Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Housing-referral-officer

Werkgever:Rijksoverheid
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Housing-referral-officer

Ministerie van Defensie

Functieomschrijving

Voor het Amerikaanse personeel dat voor het United States Army Garrison in Schinnen werkt, ben jij onmisbaar. Vanuit Brunssum zorg jij namelijk dat de huisvesting van de medewerkers op de Amerikaanse bevoorradingsbasis goed wordt geregeld. Als housing-referral-officer draag jij zo je steentje bij aan de versterking van internationale samenwerking tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Jij adviseert, informeert, bemiddelt en onderhandelt voor Amerikaanse officieren en commandanten. Hierbij gaat het met name over het tot stand komen van contracten, afstemmen van regelgeving en dagelijkse problemen. Zo geef je voorlichtingssessies bij aankomst en vertrek. Deze gaan bijvoorbeeld over procedures en regelingen op het gebied van huisvesting. Ook onderhandel je over optimale voorwaarden en condities die je vervolgens verwoordt in huurovereenkomsten. Dit doe je onder meer met woningbouwverenigingen, beleggers, projectontwikkelaars, particuliere huiseigenaren en makelaars.

Als intermediair treed je op in de naleving van contractuele verplichtingen en aanverwante huisvestingsaangelegenheden bij huurcontracten. Je behandelt aanvragen van alle huisvestinggerelateerde financiële vergoedingen voor militairen bij aankomst, tijdens het verblijf en bij vertrek. Daarnaast bemiddel je bij betalingsregelingen tussen huurders, verhuurders, energieleveranciers en gemeenten. In geval van schade stel je in overleg met de huurder en verhuurder de hoogte van schadebedragen vast. Ook verifieer en handel je schadeclaims af.

Acquireren en taxeren van geschikte woonruimten hoort ook bij je takenpakket. Je zorgt dan ook dat je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van volkshuisvesting. Verder verricht je bouwkundige en milieutechnische inspecties én vertaal- en tolkwerkzaamheden. Dit laatste doe je door zowel schriftelijk als mondeling vertalingen te maken om de onderlinge afstemming van gegevens tussen partijen mogelijk te maken.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-opleiding makelaardij en de basistheorie taxateur o.z. en makelaar o.z. nieuwe stijl gevolgd.
  • Je hebt aantoonbare relevante ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt brede actuele kennis van de Nederlandse, Duitse en Belgische huurwetgeving.
  • Je hebt brede kennis van huisvesting-, bouwtechnische, milieutechnische en energie-aangelegenheden.
  • Je hebt kennis van milieuaspecten met betrekking tot asbesthoudende materialen en de verwijdering hiervan.
  • Je hebt gebruikerskennis van automatiseringsapparatuur en programma’s zoals Microsoft Word, PowerPoint, Excel, Access en Microsoft Outlook.
  • Je hebt rijbewijs B.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.
  • Je durft beslissingen te nemen en kunt problemen oplossen.
  • Je kunt goed coördineren en plannen en zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je gaat accuraat te werk, toont initiatief en bent oplossingsgericht.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en een sociale, klantgerichte en flexibele houding.
  • Je kunt diplomatisch optreden en kunt goed omgaan met stressvolle momenten.
Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8 Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek. Maandsalaris: Min €2.633 – Max. €3.536 (bruto) Dienstverband: Tijdelijke aanstelling Contractduur: Tijdelijke aanstelling maximaal 1 jaar Minimaal aantal uren per week: 38 Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
  • Het gaat om een fulltime functie (40 uur per week) voor één jaar.
  • Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Jo Pauels via +31 (0)45 - 534 01 46
  • Neem voor informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Freddy Biemans via +31 (0)45- 534 01 07
  • Interne sollicitanten kunnen hun belangstelling voor deze vacature kenbaar maken in de vacaturebank in P&O Selfservice, maar volgen (net als externe kandidaten) ook de volgende stap.
  • Stuur je motivatiebrief en cv (beiden in het Engels) onder vermelding van het vacaturenummer via de sollicitatiebutton. We vragen je om je nationaliteit op je cv te vermelden. Wanneer je deze stap in de procedure niet volgt, kunnen wij je sollicitatie helaas niet in behandeling genomen.
Digitaal solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Schriftelijk solliciteren

Je reactie op de vacature "Housing-referral-officer" ontvangen wij graag. Stuur je curriculum vitae met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer "307693" naar:

Kranenpool 3 6443 VA Brunssum