Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Pedagogisch Medewerkers

Werkgever:Peuteropvang Heerlen
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken collega’s die deel willen uitmaken van onze teams in de diverse locaties. Zowel als vast gezicht in een groep als in de vervangingspoule zijn meerdere vacatures beschikbaar. “Peuteropvang Heerlen biedt peuters (2 - 4 jaar) een uitdagende, veilige voorschoolse omgeving, waarin zij naar eigen kunnen spelenderwijs mogen groeien als basis voor de toekomst”. Wekelijks worden 650 peuters, veelal in hun eigen wijk, gestimuleerd in hun brede ontwikkeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een, op voorschoolse educatie (VE) gerichte methode. Door samen te spelen en spelenderwijs te leren, ontdekken en ontwikkelen de kinderen hun mogelijkheden en talenten. Ouders kunnen met vragen over de ontwikkeling en de opvoeding van hun peuter terecht bij ons deskundig opgeleid personeel of bij een van onze ketenpartners. Door samen te werken met professionals uit onderwijs, jeugdgezondheidszorg en gemeente zetten we een sterke basis neer voor peuters zodat zij een goede opstap naar het basisonderwijs kunnen maken”

Naast 22 locaties voor peuteropvang is er een centraal bureau gevestigd, waar mensen werkzaam zijn, die zich inzetten om de randvoorwaarden voor Peuteropvang mogelijk te maken.

Wat ga je doen?

Als vast gezicht in een peutergroep werk je samen met je collega’s aan de ontwikkeling van peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar oud. Wanneer je je zorgen maakt om een peuter zijn er intern en extern professionals aanwezig, die je hierin kunnen adviseren en ondersteunen. In alle locaties wordt extra aandacht besteed aan bewegen, gezonde voeding en de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Er wordt gewerkt met de methode Speelplezier of Piramide, waarbij ruimte is voor een maatwerkaanbod aan alle peuters. Met behulp van het programma VVE-Thuis worden ouders, aan de hand van 9 thema’s, gestimuleerd thuis activiteiten met hun peuters te ondernemen. Dit allemaal voor een goede start in het basisonderwijs. Als invalkracht werk je op verschillende locaties in de gemeente Heerlen. Dit zorgt voor een afwisselende baan en steeds weer nieuwe ervaringen. Als invalkracht kom je bij ons in de invalpoule en word je benaderd om openstaande diensten in te vullen op onze locaties. De meeste diensten waar we jou voor nodig hebben zijn op de woensdag en vrijdag. We vinden het belangrijk dat je deze dagen beschikbaar bent. De overige dagen zullen in overleg met jou ingepland worden. De planning wordt ruim vooraf gemaakt waardoor jij ook weet waar en wanneer je moet werken. Incidenteel kan het zijn dat je, wanneer je nog niet ingepland staat, ‘s ochtends gebeld wordt om in te vallen.

Wat breng je mee?

  • Een relevant diploma; denk aan een mbo-diploma Pedagogisch Werk (niveau 3 of 4), Onderwijsassistent, of een hbo-diploma Pedagogiek of Pabo (Check hier of jouw diploma kwalificeert voor de VVE-Peuteropvang. Wist je dat je ook aan de slag kan met een nog niet afgeronde hbo-opleiding of een buitenlands diploma? Lees hier meer)
  • Nederlandse taalniveau 3F of B2
  • VVE-certificering of de bereidheid deze scholing te volgen
  • Affiniteit of werkervaring met kinderen, bij voorkeur in de leeftijd van 2 – 4 jaar
  • Een open en flexibele houding en heldere, duidelijke communicatie
  • Structuur en de vaardigheid om overzicht te houden

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een uitdagende baan voor 16 - 32 uur per week,
  • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Salariëring in schaal 6 CAO kinderopvang (bruto maandsalaris € 2.188, - tot € 2.979, - op basis van een 36-urige werkweek) met uitzicht op schaal 7 (bij een vast dienstverband en als vast gezicht in peutergroep);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3%;
  • 210 vakantie- en verlofuren op jaarbasis (op basis van een 36-urige werkweek);
  • Diverse trainingen en cursussen voor je verdere ontwikkeling;
  • Tegemoetkoming in je zorgverzekering, een reiskostenvergoeding en een ruime verlofregeling
  • Fiscale uitruilmogelijkheden zoals een fietsplan en bedrijfsfitness

Wil jij graag je steentje bijdragen aan een zo goed mogelijke start van kinderen op de basisschool? Solliciteer dan nu! Je kunt je motivatiebrief, voorzien van CV, mailen naar info@povh.nl of stuur deze naar POVH, t.a.v. afdeling P&O, Postbus 2665, 6401 DD Heerlen. Informatie over de vacature kan worden ingewonnen bij de afdeling P&O (algemeen nummer: 045-4007700). En kijk zeker ook eens op onze website: www.povh.nl