Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Systeembeheerder / ICT-specialist

Werkgever:Rijksoverheid
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Systeembeheerder / ICT-specialist

Ministerie van Defensie

Functieomschrijving

Storingen beoordelen en (laten) oplossen. Verbetervoorstellen doen. Tests uitvoeren. Als systeembeheerder / ICT-specialist bij het Commando Landstrijdkrachten zorg jij er vanuit Brunssum voor dat de database en informatiesystemen die jij beheert optimaal en efficiënt werken. Zo ben jij voor het ministerie van Defensie van grote waarde.

Je gaat aan de slag bij het 39th Signal Battalion, onderdeel van het Commando Landstrijdkrachten. Hier ben jij verantwoordelijk voor het beheer van de (lokale of centrale) informatiesystemen en database. Zo beoordeel je complexe hardware- en softwarestoringen en zorg je op afstand voor passende oplossingen. Ook implementeer je back-up- en beveiligingsprocedures en beoordeel je applicaties op producttechnische mogelijkheden.

Ook ondersteun je gebruikers van het netwerk en de applicaties bij het opstellen van rapportages, doe je voorstellen tot verbeteringen en voer je tests uit. Bij alle taken houd je nadrukkelijk rekening met gebruikersbehoeften, geldende procedures, systeemdocumentatie en wet- en regelgeving. Daarnaast geef je gebruikersondersteuning voor de diverse applicaties en computerapparatuur.

In jouw functie heb je contact met burgerfunctionarissen en militairen binnen het werkgebied van het 39th Signal Battalion. Jij adviseert hen over ICT-aangelegenheden. Ook stem je zaken af met telematicabedrijven, bijvoorbeeld over de werkuitvoering en levering van apparatuur.

Jouw taken

  • Je treedt op als intermediair tussen de systeemeigenaar, de gebruikersorganisatie en IT.
  • Je verzorgt het technisch onderhoud en beheer van de hardware en applicaties voor de telefonie- en werkplekomgeving.
  • Je neemt deel aan projectgroepen voor de verdere ontwikkeling van de systemen en het ondersteunen van de functionele beheerders en ICT-adviseurs hierbij.
  • Je implementeert wijzigingspakketten en andere wijzigingen in de netwerkinfrastructuur in de database.
  • Je houdt toezicht op een juist en efficiënt gebruik van de systemen en houdt alle gebruikersgegevens bij als het gaat om restricties en applicaties.
  • Je stelt gebruikershandleidingen op en onderhoudt deze.
  • Je instrueert gebruikers over specifieke toepassingsmogelijkheden.
  • Je treedt op als vraagbaak voor de lokale systeembeheerders en/of gebruikers.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond in de richting elektronica of informatica of vergelijkbaar, en minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt een relevante opleiding gevolgd over internet- en computerveiligheid.
  • Je hebt ervaring met Cisco Voice and Unified Communications Administration, met Cisco-routers, managertraining (ICOM) en een COMPTIA-netwerkcertificering.
  • Je hebt kennis van de US Army-regelgeving op het werkgebied en kennis van de Nederlandse en internationale IT-voorschriften.
  • Je hebt gedegen kennis van media-gateways, VoIP, telefonie-videoconference, computers, software, routers, glasvezeltechniek, datatransmissie en netwerkconfiguraties.
  • Je spreekt en schrijft goed technisch Engels en Duits en kunt vanwege het onvoorspelbare karakter en de technische aspecten van je functie onafhankelijk en zelfstandig werken.
  • Je bent representatief, beschikt over improvisatie- en doorzettingsvermogen en bent klantgericht, kunt snel schakelen tussen verschillende taken en blijft effectief onder druk.
Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8 Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek. Maandsalaris: Min €2.633 – Max. €3.536 (bruto) Dienstverband: Vaste aanstelling Minimaal aantal uren per week: 38 Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
  • Je bent flexibel qua werktijden en beschikbaarheid. Zo draai je mee in een consignatierooster. Ook dienstreizen in binnen- en buitenland maken mogelijk deel uit van jouw functie.
  • Je vindt het belangrijk jezelf verder te ontwikkelen met behulp van cursussen om up-to-date te blijven binnen jouw vakgebied.
  • Gezien de aard van jouw werkzaamheden en de locaties waar je deze uitvoert, zoals het NATO-hoofdkwartier in Brunssum, heb je een veiligheidsverklaring op NATO Secret-niveau.
Digitaal solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren. Klik op de knop "Solliciteer", onderaan de vacature.