Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Hoofd Openbare Orde & Veiligheid

Werkgever:Limbourg & Partners
Plaats:Kerkrade

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Gemeente Kerkrade

Kerkrade is volop in ontwikkeling van grijs naar groen, naar gezond, vitaal en veilig. Een middelgrote stad met 46.000 inwoners en stevige ambities. Strategische doelen zijn: “Vie – Leven in beweging”, “Beleef Kerkrade”, “Veiligheid” en “Participatie”. Koersend naar een leefwereld samen met haar burgers en alle betrokken partijen. Grote en kleine opgaves waar alle betrokkenen gezamenlijk voor aan de lat staan.

Voor Gemeente Kerkrade zijn wij op zoek naar een:

Hoofd Openbare Orde & Veiligheid

authentiek, mensgericht, stevige leider, verbinder, luisterend oor

Organisatie:

Verdeeld over drie domeinen met uiteenlopende aandachtsgebieden werken bij Gemeente Kerkrade meer dan 440 mensen met een vast of tijdelijk contract. Daarnaast zijn er nog ongeveer 130 collega’s werkzaam in andere vormen van (sociale) contracten en detacheringen. De afdeling OOV maakt onderdeel uit van het domein Bestuur. Het Hoofd OOV geeft hiërarchisch en integraal leiding aan een team van 16 (beleids)medewerkers en aan 17 medewerkers van het cluster Handhaving (handhavers en toezichthouders). In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directeur van het domein Bestuur.

Doelstelling:

Het Hoofd OOV is naast afdelingsverantwoordelijke ook adviseur van de Burgemeester in de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid. In het kader van het strategisch doel “Veiligheid” wordt er o.a. hard gewerkt aan het bevorderen van een veilige woon- en leefomgeving (o.a. aanpak drugscriminaliteit en –overlast, woonoverlast en gevaar/overlast door verward gedrag) en het tegengaan van jeugdoverlast/criminaliserende jeugd. Verder wordt ingezet op evenementveiligheid en op zowel een bestuurlijke als integrale aanpak van ondermijning.” Jij ontwikkelt de visie en neemt de regie door programma’s en andere activiteiten te initiëren om de hoge ambities te realiseren.

Wat ga je doen?

In deze uitdagende positie ga jij het verschil maken! Binnen jouw afdeling ben je de integraal leidinggevende die samen met de medewerkers een andere aanpak en werkwijze gaat doorvoeren. Je stimuleert de inbreng van de medewerkers en helpt ze het beste uit zichzelf te halen en zich te blijven ontwikkelen. Binnen deze dynamiek bewaak je de rust en stabiliteit door met een luisterend oor jouw mensen te ondersteunen bij het verder verbeteren en optimaliseren van productieprocessen en procedures. Realistische resultaatverwachtingen met duidelijk geformuleerde indicatoren, ken- en stuurgetallen vormen de basis van de gezamenlijke groei. Als Hoofd OOV zorg je voor de integrale kwaliteitszorg en bespreek je de managementrapportage in het sectormanagement. Ontwikkelingen in jouw vakgebied volg je op de voet én je weet wat er speelt binnen het werkgebied. Daar speel je voortdurend op in en vertaal je in uitvoerbare strategieën. Je bent een voorname adviseur van het bestuur en het DT. Én je ondersteunt de Burgemeester in de uitvoering van zijn wettelijke taken op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid (o.m. in driehoeksoverleg).

Wat vragen wij van jou?

De juiste persoonlijkheid! Om invulling te kunnen geven aan wat nodig is zoekt de gemeente Kerkrade een authentieke mensgerichte moderne maar ook zakelijke leider die oor en oog heeft voor hetgeen wat er speelt en gevraagd wordt, binnen én buiten de organisatie. En dan het strategisch vermogen heeft om met visie, leiderschap en daadkracht zaken te organiseren en in gang te zetten die leiden tot een professionele en eigentijdse aanpak van Openbare Orde en Veiligheid. En hiermee bijdraagt aan de succesvolle ontwikkeling van Kerkrade. Om succesvol te zijn, verwachten wij dat je beschikt over een afgeronde academische opleiding (Bijv. Bestuurskunde, of Criminologie en Veiligheid) en meerdere jaren relevante leidinggevende werkervaring binnen publieke omgevingen in verandering.

Wat biedt de gemeente Kerkrade?

Een uitdagende functie binnen een vooruitstrevende gemeente die stappen voorwaarts wil zetten! Met een duidelijke visie en een 4-tal realistische strategische doelen gaat Kerkrade zichzelf op de kaart zetten. En jij mag mee gaan schrijven aan dat succesverhaal. De functie is ingedeeld in schaal 12 (max. € 5.872 op basis van een fulltime dienstverband), uitloopschaal 13. Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP en de (secundaire) arbeidsvoorwaarden zijn goed met prima mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.

Interesse ?

Limbourg & Partners verzorgt voor de gemeente Kerkrade de Werving & Selectie. Vanwege vakanties kun je voor meer informatie vanaf 16 augustus contact opnemen met Marnix Postma (Managing Consultant), 06-3322 5618 Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Voor meer informatie: www.kerkrade.nl