Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider LVB locatie Kerkrade - Op de Bies

Werkgever:Koraal
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Op de Bies zoekt jou!

Word jij onze nieuwe, enthousiaste en gedreven collega voor de woning aan de Kapelaan Lochtmanstraat 8 in Kerkrade? Onze cliënten, met een matige verstandelijke beperking, zijn al wat ouder en hebben jou nodig voor het bieden van een rustige, huiselijke en voorspelbare omgeving. Jij bent die zorgzame persoon die écht kijkt naar de cliënt. Je bent geduldig en hebt een goed gevoel voor humor. Je weet adequaat te anticiperen op wisselende sferen in de woning en bent degene die situaties kan de-escaleren.

Het betreft een functie voor 28 uur per week. Meer of minder uren in overleg.

Over de functie

De woning aan de Kapelaan Lochtmanstraat 8 is een van de buitenwoningen van Koraal in Kerkrade. Omdat het een relatief nieuwe groep is, met cliënten en medewerkers welke als groep en team verder moeten ontwikkelen, zoeken wij een ervaren persoon met een duidelijk eigen inbreng. We vinden het dan ook belangrijk dat je werkervaring hebt, en een professionele houding. Er wonen 8 oudere cliënten, allen met een matige verstandelijke beperking en vaak bijkomende gedrags- of stemmingsproblematiek. Er wordt 24-uurszorg geboden.

Als Begeleider betekent het dat je, samen met je collega’s, zorgt dat onze cliënten een rustige oude dag hebben in een huiselijke en veilige leefomgeving. Jij past je begeleiding aan op de individuele cliënt, “eigen regie” houden is erg belangrijk voor onze cliënten. Bij deze doelgroep is er vaak sprake van verminderde mobiliteit, meer behoefte aan rust en minder aan dagbesteding buiten de deur. “Er moet niet meer zoveel”.

Er wordt dagbesteding aangeboden in d’r Eck, het activiteitencentrum dat op loopafstand ligt binnen de woonwijk. Maar er kan ook dagbesteding plaatsvinden extern en binnen de woning, net als de vrijetijdsactiviteiten.

What's in it for you!

Je geniet van het bieden van een gezellige sfeer en het creëren van een voorspelbare, veilige omgeving met een duidelijke structuur. Je past heel gemakkelijk je begeleidingsstijl aan op de individuele vraag en je hebt oog voor het behoud van vaardigheden. Je werkt graag zelfstandig, maar bent ook een teamplayer die mee wil bouwen aan de verdere ontwikkeling van het team en hierbij om hulp durft te vragen als het nodig is. Binnen deze woning waar geen dag hetzelfde is, zijn er volop kansen om je te ontwikkelen.

Daarnaast bieden wij:

Gezellige, betrokken, deskundige en gepassioneerde teams waarin men voor elkaar klaar staat. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

  • Salaris : inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40: min €2.236 en max €3.154 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
  • Goede arbeidsvoorwaarden : ORT, reiskostenvergoeding (€0,13/km), vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
  • Contract : voldoe je aan de criteria, dan start je in principe met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Contracturen : uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
  • Koraal Vitaal : op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • Kennis : doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.
Wie zoeken wij?

Een enthousiaste, gedreven en zelfstandige collega met gevoel voor humor en relativeringsvermogen. Je bent proactief en creatief in het zoeken naar oplossingen en speelt in op onvoorziene omstandigheden. Daarbij ben je respectvol en heb je een goed ontwikkeld empathisch vermogen. Je bent kritisch naar jezelf en anderen en niet bang om je visie uit te spreken.

En verder:
  • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4 en hebt affiniteit hebben met verzorging en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en gedragsvraagstukken.
  • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie.
  • Je participeert in het sociale netwerk rondom de cliënt en helpt mee dit te onderhouden.
  • Je hebt ervaring of wilt leren met het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten en vrijetijdsbestedingen.
  • Je kunt of wilt leren om signalering- en/of behandelplannen te interpreteren en toe te passen met de bestaande behandelvisie.
  • Het voeren van “Persoonlijk Begeleiderschap” voor een aantal cliënten is onderdeel van je takenpakket.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of de mogelijkheid bespreken om vooraf een kijkje te komen nemen? Neem dan gerust contact op Jan Koolen (teamleider) via +31 6 51212796

Reageren

Ben je geïnteresseerd geraakt, aarzel dan niet en reageer direct door vóór 10 april 2023 je CV en motivatie via het sollicitatieformulier door te sturen.