Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Manager Afdeling Maintenance

Werkgever:Rijksoverheid
Plaats:Eygelshoven

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Manager Afdeling Maintenance

Koninklijke Landmacht, Material Maintenance Organization

Functieomschrijving

Zorgen voor wereldwijde vrede en veiligheid, dat doen we samen met andere krijgsmachten. Jij geeft als manager leiding aan de afdeling Maintenance in Eygelshoven. Met jouw leidinggevende ervaring en kennis van technische bedrijfskunde ben jij een belangrijke schakel bij de veilige wereldwijde inzet van militairen.

Je geeft leiding aan de afdeling Maintenance door de werkzaamheden van de afdeling te regelen, coördineren en controleren. Daarvoor heb je regelmatig werkoverleg en instrueer je de meewerkend leidinggevenden en medewerkers. Zijn er problemen, dan neem jij het voortouw om die op te lossen. Bij je werk horen ook personele aangelegenheden, zoals het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ook kom je met voorstellen voor differentiatie in beloningen en opleidingen. Daarnaast heb je oog voor de arbeidsomstandigheden en milieuaangelegenheden.

Verder focus jij op de onderhoudsprocessen. Dat betekent onder meer dat je toeziet of de kwaliteit van het onderhoud en de herstelprocessen voldoen aan de gestelde eisen. Ook overleg, adviseer en informeer je over productie- en kwaliteitsaangelegenheden. Je hebt intern veel overleg over bedrijfsactiviteiten, ook in relatie tot overige aspecten, zoals financiële of contractuele. Zo stem je de bedrijfsactiviteiten af met de logistiek manager. En je adviseert de operations manager over allerhande productie- en kwaliteitsaangelegenheden. Jij maakt duidelijk waar prioriteiten liggen en licht technische/regelgevende (on)mogelijkheden en/of contractuele beperkingen toe.

In jouw functie heb je zowel contacten met Nederlandse als Amerikaanse functionarissen, waarbij soms verschillende belangen een rol spelen. Die contacten gaan vaak over de technische uitvoerbaarheid van onderhoudsprogramma’s en speciale projecten en zaken zoals kwaliteitsnormen, personele capaciteit en allerhande technisch-operationele aangelegenheden. Hierover is wederzijdse informatieverstrekking of gezamenlijke besluitvorming noodzakelijk of wenselijk.

Uiteraard volg en bestudeer je ontwikkelingen op technisch gebied, nieuwe regelingen, voorschriften, procedures en technische bulletins, waarna je deze inzichten inzet voor verdere professionalisering van de afdeling. Bovendien neem je beslissingen over de planning en uitvoering van de werkzaamheden en voert hierover zelfstandig overleg met interne en externe relaties, waaronder vertegenwoordigers van diverse site-afdelingen, de US Army en particuliere toeleveringsbedrijven. Gaat het om de kwaliteit van het onderhoud en de resultaten van de afdeling? Dan leg je hierover verantwoording af aan de commandant van de Material Maintenance Organization.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma logistiek, bedrijfskunde of techniek, en je volgt vlak na jouw aanstelling de aanvullende defensiecursussen P&O voor leidinggevenden, verzuim en re-integratie, functioneren en beoordelen, en het selecteren van medewerkers.
  • Je hebt aantoonbaar ruime werkervaring in een logistieke en onderhoudsomgeving en hebt ervaring in een leidinggevende functie.
  • Je hebt algemene theoretische kennis van technische bedrijfskunde en praktische kennis en ervaring op het gebied van technische bedrijfsprocessen.
  • Je hebt kennis van en ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en kennis van arbo- en milieuregelgeving en kwaliteitssystemen.
  • Je kunt leidinggeven aan een grote groep en je medewerkers adviseren en motiveren.
  • Je spreekt en schrijft Engels.

Jouw competenties

  • communiceren
  • samenwerken
  • verantwoordelijk
  • nauwkeurig
  • ontwikkelen van medewerkers en mensen positief beïnvloeden
  • mensgericht
  • plannen en organiseren
  • resultaatgericht
  • organisatiegericht
Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10 Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek. Maandsalaris: Min €2.767 – Max. €4.387 (bruto) Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (bij goed functioneren) Minimaal aantal uren per week: 38 Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Wie van uitdagende opdrachten in een dynamische omgeving houdt, is bij Defensie aan het juiste adres. Wij geven je het vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken. Er is ruimte voor eigen inbreng, zo draag je bij aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

Defensie hecht daarnaast sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een brutotegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of adv-uren op te bouwen.

Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een ov-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Bijzonderheden
  • Neem voor informatie over de inhoud van de functie contact op met dhr. J. Beurskens, supervisor afdeling Maintenance, via 06 - 13 29 91 62
  • Meer weten over de selectieprocedure? Bel dan met mevrouw J.M. Brils, P&O-adviseur, via 06 - 83 38 71 85
  • Je start in principe met een tijdelijke aanstelling.
  • De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Interne defensiemedewerkers hebben een voorkeurspositie.
  • Je hebt de Nederlands nationaliteit en aan deze functie is een screening verbonden – een achtergrondcheck op onder meer strafblad en financiële problemen – die gemiddeld acht tot twaalf weken in beslag neemt.
  • De specifieke werkomgeving van de MMO en het internationale karakter waarbinnen diverse culturen en werkwijzen samenkomen, vragen om een hoge mate van flexibiliteit van iedere medewerker.
  • Houd er rekening mee dat je (meerdaags) op andere locaties kunt werken, zowel in Nederland als het buitenland.
  • De gewenste startdatum is 1 april 2021.
Digitaal solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren. Dit kan door te klikken op onderstaande sollicitatieknop.