Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Gespecialiseerd Begeleider cluster Brunssum en Beekdaelen

Werkgever:Radar
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Senior Gespecialiseerd Begeleider cluster Brunssum en Beekdaelen

Ons cluster Brunssum is op zoek naar een senior gespecialiseerd begeleider. Weet jij vanuit verschillende methodieken de juiste ondersteuning aan cliënten te bieden, hierbij eerst goed te luisteren zonder direct in een oplossingsgerichte modus te schieten en teams daarin ook mee te nemen? Daarnaast is een gezonde dosis humor ook altijd zeer welkom bij ons!

Als senior gespecialiseerd begeleider heb je een initiërende, regisserende rol en daarnaast overstijgende verantwoordelijkheden binnen cluster Brunssum. Je geeft onder supervisie van de gedragskundige inhoud en richting aan het zorgproces. Je bent hierin zelfstandig, monitort het zorgproces en de competenties van de (persoonlijk) begeleiders, signaleert en vraagt hierbij advies van de gedragskundige als dit nodig wordt geacht. Ook denkende aan inzet van behandeling of diagnostiek. Je hebt een prominente rol in de verdere doorontwikkeling van de cliëntbespreking, hantering dialoogmodel, reflectie op zorgplannen, en uiteindelijk ook in de teamontwikkeling en de gewenste deskundigheidsbevordering vanuit de clientvraag.

Je hebt een instruerende rol naar de teamleden en bent in staat om inhoudelijke coaching te bieden aan medewerkers binnen het cluster. Daarin gaat het voornamelijk om meervoudige complexe en onvoorspelbare situaties.

In Brunssum zijn 2 woonvormen; Noorderheem en Jacintahof. Het betreffen relatief grote woonvormen met een zeer uiteenlopende doelgroep. De leeftijden variëren van ongeveer 20 tot 75 jaar. Naast de verstandelijke beperking zijn er veel cliënten met bijkomende psychiatrische problematiek en complex gedrag. Naast de cliënten op Noorderheem en Jacintahof bieden we ook zorg aan meerdere cliënten op Stokhoes en Europalaan. In de nacht is er een gedeelde slaapdienst tussen Noorderheem en woonvorm Jacintahof. Ook leveren we zorg aan WMO-cliënten uit Beekdalen.

De teams in Brunssum zijn onderverdeeld in 3 integrale teams; Noord 1, Noord 2, en team Centrum. De leeftijden zijn uiteenlopend. Het betreft een hecht team waar veel medewerkers al jaren werken en een prettige werksfeer heerst. Er is aandacht voor elkaar en nieuwe collega's worden warm ontvangen. Het team bestaat uit alle functies die er zijn binnen Radar zoals ondersteuners, begeleiders, persoonlijk begeleiders, gespecialiseerd begeleiders en 2 senior gespecialiseerd begeleiders, waar jij wellicht 1 van wordt. We vinden het erg belangrijk dat iedereen wordt ingezet op zijn eigen affiniteit en kwaliteiten.

In Beekdaelen is een kleinschalige woonvorm de Wissel en dagbesteding de Pastorij voor de oudere (wordende) client. Daarnaast zijn er ook arbeidsmatige activiteiten voor cliënten binnen de Makro, en ambulante ondersteuning voor de WMO cliënten in Beekdaelen. 

Kies jij voor Radar?

Voor ons is het vanzelfsprekend dat iedereen dromen, wensen en doelen heeft. Die hebben jij, ik en natuurlijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen zich ontwikkelen, keuzes maken en actief meedoen in de samenleving. Jij wilt de mensen die wij als Radar ondersteunen hierbij helpen. 

Want iedereen verdient mooie kansen. Samen met hen ga je uitzoeken hoe zij willen wonen, werken, leren en leven en waar zij zich fijn en trots bij voelen. Onbevooroordeeld zoek je met lef naar oplossingen. Je bent nieuwsgierig en gaat uit van de mogelijkheden. En dit alles doe je met genegenheid en aandacht voor de mensen voor en met wie je samenwerkt.

Vanuit wensen en mogelijkheden samen doelen bepalen en hier zo creatief mogelijk naar toe werken. Dit door het betrekken en benutten van een verbindend netwerk. De buren, de bakker op de hoek, familie en naasten. Iedereen die kan bijdragen om die doelen te realiseren. 

Kies jij voor Radar, dan kies je ervoor om te werken aan die inclusieve samenleving!

Wat breng jij mee?

Je hebt een vakgericht hbo (+) -opleiding afgerond;Je beschikt over ruime kennis/expertise omtrent complexe problematiek met diverse doelgroepen;Je weet vanuit nature een coachende rol aan te nemen en weet goed in te spelen op het tempo van de medewerker;Je werkt doelgericht;Je bent prima in staat je agenda flexibel in te plannen en regie te voeren over je eigen werkzaamheden;Je herkent jezelf in de drie kerncompetenties samenwerken, eigenaarschap en zelfreflectie;Je hebt een proactieve houding, werkt vanuit de ondersteuningsvraag en bent in staat om cliënten vertrouwen te geven in hun eigen kunnen;Je bent een netwerker, verbinder, kan verschillende werelden verbinden;Je hebt lef, bent nieuwsgierig, enthousiast, en krijgt mensen mee;Je hebt een groot zelfstandig vermogen om beslissingen te nemen die mogelijke risico's voor de cliënt of het team kunnen hebben;Je durft gestelde kaders ter discussie te stellen.

Hoe zorgen wij voor jou?

Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Stichting Radar mag je gebruik maken van het fietsplan en krijg je korting op het sportschool abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk om via Stichting Radar korting te krijgen op je zorgverzekering.

Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!

Praktisch

Het betreft dienstverband voor 18 uur per week voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan dit omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Interne kandidaten hebben bij geschiktheid voorrang. Medewerkers van Radar met een vast dienstverband behouden hierbij hun vast dienstverband. Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 50 met een maximaal salaris van €3.738 op basis van 36 uur. Ingangsdatum in overleg, maar het liefst zo snel mogelijk. Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

Binnen Radar streven we naar ‘de juiste medewerker op de juiste plek’. Het is belangrijk medewerkers in hun kracht te zetten, ze ervaren dan namelijk plezier in hetgeen dat ze doen en dat maakt dat onze cliënten tevreden zijn met de begeleiding die ze ontvangen. Daar doen we het ten slot allemaal voor!

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Anita Nederstigt, manager zorg via +31 6 52521096.

Aantal Uren:

18 uur per week

Contract:

Vast contract, onbepaalde tijd

Plaats:

Brunssum

Sluitingsdatum:

02-02-2022