Breng jij als persoonlijk begeleider ruime ervaring met je mee in het begeleiden van cliënten met hechtingsproblematiek en houd jij daarnaast van afwisseling in jouw werk?
Het integraal team Grasbroek ondersteund cliënten woonachtig binnen woonvorm Grasbroek en binnen de brede maatschappelijke voorziening Aldenhof. Daarnaast ondersteund het team ook cliënten die wonen in de omliggende buurt. Als persoonlijk begeleider weet jij samen met de cliënt een netwerk op de te bouwen en onderhouden in de nabije omgeving. Naast een (licht)verstandelijke beperking is steeds vaker een lichamelijke en/of psychiatrische beperking aanwezig. Voor onze woonvorm is het van belang dat je affiniteit en kennis hebt, met en van hechtingsproblematiek. Jij weet als persoonlijk begeleider een regierol aan te nemen zowel richting collega’s maar zeker ook richting het netwerk van de cliënt. In de nabije omgeving ligt een groot samenwerkingsverband, waarin je je informatie deelt met collega’s uit andere werkvelden. Je bent samen met je collega’s binnen een deel van Heerlen verantwoordelijk voor alle ondersteuningsvragen in de buurt.
Woonvorm Grasbroekis een modern wooncomplex waarin 21 cliënten wonen. Ieder met hun eigen appartement, waarbij ze begeleiding en ondersteuning ontvangen achter hun eigen voordeur en tevens in de gemeenschappelijke ruimtes. De cliënten die hier wonen zijn jongvolwassenen en volwassenen in de leeftijd van begin 20 tot 60 jaar. De ondersteuning die hier gegeven wordt is gericht zowel in het behouden en verder ontwikkelen van de eigen zelfredzaamheid van de cliënten. Het kunnen verwezenlijken van de dromen en wensen van onze cliënten streven wij daarnaast enorm na. De begeleidingsvraag binnen deze woonvorm is heel divers en vraagt om een persoonlijk begeleider met de nodige ervaring. Belangrijk daarin is dat men in staat is vanuit methodisch handelen te kunnen wisselen van begeleidingsstijl. Als het ware door het gedrag van de cliënt heen kan kijken en dat op basis van onvoorwaardelijkheid, zie de hechtingsproblematiek.
Daarnaast iemand die uitdaging zoekt in zijn of haar werk en zijn mannetje of vrouwtje weet te staan. Dit laatste vooral in de regierol die we verwachten van een persoonlijk begeleider van de cliënt.
De ambulante begeleidingvindt plaats vanuit de WLZ in Heerlen. Hierbij heb je als persoonlijk begeleider je eigen caseload en heb je ook regelmatig contact met o.a. gemeente en andere partners in het sociale domein naast je begeleidende taken.
Project Aldenhof is een dagbestedingsproject dat in 2015 van start is gegaan binnen Brede Maatschappelijk Voorziening Aldenhof in Hoensbroek. Cliënten leveren hun arbeidsmatige bijdrage aan het facilitaire gedeelte van het gebouw. Leveren materialen en ondersteuning in de groepen van de basisschool en verzorgen het omliggende park. Als persoonlijk begeleider begeleid je de cliënten in hun werk.
Binnen Radar streven we naar ‘de juiste medewerker op de juiste plek’. Het is belangrijk medewerkers in hun kracht te zetten, ze ervaren dan namelijk plezier in hetgeen dat ze doen en dat maakt dat onze cliënten tevreden zijn met de begeleiding die ze ontvangen. Daar doen we het ten slot allemaal voor!
Hoe zorgen wij voor jou
Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Stichting Radar mag je gebruik maken van het fietsplan en krijg je korting op het sportschool abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk om via Stichting Radar korting te krijgen op je zorgverzekering.
Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!
Praktisch
Het betreft een dienstverband voor 28 – 32 uur per week voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan dit omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Interne kandidaten hebben bij geschiktheid voorrang. Medewerkers van Radar met een vast dienstverband behouden hierbij hun vast dienstverband. Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 40 met een maximaal salaris van €2902 op basis van 36 uur. Ingangsdatum in overleg, maar het liefst zo snel mogelijk. Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Arnold Vossen, Manager Cluster Heerlen, via +31 6 21689831.
28 - 32 uur per week
Bepaalde tijd
Heerlen
03-05-2021