Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Plaatsvervangend Manager Afdeling Maintenance

Werkgever:Rijksoverheid
Plaats:Eygelshoven

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Plaatsvervangend Manager Afdeling Maintenance

Koninklijke Landmacht, Material Maintenance Organization

Functieomschrijving

Zorgen voor wereldwijde vrede en veiligheid, dat doen we samen met andere krijgsmachten. Bijdragen aan de bedrijfsvoering van de afdeling Maintenance in Eygelshoven; dát doe jij als plaatsvervangend manager. Met jouw leidinggevende ervaring ben jij een belangrijke schakel bij de veilige wereldwijde inzet van militairen.

Je ondersteunt de manager met de bedrijfsvoering van de afdeling Maintenance. Bijvoorbeeld door het voorbereiden en uitwerken van de deelopdrachten die de manager opstelt naar aanleiding van het jaarplan van de Material Management Organization. Ook adviseer je de manager bij de vertaling van de klantvraag naar de gevolgen voor de afdeling.

Als plaatsvervangend manager stuur jij de onderhoudsgroepen aan. Dat betekent dat jij de werkzaamheden inventariseert, de opdrachten verdeelt en voor de juiste randvoorwaarden zorgt. Je motiveert het personeel en controleert of de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Ook controleer je de voortgang, je stuurt bij als dat nodig is en stemt het resultaat af met de opdrachtgevers.

Daarnaast coördineer en bewaak je het opleidings- en trainingsniveau binnen de afdeling. Dat doe je door het opstellen van een opleidings- en trainingsplan. Zijn er knelpunten? Dan signaleer je deze en je bewaakt zo de stand van zaken van onze interne opleidingen en trainingen.

De plannen en werkzaamheden stem je af met de voormannen, zodat de maintenanceprocessen op een efficiënte en effectieve wijze worden uitgevoerd. En je hebt contact met vertegenwoordigers van 405 Army Field Support Battalion over de inhoud van regelgeving en advies. Daarna weet jij dit te vertalen naar procedures binnen de afdeling, zodat die voldoen aan de uitvoeringseisen van de klant.

Jouw taken

  • Je geeft advies over de inrichting en afstemming van effectieve en efficiënte processen binnen de afdeling.
  • Je borgt processen, procedures, checklists en werkafspraken.
  • Je voert het werkoverleg en ziet toe op naleving van de regelgeving en het veilig uitvoeren van de werkzaamheden.
  • Je draagt kwantitatieve en kwalitatieve gegevens aan met betrekking tot de capaciteiten en mogelijkheden van de afdeling.
  • Je signaleert en adviseert over verbetermogelijkheden door het interpreteren van bedrijfsprocessen en de behaalde resultaten van onderliggende onderhoudsgroepen.
  • Je neemt deel aan planningsmeetings.

Met de manager bespreek je de kwaliteit van de geleverde ondersteuning en de inhoud van het advies, de aansturing van de onderhoudsgroepen en het opleidings- en trainingsplan. Bij jouw werk houd je je aan de Nederlandse en US Army-richtlijnen, inclusief de procedures, wet- en regelgeving en specifieke beleidslijnen.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma logistiek, bedrijfskunde of techniek. Vlak na je aanstelling volg je de aanvullende defensiecursussen P&O voor leidinggevenden, verzuim en re-integratie, functioneren en beoordelen, en het selecteren van medewerkers.
  • Je hebt aantoonbaar ruime werkervaring in een logistieke en onderhoudsomgeving en hebt ervaring in een leidinggevende functie.
  • Je hebt algemeen theoretische en praktische kennis binnen het vakgebied van de Material Maintenance Organization.
  • Je hebt kennis van beleid, richtlijnen, procedures en overige regelgeving op technisch en personeelsgebied. Daarnaast heb je kennis op het gebied van arbo- en milieuwetgeving en kennis van procedures en bedrijfsmatige processen.
  • Je hebt al kennis van de organisatie en wijze van optreden van de externe klant US Army.
  • Je kunt ontwikkelingen en problemen signaleren en analyseren en adviezen opstellen.
Jouw competenties
  • communiceren
  • samenwerken
  • verantwoordelijk
  • nauwkeurig
  • ontwikkelen van medewerkers
  • mensgericht
  • plannen en organiseren
  • resultaatgericht
Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 9 Maandsalaris: Min €2.899 – Max. €4.001 (bruto) Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (bij goed functioneren) Minimaal aantal uren per week: 38 Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Wie van uitdagende opdrachten in een dynamische omgeving houdt, is bij Defensie aan het juiste adres. Wij geven je het vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken. Er is ruimte voor eigen inbreng, zo draag je bij aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

Defensie hecht daarnaast sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een brutotegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of adv-uren op te bouwen.

Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een ov-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Bijzonderheden
  • Neem voor informatie over de inhoud van de functie contact op met dhr. J. Beurskens, supervisor afdeling Maintenance, via 06 - 13 29 91 62
  • Meer weten over de selectieprocedure? Bel dan met mevrouw J.M. Brils, P&O-adviseur, via 06 - 83 38 71 85
  • De specifieke werkomgeving van de MMO en het internationale karakter waarbinnen diverse culturen en werkwijzen samenkomen, vragen om een hoge mate van flexibiliteit van iedere medewerker.
  • Houd er rekening mee dat je (meerdaags) op andere locaties kunt werken, zowel in Nederland als het buitenland.
  • Je hebt de Nederlands nationaliteit en aan deze functie is een screening verbonden --- een achtergrondcheck op onder meer strafblad en financiële problemen --- die gemiddeld acht tot twaalf weken in beslag neemt.
  • Je start in principe met een tijdelijke aanstelling.
  • De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Interne defensiemedewerkers hebben een voorkeurspositie.
Digitaal solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren. Dit kan door te klikken op onderstaande sollicitatieknop.