
Als verpleegkundige binnen de thuiszorg heb jij veel aandacht voor jouw klanten en help je hen zo veel mogelijk hun zelfredzaamheid te vergroten. Daarnaast voer jij verpleegtechnische handelingen (zoals wondzorg en het controleren van lichaamsfuncties) uit, op basis van het door de wijkverpleegkundige opgestelde zorgplan. Binnen MeanderGroep wordt altijd de eigen regie van de klant vooropgesteld. Zo zorgen we samen met de klant en familie dat de vertaling naar het zorgplan zo veel mogelijk past bij het leven van de klant en bij wat hij zelf wil en kan.

Jij als verpleegkundige fungeert als de oren en ogen van je klant en geeft eventuele wijzigingen die van toepassing kunnen zijn op het zorgplan of de indicatie door aan de wijkverpleegkundige. Ook evalueer jij de zorgplannen met je klanten en heb je gesprekken over de tevredenheid over de geleverde zorg. Wat jij doet en signaleert rapporteer jij in het portaal via de iPad. Zo betrek je ook meteen de familie/mantelzorger van de klant bij de zorg!

Jouw ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden staan bij Meander centraal. Na het behalen van de opleiding tot Verpleegkundige zijn er voor jou volop mogelijkheden om door te stromen naar de opleiding HBO-verpleegkundige of bijvoorbeeld specialisaties binnen het verpleegkundige vak.

Benieuwd hoe werken in de thuiszorg eruit ziet? Bekijk dit filmpje.

Zijn wij een match?
 • Je wil graag 24 tot 32 uur werken. Daarnaast ga je één dag naar school, waarvan je een deel van de lestijd vergoed krijgt in tijd.
 • Je bent proactief, neemt je verantwoordelijkheid en bent gemotiveerd!
 • Je hebt er goed over nagedacht om een opleiding te gaan volgen en dit past momenteel goed in jouw leven! Een juiste balans tussen werk, privé en opleiding is namelijk een belangrijke voorwaarde om optimaal resultaat te behalen.
 • Je bent in bezit van een VMBO kader of MBO2 diploma (verzorgende IG) of een VMBO-T of MBO3 diploma (verpleegkundige).
 • Je beschikt over eigen vervoer (rijbewijs en eigen vervoer).
 • Je kunt op flexibele tijden werken. Houd er rekening mee dat werken in de zorg betekent dat je ook werkt in de avonden, weekenden, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.
 • Jij werkt vol passie met mensen en anderen merken dit aan jou!
 • Bij de selectieprocedure hoort een motivatietest en een meeloopdag.

Bij indiensttreding ben je bereid binnen twee maanden een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep.

Dit zoek jij verder in een baan
 • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van in eerste instantie 1 jaar, met uitzicht op een vast contract bij gebleken geschiktheid en het behalen van het diploma.
 • Het schoolgeld wordt door ons betaald en je ontvangt een lestijdvergoeding in tijd (max. 5,5 uur per lesdag). Deze lestijdvergoeding valt binnen je contracturen.
 • Een werkplek waar je kan werken in een prettig leerklimaat met voldoende ruimte voor begeleiding!
 • Gedurende de opleiding ontvang je een salaris passend bij jouw huidige situatie:
 • De opleiding tot Verzorgende IG, FWG 40: € 2.336,95 bruto per maand bij 36 uur / vanaf 1 oktober 2024 €2611,95 bij 36 uur (vanaf 21 jaar)
 • De opleiding tot Verpleegkundige, FWG45: € 2.495, 33 bruto per maand bij 36 uur / vanaf 1 oktober 2024 €2770,33 bij 36 uur (vanaf 21 jaar)
 • Werk je al bij MeanderGroep? Dan behoud jij jouw huidige salaris, mits dit voor jou voordelig is.
 • Daarnaast ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, voldoende verlofuren en reiskostenvergoeding (€0,21-€0,30 per kilometer).
 • MeanderGroep is uitgeroepen tot Vitaalste Werkgever van Limburg! Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsplan, bedrijfsfitness en tal van vitaliteitsprogramma’s. Verder ontvang je korting op je aanvullende zorgverzekering en staan onze coaches, ergotherapeuten en stoelmasseurs voor jou klaar.

En wat ná de opleiding?
Volop doorgroeimogelijkheden! MeanderGroep biedt jou na het behalen van jouw diploma de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen en specialiseren.
Een uitdagende werkomgeving, waarin ieders talent wordt benut en verder kan worden ontplooid!

Waarom de wijkverpleging binnen Meander?
De wijkverpleging binnen MeanderGroep bestaat uit 80 reguliere buurtteams en 5 gespecialiseerde teams binnen de regio Parkstad. De teams werken zelfsturend, waarbij eigen kracht en eigen regie centraal staan, zowel in de zorg voor klanten als binnen het werk. Als zorgprofessional sta je dicht bij het echte leven van de klant in al zijn puurheid, vreugde en verdriet. Ons motto is zo thuis mogelijk vanuit het besef dat goede zorg het verschil maakt voor een klant. Mede dankzij jouw zorg kunnen klanten vaak langer zelfstandig thuis blijven wonen.