Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Programmamanager Sociaaleconomische Structuurversterking

Werkgever:Stadsregio Parkstad Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Eén van de beste overheidsorganisaties van Nederland ‘Stadsregio Parkstad Limburg’ (finalist beste overheidsorganisatie 2017) zoekt high potential met lef én gevoel voor bestuurlijke processen! Oftewel een ambitieuze collega die het verschil in de regio Parkstad kan en durft te maken. De regio Parkstad staat meer dan ooit op nationaal niveau in de schijnwerpers, mede door de prestaties van ons programmabureau. Niet voor niets is in november 2018 door het Rijk het maximale bedrag van 40 miljoen euro voor een Regio Deal toegekend voor de transformatie van de regio. Jouw visie en daadkracht doen er bij ons echt toe. Door de korte bestuurlijke lijnen en de breed gevoelde behoefte tot doorontwikkeling van de regio lever je in de rol van programmamanager een bijdrage aan de toekomst van het gebied. Dit doe je door in samenspraak met de zeven deelnemende Parkstad-gemeenten en stakeholders regionaal beleid en programma’s op te stellen en door te vertalen naar lokale uitvoering.

Wie wij zijn

Werken bij Stadsregio Parkstad Limburg betekent dat je deel uitmaakt van een klein gedreven team van zo’n 30 personen. Een gemêleerd gezelschap gelet op onder meer leeftijd en ervaring. De groep heeft één generieke noemer: ‘hart voor de regio’. Binnen en buiten het regiobureau wordt er door ons op een intensieve manier samengewerkt met collega’s van andere overheidsinstellingen, maatschappelijke partners en marktpartijen.

Wat wij doen

Stadsregio Parkstad Limburg is een samenwerkingsverband van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal. Er wordt samengewerkt op de thema’s economie & toerisme, wonen & herstructurering, ruimte & mobiliteit, duurzaamheid, grensoverschrijdende samenwerking, sociaaleconomische structuurversterking en veiligheid. Samen met de stakeholders wordt gewerkt aan een duurzame, vitale regio.

Functie-informatie

Een aantal wijken in Parkstad hebben het zwaar en hebben te maken met forse sociaaleconomische en fysieke achterstanden. Samen met gemeenten, inwoners en maatschappelijke partners zijn we keihard bezig om het tij te keren en het niveau van brede welvaart voor de inwoners van deze wijken naar in elk geval het gemiddeld niveau voor Limburg te brengen. Dit vraagt om een meervoudige en integrale aanpak waarbij we aan de ene kant de fysieke woon- en leefomgeving opwaarderen en tegelijkertijd inzetten op het bewerkstelligen van een trendbreuk in de hardnekkige overerving van achterstanden op het gebied van gezondheid, onderwijs en arbeidsparticipatie. Op regionale schaal is het onze taak om er voor te zorgen dat deze aanpak, die minstens een generatie gaat duren, maximaal gefaciliteerd wordt. Ten eerste met een plek waar gemeenten de uitvoering samen kunnen prioriteren en programmeren (vooraf), afstemmen (tijdens) en evalueren (achteraf). Daarnaast zorgen wij voor de lobby op fondsen (voor nu), op de agenda (voor morgen) en op partnerschap richting Brussel, Den Haag en alle ander strategische spelers die een bijdrage kunnen leveren. Vaak zit de complexiteit in het samenspel van deze taken, waarbij prioritering van de uitvoering zorgt voor maximaal partnerschap bij derden en een verhoogde kans op een volgende samenwerking. Als programmamanager wordt verwacht dat je hierin steeds zorgt voor het optimale resultaat, steeds met het oog op de doelen voor de langere termijn. Je wordt als volgt gepositioneerd:

  • Je ressorteert rechtsreeks onder de directeur van Stadsregio Parkstad Limburg;
  • Je bent secretaris en adviseur van de bestuurscommissie sociaaleconomische structuurversterking;
  • Je geeft leiding aan de programmamedewerker(s) sociaal economische structuurversterking.

In deze functie voer je onder meer de volgende werkzaamheden uit:

  • Opstellen van de programmering en sturing geven aan de programmarealisatie;
  • Ontwikkelen van beleid en het uitvoeren en/of realiseren hiervan;
  • Bewaken van en sturen op de samenhang tussen programma’s, planning en werkverdeling binnen het team;
  • Proactief informeren van de bestuurscommissie en andere stakeholders over de voortgang in en realisatie van het programma;
  • Het verantwoorden en plannen van het programma in de planning- en controlcyclus;
  • Voorbereiden en (merendeels) leiden van relevante overleggen.

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Ruime ervaring met politiek-bestuurlijke processen en het werken binnen een complex krachtenveld (triple-helix);
  • Aantoonbare kennis en ervaring binnen het thema sociaaleconomische structuurversterking;
  • In staat zijn om vanuit een integrale invalshoek vraagstukken te benaderen;
  • Ervaring met brede takenpakketten en meerdere gelijktijdig lopende (complexe) projecten;
  • Uitstekende (diplomatieke) sociale en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk);
  • Resultaatgericht met het vizier op de langere termijn;
  • Sturend, adviserend en innovatief;
  • Teamspeler, initiatiefrijk en enthousiasmerend naar anderen;
  • Lobby vaardigheden, een relevant netwerk kunnen opbouwen en onderhouden;
  • Geëngageerd zijn met de regio.
Wij bieden

Wij bieden een dienstverband, dat bij goed functioneren na één jaar wordt omgezet in een vast contract. Afhankelijk van kennis en ervaring bedraagt het salaris bij een volledig dienstverband (36 uur) maximaal €6.365,00 bruto per maand (cao SGO schaal 13).

Sollicitaties

Durf jij deze verantwoordelijkheid aan, laat deze kans van nationale allure dan beslist niet aan je voorbij gaan maar wees creatief en overweldig ons met je sollicitatie, welke je uiterlijk 22 augustus 2021 kunt mailen naar j.rosenbaum@parkstad-limburg.nl Voor meer informatie over Stadsregio Parkstad Limburg zie ook www.parkstad-limburg.nl Aanvullende informatie kun je inwinnen bij Peter Bertholet (directeur/secretaris) telefonisch te bereiken op 06-21283341 of Joyce Rosenbaum (personeelszaken) telefonisch te bereiken op 06-16676545 De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag(middag) 13 september en vrijdag(middag) 17 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.