Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider cliënten complex gedrag - Op de Bies

Werkgever:Koraal
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Haal jij uitdaging uit het begeleiden van cliënten met complex gedrag? Sta je stevig in je schoenen en beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen? Kom kennismaken bij onze module Behandeling.

We zijn op zoek naar een begeleider voor de Behandelgroep (EVB/MVB) bij Op de Bies in Landgraaf voor 24-28 uur per week. Meer uren zijn mogelijk in overleg, eventueel in combinatie met de Flex Module.

Over de functie

Voor onze woning Hereweg 157a zijn we op zoek naar een nieuwe collega!

De woning Hereweg 157 is een woonvorm waar veelal cliënten wonen met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Er wonen respectievelijk 7, 4 en 4 cliënten. De accentverschillen binnen de woningen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënt, maar ook in de mate van begeleiding en behandeling. Je begeleidt cliënten met gedragsproblemen, bij wonen en bij dagbesteding. De begeleiding en de behandeling is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om een zo lang mogelijk en zelfstandig mogelijk, invulling te geven aan hun leven. Ook het voeren van eigen regie over hun eigen leven en zelf keuzes kunnen maken is wat ze belangrijk vinden. Je creëert een voorspelbare, veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Je helpt mee in de dagdagelijkse taken en in de uitvoering van het behandelplan van die cliënten. Dit doe je samen met een multidisciplinair team (o.a. gedragswetenschapper, teamleider, psychiater, arts en wettelijk vertegenwoordiger). Het contact met verwanten en wettelijk vertegenwoordigers is belangrijk. Enkele cliënten bezoeken overdag een dagbesteding en de overige cliënten krijgen dagbesteding binnen de groep aangeboden.

De diensten vallen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt onregelmatig gewerkt volgens een, zo veel mogelijk, vast rooster.

Wat bieden wij?

Leuke en betrokken collega’s en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn. Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze samen verder te ontwikkelen met de bewoners en je collega’s! Meer uren binnen de module werken is bespreekbaar.

  • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45: min €2.766 en max €3.861 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
  • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
  • Contract: voldoe je aan de criteria, dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd.
  • Contracturen: uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
  • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • Digicoach : om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.

Wat vragen wij van jou?

Je staat sterk in je schoenen en durft je grenzen aan te geven. Agressie komt op de groep voor. Het is belangrijk dat je dit gedrag kunt ombuigen. Bij voorkeur werken we de-escalerend.

Jij weet precies op welk moment je de ruimte kunt bieden, maar ook wanneer het lijntje kort gehouden moet worden en wanneer je als begeleider de regie moet overnemen.

Jij bent creatief en beschikt over een gezonde dosis humor. Met humor kunnen vaak negatieve gedragingen weer omgedraaid worden naar het positieve.

Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en vindt het een uitdaging om deze toe te passen. Daarbij weet je ook je collega's te enthousiasmeren. Je toont makkelijk initiatief. Zowel zelfstandig als in teamverband kom jij goed tot je recht. Daarbij durf je feedback te geven en ben je kritisch naar jezelf en naar anderen.

En verder...

  • Ben je in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4.
  • Ben je flexibel inzetbaar en beschikbaar om slaapdiensten te werken.
  • Kun je een zorgplan opstellen en aanbevolen ondersteuning bieden bij het persoonlijk begeleiderschap.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ralf Smids (Teamleider) via 06-19738884.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Heb je interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 2 april a.s. via het sollicitatieformulier.