Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Gespecialiseerd Begeleider

Werkgever:Radar
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Gespecialiseerd Begeleider

Kinderbehandelcentrum ’t Knoevelhöfke is één van de twee multifunctionele kinderbehandelcentra van Radar.

Kinderbehandelcentrum ’t Knoevelhöfke biedt behandeling, begeleiding en verzorging aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met gedragsproblematiek, autisme of een meervoudige beperking. Een veilige en stimulerende omgeving staat hierbij centraal. Die veilige omgeving creëren we door te werken met kleine groepen kinderen en met zo veel mogelijk vaste begeleiders.

De belangrijkste doelstelling van behandeling en begeleiding in het KBC is het kind dusdanig te stimuleren in zijn ontwikkeling dat het stapsgewijs wordt voorbereid op een plek in het onderwijs. Vaak is dat een vorm van speciaal onderwijs. Kinderen bij wie deelname aan een vorm van onderwijs niet tot de mogelijkheden behoort kunnen tot hun 18e verjaardag begeleiding en verzorging krijgen in ’t Knoevelhöfke.

De behandeling en begeleiding zijn in handen van een team dat bestaat uit verschillende disciplines. De professionele begeleiders in de groepen worden op inhoudelijk gebied ondersteund door gedragskundige(n) en verschillende therapeuten en paramedici op het gebied van logopedie, fysiotherapie en sensorische informatieverwerking.

Wat ga je doen

Als gespecialiseerd begeleider zal je werkzaam zijn binnen het KBC. Je krijgt te maken met cliënten waarbij sprake is van complexe problematiek en ondersteuningsvragen. Als gespecialiseerd begeleider coach je je collega’s op deze voorziening bij het begeleiden van cliënten met een complexere ondersteuningsvraag en/of onbegrepen gedrag. Wij vragen dan ook iemand die eigenaarschap neerzet ten aanzien van het persoonlijk begeleiderschap (je zult zelf ook een caseload krijgen), kwaliteitsborging en het verbeteren/bewaken van (zorg)processen. Je bent gericht op samenwerking (verbinden) zowel binnen als buiten het team en hebt een helicopterview. Daarnaast ben je flexibel en draai je zelf ook (gedeeltelijk) mee in het dienstrooster van de voorziening. Je houdt het overzicht op processen bewaken en verbeteren, waarbij je coachend en motiverend handelt zonder verantwoordelijkheden over te nemen.

Je neemt een rol in de toegang en opname van nieuwe cliënten Er is nauwe samenwerking met de betrokken gedragskundigen, waarbij onderwerpen zoals pedagogisch klimaat en indeling van de groepen gespreksonderwerp is.

Ook krijg je een rol in het oppakken van locatie gerelateerde taken, structureel als ook ad hoc. Verder ben je in jouw rol ook gesprekspartner met externe organisaties.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op niveau van een vakgerichte HBO-opleiding
  • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met kinderen met complexe opvoedvragen
  • Je bent in staat om op een rustige manier in complexe, weinig stabiele situaties te handelen
  • Je kunt zelfstanding werken, bent proactief en in staat een aanspreekcultuur op gang te brengen (feedback geven, vragen en ontvangen)
  • Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen en kan motiveren
  • Je bent innovatief en creatief
  • SKJ-registratie is een harde eis

Aandacht

Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. We nemen je serieus. Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!

Praktisch

Het betreft een dienstverband voor 24 uur per week voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan dit omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Medewerkers van Radar met een vast dienstverband behouden hun vast dienstverband. Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 45. Ingangsdatum in overleg.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marcel Verhiel, manager cluster Jeugd Parkstad per mail naar m.verhiel@radar.org of via telefoonnummer +31 6 50091201.

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 24 september in de middag

Aantal Uren:

24 uur per week

Contract:

Bepaalde tijd

Sluitingsdatum:

22-09-2020