Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Werkbegeleider

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De trotse blik op z’n gezicht, het (opnieuw) ontdekken van talent: Jij maakt het mogelijk en geeft “schwung” aan het leven van onze deelnemers.

Wat ga je doen?

Bij het Leger des Heils noemen we onze cliënten “deelnemers” De deelnemers die bij ons op de woonvoorziening in Heerlen wonen hebben veelal een combinatie van een licht verstandelijke beperking, verslaving en psychiatrische problemen. Wij geloven dat het hebben van een passende dagbesteding en positieve bekrachtiging zorgt voor een zinvolle invulling van de dag en een bijdrage levert aan stabilisatie en perspectief in het leven.

Als Werkbegeleider achterhaal jij wat een cliënt écht wilt en met alle faciliteiten heb jij de vrijheid om het aanbod daarop aan te passen. Dit werk je in overleg met je collega-Werkbegeleider (met input van bewoners en de woonbegeleiders) uit tot een maatwerk plan. In jouw rol kun je pionieren en zelf dingen opzetten. Je houdt toezicht op de activiteiten en motiveert en enthousiasmeert cliënten om aan de slag te gaan. Je legt contacten met buurtbewoners om nieuwe initiatieven uit te rollen en te onderzoeken wat we kunnen betekenen voor de wijk. Een aantal activiteiten die onze deelnemers doen zijn: schilderen, werken in de moestuin, zorgen voor onze diertjes, houtbewerking, verzorgen van een lunch en prikken in de wijk.

Uiteindelijk inspireer jij onze bewoners tot een zinvolle dagbesteding. Daarmee zorg je voor een beter dag- en nachtritme, minder middelengebruik en een hogere eigenwaarde, doordat ze iets bijdragen en betekenisvol zijn. Ook uitstroom naar externe dagbesteding kan een onderdeel zijn, omdat dit nog altijd het streven is voor onze bewoners.

Dit ben jij

Je hebt een passende opleiding afgerond op mbo-4 niveau.

De vacature werkbegeleider heeft in jou verder een succesvolle invulling als:

  • Je affiniteit hebt met onze doelgroep;
  • Je creatief en geduldig bent in het activeren van onze deelnemers;
  • Maatwerk qua activiteiten leveren voor jou heel normaal is;
  • Je zelf voorop gaat in creativiteit en handigheid.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Bij indiensttreding vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is werken met betekenis voor anderen. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:

  • Een contract voor 14 uur per week;
  • Werkdagen zijn maandag (hele dag) en vrijdagochtend (waarbij enige flexibiliteit in dagen wordt verwacht, bij vakanties bijvoorbeeld)
  • Een overeenkomst voor de duur van 12 maanden. Als het van beide kanten goed samenwerken is willen we dit verlengen;
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€2.375,- tot €3.399,- o.b.v. 36 uur);
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling, opbouw vakantiegeld en een goede pensioenregeling;
  • Een team waar er fijn en positief-kritisch wordt samengewerkt

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.500 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Het leger des Heils heeft, verspreid over het land 25 woonvoorzieningen. Zo een woonvoorziening noemen we “Domus”/ Als er bij de bewoners naast verslavingsproblematiek en psychiatrische problematiek ook sprake is van een Licht Verstandelijke Beperking spreken we van een “Domus+”.

Jouw werkplek, Vrieheide in Heerlen, is zo een Domus+. Het is een thuis voor 29 volwassen deelnemers. Deze doelgroep vraagt bijzondere kwaliteiten van hulpverleners. Vaak hebben mensen een relatie met justitie of hebben zij deze gehad. Voor hen is nergens anders meer plek. Vanuit 2 woonvoorzieningen werken hulpverleners met deelnemers aan stabilisatie van de situatie en het middelengebruik. We denken in mogelijkheden en stellen nieuwe doelen. We leveren maatwerk voor elke deelnemer met als doel zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Dagje meelopen? Bel met Fiona Meurs via 06 21 36 30 82

Na jouw sollicitatie en onze bevestigingsmail nemen we binnen twee werkdagen even contact met je op.