Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teammanager Zorg Oranjehof & ter Eyck

Werkgever:Sevagram
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Teammanager zorg locaties Oranjehof & Ter Eyck

Zet jij graag jouw kracht in om de continuïteit en kwaliteit van de op zorg en welzijn gerelateerde processen en ontwikkelingen voor onze locaties Oranjehof en Ter Eyck te waarborgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Sevagram is een maatschappelijk betrokken ouderenzorgorganisatie met 22 locaties in de regio’s Parkstad, Heuvelland en Maastricht. De organisatie onderscheidt zich van andere zorgorganisaties door haar zichtbaar én merkbaar betere mensgerichte zorg. Sevagram werkt met het Planetree Label. Een wereldwijde visie op zorg waarbij de liefde voor de mens centraal staat. In die visie gaat het om excellente zorg; om Zorg met Bezieling. De visie op excellente zorg vind je terug in een van de vier kernwaarden van Sevagram. Het staat uiteraard voor uitstekende (medische) behandeling en zorg. Maar daarnaast ook voor welzijn, waardigheid, bejegening en zingeving. En excellente zorg gaat over samen afspraken maken én deze nakomen. Passend bij de ontwikkelingen binnen de ouderenzorg die vragen om een wendbare en innovatieve organisatie, werkt Sevagram interdisciplinair samen en zijn ‘cure’ en ‘care’ nauw met elkaar verbonden.

Sevagram is één van de grotere werkgevers in Zuid-Limburg. Dagelijks zetten zich ruim 2.800 medewerkers en zo’n 1.200 vrijwilligers in voor de zorg én het welzijn van bewoners, revalidanten en gasten. Naast 19 zorgcentra, heeft Sevagram een revalidatiecentrum, twee hospices, thuiszorg en diverse aanleunwoningen. Op al deze locaties bieden medewerkers en vrijwilligers dag in dag uit zorg met bezieling.

Waar ga je dit doen?

Je werkt voor 2 locaties, te weten Oranjehof en Ter Eyck. Beide bieden ondersteuning aan bewoners met zowel somatische aandoeningen als bewoners met dementie in een kleinschalig wonen-omgeving. Voor deze laatstgenoemde doelgroep ben jij het eerste aanspreekpunt binnen beide locaties en verantwoordelijk. Met je collega – manager ben je gezamenlijk integraal verantwoordelijk voor de locatie.

Binnen beide locaties gaan de medewerkers ervoor om de ondersteuning zo persoonlijk mogelijk te maken en oprecht nieuwsgierig te zijn in de ander met respect voor zijn of haar levensverhaal. Dagelijks wordt er nagedacht over wat het betekent om te leven met dementie, om de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen. Het betrekken van naasten en familie is hierin van belang. Dit doet de locatie samen met de expertise en ondersteuning van de medische en paramedische dienst.

De locaties zijn onderdeel van het cluster Heerlen-Noord, bestaande uit totaal 8 locaties.

Wat is er nodig om als Teammanager in deze uitdagende baan te starten?

Een belangrijke schakel!

 Als teammanager zorg stuur je verschillende processen binnen de locaties Oranjehof en Ter Eyck aan waar diverse (complexe) doelgroepen integrale zorg en ondersteuning krijgen. Je bent een belangrijke schakel binnen de organisatie. Daarbij ben je niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van het tactisch beleid van de locaties. Jouw uitgesproken visie op zorg & welzijn en specifieke stijl van leidinggeven dragen in belangrijke mate bij aan de Plantree visie waarmee Sevagram zich onderscheidt. Namelijk, merkbaar betere zorg in een omgeving waar de bewoner centraal staat.

De manier waarop jij jouw visie vormgeeft – onder meer door medewerkers en vrijwilligers te motiveren en te enthousiasmeren – sluit naadloos aan op de innovatieve manier van denken en doen die binnen Sevagram sinds jaar en dag centraal staat. 

Je geeft sturing en ruimte, leidt het tactische locatiebeleid in goede banen, signaleert knelpunten en doet – mede op basis van ontwikkelingen in jouw vakgebied – verbetervoorstellen, waarmee je als vanzelf bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het beleid. Je beheert het toegewezen budget en houdt voortdurend de personele bezetting in de gaten, waarbij je oog hebt voor de kwaliteit van zorg en ondersteuning die medewerkers leveren. Je bent in staat om goede mogelijkheden te scheppen voor de dialoogvoering.

Zo maak jij het verschil
Om dit te kunnen realiseren zoeken wij een teammanager die zichtbaar is voor iedereen, ruimte geeft waar het kan en sturing geeft waar het nodig is; op visie, cultuur en heldere kaders. Hierbij past loslaten, coachen, verbinden, inspireren, kaders afspreken, ontwikkelen en handelen vanuit een context.

Ook signaleer je knelpunten en doe je – mede op basis van ontwikkelingen in het vakgebied – verbetervoorstellen. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het beleid en de kwaliteit van zorg. Je staat dicht bij jouw team, bewoners en hun familie. Jouw deur staat altijd open.

 Nauwe samenwerking.

Op het vlak van financiën beheer je het toegewezen budget en ben je verantwoordelijk voor de personele bezetting, de bedrijfsvoering en de exploitatie hiervan. Je hebt hierbij oog voor de kwaliteit van zorg en de ondersteuning die medewerkers leveren. Je bent in staat om voor teams de juiste setting te creëren die tot een veilige en lerende werkomgeving leidt en waar ruimte is voor de dialoog. Om dit alles te bereiken werk je nauw samen met onder andere de Coördinator Zorg & Welzijn en ondersteunende functies (Directiesecretaris, Control, Kwaliteit en HR). In het kader van interdisciplinair samenwerken ben je als teammanager zorg een belangrijke schakel om het talent van verschillende disciplines en afdelingen te bundelen om zo tot nieuwe inzichten en innovatie te komen. Rapporteren doe je aan de Directeur Zorg van het cluster Heerlen-Noord.

 
Zo maak jij het verschil:

  • Je hebt een relevant hbo-diploma, bij voorkeur aangevuld met een afgeronde managementopleiding of de bereidheid om deze te volgen;
  • Je hebt kennis van bedrijfsvoering en affiniteit met de (ouderen)zorg/GGZ;
  • Je opereert bedrijfsmatig binnen de aangereikte kaders;
  • Op basis van een enorme motivatie weet je het jaarplan te realiseren samen met de zorgteams;
  • Je hebt een ijzersterke visie op zorg en tegelijkertijd weet je deze concreet en inhoudelijk te maken; 
  • Je bent een procesdenker en weet als geen ander bedrijfsmatige processen aan te sturen en houdt daarbij rekening met de cultuur;
  • Je houdt van samenwerken en verbinden en maakt op een natuurlijke wijze gebruik van de deskundigheid binnen de organisatie; 
  • Je bent een sparringpartner voor de directie en het managementteam;
  • Je bent nieuwsgierig en op de hoogte van relevante ontwikkelingen;
  • Je vindt het belangrijk om een sterk leerklimaat te ontwikkelen waarin medewerkers zich kunnen ontplooien;
  • Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie, die erop gericht is om de tevredenheid van de medewerkers en de bewoners te verbeteren;
  • Je vindt het een uitdaging om samen te werken met een collega teammanager zorg en maakt gebruik van elkaars expertise. 

 Waar kun jij op rekenen?

Sevagram biedt een innovatieve, warm-menselijke omgeving vanuit de Planetree zorgvisie, waarin hard wordt gewerkt aan het realiseren van het zorgen voor en ontzorgen van de bewoner. Als teammanager zorg vervul je een belangrijke rol in het optimaal invullen van deze doelstelling. Inschaling van deze functie heeft plaats gevonden conform de CAO VVT FWG 60 (maximaal €4886,73 op basis van 36 uur). Vanuit het ontwikkelassessment dat je gaat doorlopen wordt je een coachingstraject aangeboden

Enthousiast geworden?
Ben jij ervan overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie! Reageer via de solliciteer knop en wij zien met plezier je sollicitatie tegemoet. Eerst nog wat vragen? Dan staan Micki Koot, teammanager Oranjehof (06 – 18509698) en Silvia Wachelder, teammanager Ter Eyck (06-18467377) je graag te woord.

 

Na sluitingsdatum zal er een terugkoppeling volgen over wie wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op woensdag 15 juni tussen 13.00 en 15.00 uur en op donderdag 16 juni tussen 15.00 en 17.00 uur. Reserveer dit alvast in je agenda!

Een referentieonderzoek alsmede een ontwikkelassessment maken deel uit van de selectieprocedure.