Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider Behandelgroep/Doelgroepspecialist - Op de Bies

Werkgever:Koraal
Plaats:Landgraaf

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor onze woongroepen binnen de module Behandelen zoeken we enthousiaste en gedreven collega’s! Ligt jouw uitdaging in het lezen van onbegrepen gedrag en sta jij open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg? Durf jij daarbij out-of-the-box te denken?

“De cliënt mag zijn wie hij is, en dat is goed zo!”

Over de functie

De module Behandelen bestaat uit verschillende woongroepen en dagbestedingslocaties. Hier wonen kinderen, jeugdigen, jongvolwassenen en volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblemen, waarbij escalaties kunnen voorkomen. De woongroepen onderscheiden zich van een prikkel

arme, gestructureerde omgeving tot een woning met een pedagogisch en sociaal karakter, waar veelal samen activiteiten ondernomen worden.

In deze functie begeleid je jongvolwassenen en volwassenen. De accentverschillen binnen de woningen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënt, maar ook in de mate van begeleiding en behandeling. Je begeleidt cliënten met gedragsproblemen, bij wonen en bij dagbesteding; je helpt hen mee in de dagdagelijkse taken.

Je creëert een voorspelbare, veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebben moeite de wereld om zich heen te begrijpen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het behandelplan van de cliënten. Deze is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om zo lang en zelfstandig mogelijk invulling te geven aan hun leven. Ook het voeren van eigen regie en zelf keuzes kunnen maken is belangrijk voor ze. De begeleidingsvorm wordt in een multifunctioneel team vastgesteld en waar nodig bijgesteld. Je werkt daarom intensief samen met directe collega's, de arts, gedragswetenschapper en teamleider.

Wat bieden wij?

Een fijn team met enthousiaste, deskundige en betrokken collega's die er graag voor je zijn. Je kunt op elkaar vertrouwen. Er heerst een prettige werksfeer! Je komt in een omgeving waar je jezelf mag zijn.

Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze het verschil te maken voor onze bewoners. Samen met je collega's kijk je naar wat de cliënt (en zijn omgeving) nodig heeft op het gebied van wonen en dagbesteding. Waar de zorg voor anderen stopt, gaat Koraal net een stap verder. Iedereen hoort erbij en krijgt de best mogelijke zorg!

We bieden een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen. Er zijn diverse cursussen en trainingen die je kunt volgen (Wet Zorg en Dwang, Weerbaarheid en Agressie, BHV, medicatiescholing, etc.) Daarnaast word je vanaf de start begeleid door een buddy die je wegwijs maakt en waar je altijd met vragen terecht kunt.

Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Denk bijv. aan extra taken vanuit je rol als persoonlijk begeleider of het begeleiden van leerlingen, etc. Vind jij het juist prettig om op diverse woongroepen te werken? Ook dat kan! Vanuit de flexibele schil kun je ingezet worden op alle behandelgroepen.

En verder bieden we...

  • Salaris : inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45: min €2.605 en max €3.640 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
  • Goede arbeidsvoorwaarden : ORT, reiskostenvergoeding woon-werk boven CAO, reiskostenvergoeding dienstreizen 0,45 cent per km, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
  • Contract : voldoe je aan de criteria, dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd.
  • Contracturen : uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
  • Koraal Vitaal : op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • Kennis : doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.

Medewerkers aan het woord

“Als team ben je in staat om de cliënten stappen te laten zetten. Altijd denken vanuit wat er mogelijk is, zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft. Dan heb ik het over kleine stapjes die je samen met een cliënt kunt zetten.”

“Ik werk in een stabiel team. Alle collega’s hebben hun eigen kwaliteiten en samen vormen we een hechte eenheid. Dit is ook voor de cliënten erg fijn, want het geeft rust en duidelijkheid. Ze voelen zich veilig en staat ervoor open om nieuwe dingen te proberen.”

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Collega Silas vertelt over zijn werk binnen deze behandelgroep:Sem en Silas helpen elkaar vooruit.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste en gedreven collega’s met een gezonde dosis humor die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg! Je vindt het een uitdaging om deze toe te passen in de praktijk. Je durft out-of-the-box te denken en wil het liefst ‘het stukje proberen te ontrafelen’ als het gaat om gedrag wat minder goed te begrijpen is. Jij accepteert de cliënt om wie hij is. Hij mag zijn wie hij is en dat is goed zo!

Zowel zelfstandig als in teamverband kom jij goed tot je recht. Je durft kritisch naar jezelf te kijken en staat open voor feedback.

Je staat stevig in je schoenen, bent oplettend en durft op zoek te gaan naar de oorzaak van het getoond gedrag. Fysiek of verbaal gedrag schrikt jou niet zomaar af. Je stelt grenzen en reageert adequaat bij crisissituaties.

Daarnaast…
  • Ben jij in het bezit van minimaal een afgeronde, relevante opleiding op niveau 4 (bijv. MMZ of SPW) of niveau 5 (bijv. Social Work of Pedagogiek).
  • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je weet behandelplannen te interpreteren en toe te passen en hebt ervaring met het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten.
  • Vanzelfsprekend heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Kennis en/of ervaring met autisme is een pré.

Meer informatie

Interesse om met deze mooie doelgroep te werken? We kijken samen met een van de teamleiders welke woongroep het beste bij jou past. Wil je op meerdere woongroepen werken? Dan is de Flex module misschien iets voor jou!

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventuele toekomstige werkplek.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van de teamleiders via +31 45 533 9900

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

Reageren

Heb jij interesse in deze leuke en boeiende baan? En wil je deel uitmaken van ons gezellige en enthousiaste team? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.