Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Onderzoeksfinanciering

Werkgever:Open Universiteit Nederland
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 15.000 studenten en werken bijna 700 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten

In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (https://www.ou.nl/rankings).

Academische zaken

De afdeling Academische zaken is verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van integraal beleid voor complexe vraagstukken ten aanzien van onderwijs, onderzoek en valorisatie. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg onderwijs en onderzoek op instellingniveau. Ook verzorgt zij op centraal niveau de ondersteuning van onderzoekers op onder meer het terrein van ethische toetsing, research datamanagement, communicatie over onderzoek en de ontsluiting van met name publicaties via de repository PURE. De afdeling kent momenteel een omvang van 13 fte.

Binnen de afdeling Academische zaken is momenteel de functie vacant van

ADVISEUR ONDERZOEKSFINANCIERING (1,0 fte)

tijdelijk, voor de duur van drie jaar. Vacaturenummer: AZ/20071

Als adviseur onderzoeksfinanciering bij de afdeling Academische zaken fungeer je als knooppunt voor onderzoekers voor het verstrekken van advies over het werven van tweede en derde geldstroomprojecten. Dit houdt in dat je onderzoekers, vooral op basis van expertise en ervaring met nationale en internationale subsidieverstrekkende organisaties, ondersteunt bij het schrijven van onderzoeksvoorstellen. Bijvoorbeeld op het terrein van de projectbegroting, het beschrijven van de consortium- of samenwerkingsstructuur, de projectplanning en de wijze waarop het onderzoeksvoorstel appelleert aan de subsidiecriteria. Onderdeel van de ondersteuning is een adequate risicoduiding van financiële aspecten, intellectueel eigendom en ethische aspecten die aan het onderzoek vast (kunnen) zitten. Daarnaast lever je als adviseur onderzoeksfinanciering een inhoudelijke bijdrage door het geven van stimulerende feedback op het voorstel.

Als adviseur draag je (pro)actief bij aan de werving van onderzoeksfinanciering door:

  • Het actief volgen van mogelijkheden die nationale en Europese subsidieprogramma’s voor de OU bieden;
  • Bij te dragen aan programma’s en calls via de daarvoor bestaande gremia, bij voorkeur in een zo vroeg mogelijk stadium;
  • Zorgen voor een goed en toegankelijk netwerk en relatiebeheer;
  • Het onderhouden van relaties met de onderzoekers van de OU, onder meer via de diverse vormen van facultair onderzoek beraad; signaleren van kansen, verbinden van onderzoekers, evalueren van niet toegekende subsidies/projecten om kennis te verwerven die de slaagkans een volgende keer vergroten;
  • Financieel-juridische ondersteuning te bieden bij het voeren van contractbesprekingen met consortiumpartners of subsidieverstrekkers;
  • Onderzoekers te informeren over actuele ontwikkelingen en mogelijkheden om nieuwe researchagenda's te beïnvloeden.

Je onderhoudt een goede relatie met de facultaire coördinatoren onderzoek en de business controllers. Je werkt samen met de andere medewerkers van AZ op het terrein van onderzoek. Daarnaast volg je op hoofdlijnen de ontwikkelingen in de Knowledge Transfer Offices van de andere Nederlandse universiteiten.

Eisen

  • Je hebt een academische master opleiding afgerond en heeft goede kennis van het wetenschappelijke onderzoek in een academische setting.
  • Je bent gepromoveerd.
  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met het werven van onderzoeksfinanciering en je hebt kennis van de financiële en juridische aspecten en contractvoorwaarden die van belang zijn bij het aanvragen van subsidies.
  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met relatiebeheer en bent in staat om dit verder uit te bouwen.
  • Je beschikt over analytisch en conceptueel vermogen, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht.
  • Je kunt goed samenwerken maar ook voortvarend zelfstandig taken uitvoeren en initiatief nemen.
  • Je beschikt over kennis van projectmanagement.
  • Je beschikt over zeer goede spreek- en schrijfvaardigheden in Engels en Nederlands

Salaris

Het salaris wordt afhankelijk van jouw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.127,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats

Heerlen

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen Winkels, hoofd Academische zaken, e-mail jeroen.winkels@ou.nl

LET OP: het hierboven vermelde e-mailadres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. Je wordt dringend verzocht om uitsluitend te solliciteren via het bij “Procedure” vermelde e-mailadres.

Meer informatie over de Open Universiteit kun je vinden op onze website: www.ou.nl De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Procedure

Je kunt jouw sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van het vacaturenummer, per e-mail sturen naar: solliciteren@ou.nl

De inzendtermijn sluit op 5 oktober 2020.