Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Groepsleider Kinderbehandelgroep het Zonnehuis

Werkgever:Koraal
Plaats:Simpelveld

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Het Zonnehuis is een residentiële diagnostiek- en behandelgroep. Er werken zeer betrokken, enthousiaste en hardwerkende collega’s. De kinderen (in de leeftijd van 6 - 12 jaar) en de inhoud staan voor het Zonnehuis altijd op nummer één. We werken vanuit de Trauma Informed Care (TIC) gedachte en Het Liefst Thuis! Dit betekent dat we naast de residentiële behandeling ook ambulante hulpverlening inzetten bij het gezin thuis, afgestemd op de vraag en de behoefte.

Voor het Zonnehuis in Simpelveld zoeken we een enthousiaste en betrokken S enior Groepsleider (24 u/w).

Het Liéfst Thuis

Wij zijn bij Koraal hard bezig om onze droom “Het Liéfst Thuis” waar te maken; we willen de zorg, begeleiding en behandeling zo thuis mogelijk realiseren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

En dat biedt perspectief! Het Liéfst Thuis dus, maar als een opname noodzakelijk is, willen we dat in de kinderbehandelgroep kortdurend doen door intensieve behandeling vorm te geven, samen en in overleg met het gezin. Wij kijken naar het verhaal achter de jeugdige, gezinsbreed en zetten dan ook in op behandeling voor zowel het kind als het gezin.

We werken samen met de kinderen, hun gezinnen en onze collega’s vanuit:

  • Veiligheid & vertrouwen
  • Relatie & verbinding
  • Nieuwsgierigheid, reflectie, empathie, compassie en begrip
  • Krachten, hoop en veerkracht
  • Vakmanschap, zeggenschap, keuze, stem
  • Communicatie, samenwerking en openheid


Over het Zonnehuis

Het Zonnehuis is een residentiële diagnostiek- en behandelgroep van Koraal. De leeftijd van de kinderen varieert van 6 - 12 jaar. Er werken zeer betrokken, enthousiaste en hardwerkende collega’s, verdeeld over twee subteams. De kinderen en de inhoud staan voor het Zonnehuis altijd op nummer één. Het Zonnehuis werkt vanuit de Trauma Informed Care (TIC) gedachte en Het Liefst Thuis! Dit betekent dat we naast de residentiële behandeling ook ambulante hulpverlening inzetten bij het gezin thuis, afgestemd op de vraag en de behoefte.

Ook poliklinische jeugdhulp wordt parallel aan beiden geboden. Te denken valt bijvoorbeeld aan spel- of creatieve therapie, traumabehandeling, systeemtherapie etc.

Er wordt gestreefd naar een maximale opnameduur van negen tot twaalf maanden, waarna het kind hopelijk zo thuis mogelijk kan gaan wonen. Tevens biedt het Zonnehuis een zeer gespecialiseerd diagnostiektraject, gericht op wat het gezin en het kind heeft meegemaakt en wat ze nodig hebben om weer tot stabilisatie en ontwikkeling te komen.

Over de functie

Als Senior Groepsleider ben je de verbindende schakel tussen de teams, gedragswetenschappers en de leidinggevende(n). Je bent het aanspreekpunt voor teamleden en andere professionals.

Je ondersteunt de medewerkers op een dusdanige wijze, dat competenties nog beter worden benut en ingezet. Als Senior Groepsleider heb je naast je coachende taken ook een signalerende en adviserende rol, daarnaast zet je processen in gang en enthousiasmeer je collega’s voor kwaliteitsverbeteringen en innovatie. Naast deze werkzaamheden is directe zorg ook een onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden.

Coaching on the job, coaching in primaire processen en zicht verkrijgen op de kwaliteit van zorg inclusief het eventueel bijsturen kunnen hier een onderdeel van zijn. Het uitoefenen van bovenstaande taken kan op elk moment van de dag voorkomen. Ook aanwezigheid in de avonden en weekenden kan gevraagd worden.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in groep met betrokken, professionele en natuurlijk gezellige collega’s. We werken nauw met elkaar samen en kunnen op elkaar rekenen. We bieden een verantwoordelijke functie waarbij je veel ruimte en vrijheid krijgt om te groeien en verder te ontwikkelen als zorgprofessional.

  • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min €2.986 en max €4.267 bruto/maand op basis van 36 u/w.
  • Contract: direct een contract voor onbepaalde tijd.
  • Uren: het betreft een functie voor 24 uur per week.?
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: een collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering (8,33%). Daarnaast bieden we een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
  • Koraal Vitaal : op ons online platform voor medewerkers?Koraal Vitaal?vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste, betrokken en gedreven collega die stevig in de schoenen staat. Je hebt een groot doorzettingsvermogen en laat je niet zomaar uit het veld slaan. Door jouw enthousiasme weet je anderen te motiveren en inspireren. Je zet collega's in hun kracht en coacht het team in hun ontwikkeling naar autonome professionals. Tevens ben je in staat om een aanspreekcultuur op gang te brengen. Daarbij toon je initiatief en durf je out-of-the-box te denken. Je bent organisatiesensitief, kunt goed plannen en organiseren en hebt een kritische en opbouwende kijk op kwaliteit van zorg.

Daarnaast beschik je over een relevante, afgeronde HBO opleiding en minimaal 5 jaar ervaring met de doelgroep. Tevens ben je SKJ geregistreerd.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan telefonisch contact op met Rachel Roovers (teamleider) via 06-20859551.

Reageren

Interesse in deze vacature? Reageer dan nu en stuur vóór 14 april je CV en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier.