Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider Werkplaats de Hanze/ Activiteitencentrum Herten

Werkgever:PSW
Plaats:Limburg

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil je werken in een leuke en inspirerende omgeving waar je veel verantwoordelijkheid kan en mag nemen, lees dan verder……

Je kunt nu aan de slag in de dagbesteding in een team dat zich richt op jongvolwassenen die niet naar school gaan of uit het arbeidsproces vallen. Reguliere dagbesteding sluit vaak niet aan bij hun interesses en leefwijze. Gevolg: motivatieproblemen, negatief gedrag en nog meer uitval. Werkplaats de Hanze doorbreekt dit door in te spelen op de eigen regie en innerlijke motivatie van deze jongeren. Want alleen als je iets echt wil, lukt het ook!!

Sta jij sterk in je schoenen en wil je aan de slag met deze cliëntengroep? Dan zijn we op zoek naar jou!

Locatie- en doelgroep informatie:

Werkplaats de Hanze is een kleinschalige dagbestedingslocatie, verbonden aan activiteitencentrum Herten. De 2 centra bieden arbeidsmatige dagbesteding aan 120 cliënten met een verstandelijk beperking en/of psychische problematiek. De medewerker die wij zoeken wordt grotendeels ingezet binnen werkplaats ‘de Hanze’. De doelgroep binnen `de Hanze’ bestaat voornamelijk uit LVB+ jongeren en jong volwassenen.

Er worden diverse activiteiten aangeboden zoals houtbewerking, demontage van elektrische apparatuur, verhuisklussen, groenwerkzaamheden etc.

Het doel van de dagbesteding is cliënten een zinvolle invulling van hun dag te bieden, zo veel mogelijk participerend in de lokale samenleving. Bijkomende doelen zijn dagritme opbouwen, zelfvertrouwen vergroten, werk- en succeservaringen opdoen en arbeidsvaardigheden leren. Dit gebeurt in samenspraak met de cliënt waarbij het de kunst is te onderzoeken waar diens interesse en motivatie ligt. Een werkplek die elke dag anders is geeft jou plezier, uitdaging en energie.

Wie zoeken wij?

Van onze nieuwe collega verwachten we vooral een motiverende en inspirerende begeleidingsstijl om voor onze cliënten iedere dag leuk en zinvol te maken. Je bent altijd op zoek naar de juiste manier van begeleiden en ziet het werken met onze doelgroep als een uitdaging. Je bent vindingrijk en neemt initiatief in het bedenken van opdrachten en werkzaamheden die cliënten motiveren. Je kunt flexibel reageren in verschillende situaties en in het bedenken van oplossingen. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Je staat stevig in je schoenen en schrikt niet terug van een weerwoord of boze bui van een cliënt. Je kunt zelfstandig beslissingen nemen maar bent evengoed in staat om goed samen te werken met je collega’s.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Een stabiele werkgever en een prettige werksfeer in een leuk team.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
  • ?Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
  • Een arbeidsovereenkomst als begeleider in schaal FWG35.

Wat verwachten we van jou?

  • Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal niveau 3.
  • Je hebt kennis, ervaring en affiniteit met de doelgroep LVB.
  • Je kunt zelfstandig werken met een groep cliënten binnen en buiten het activiteitencentrum.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je kunt inspelen op zeer uiteenlopende begeleidingsvragen.
  • Je werkt volgens de richtlijnen van het ondersteuningsplan: werkt aan cliëntdoelen en rapporteert over hun vorderingen.
  • Je beschikt over rijbewijs B.

Kom en solliciteer!

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij John Jacobs, Teamleider AC Herten/de Hanze, tel. +31 6 53983687. Jouw motivatie en CV kun je uploaden vóór 6 februari 2020 door de solliciteer-knop te gebruiken op onze website www.werkenbijpsw.nl

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 13 februari vanaf 10:00 uur, op de locatie AC Herten/De Hanze