Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Orthopedisch Schoentechnoloog (38 uur/week)

Werkgever:Hanssen Footcare
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als orthopedisch schoentechnoloog kom je te werken in een leuk team van enthousiaste voetspecialisten, werkplaatscollega’s en receptionisten. Van receptioniste tot orthopedisch schoentechnicus tot schoenhersteller, we staan voor de beste voetzorg en schoenen op maat. In Haarlem zijn wij verbonden aan revalidatiecentrum Reade, in Leiden aan revalidatiecentrum Basalt, voor deze locaties zijn wij tevens ook opzoek. Tijdens multidisciplinaire spreekuren werk je intensief samen met medisch specialisten en instrumentmakers om gerichte oplossingen te realiseren voor specifieke voetproblematiek. Ook met schoenconsulenten, podologen, podotherapeuten en (medisch) pedicures heb je veel contact.

De functie

Je draagt zorg voor de vervaardiging van noodzakelijke orthopedische voorzieningen ter ondersteuning van de cliënt en onderhoudt hierbij alle relevante relaties. Tot je werkzaamheden behoort onder andere:

  • Bepalen van de behandeldoelen, het programma van eisen en de voetschoenvoorziening die aansluit bij het beoogd functioneren. Dit doe je aan de hand van de hulpvraag, een intakegesprek, verwijzing en aanvullend onderzoek.
  • Aanmeten van orthopedische hulpmiddelen, rekening houdend met de achtergrond van de cliënt (anamnese, historie, klachten, wensen, etc.)
  • Opnemen en vastleggen voet- en cliëntgegevens. (maten, standen, geometrie)
  • Afstemming met orthopedisch schoentechnicus, medisch specialist, instrumentmaker en cliënt, met betrekking tot technische mogelijkheden en alternatieven.
  • Vastleggen en realiseren beschoeiingsplan dat voldoet aan beoogde correctie uitvoering en verzekeringsrichtlijnen.
  • Plannen en borgen van tijdige levering volgens gehanteerde kwaliteitsnormen. Je controleert producten in pas- en afleverfase en bewaakt de voortgang en kwaliteit.
  • Begeleiden van de cliënt bij het passen van passchoen, proefschoen en eindproduct.
  • Zorgdragen voor een compleet en actueel cliëntdossier.

Je werkt afwisselend in de pas-/behandelkamer bij onze vestiging of op locatie in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Jouw kennis en ervaring

Je hebt een HBO-diploma Orthopedisch Schoentechnoloog, behaald aan de Fontys Hogeschool. Ook heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je communiceert gemakkelijk met cliënten, collega’s en verwijzers en vindt het leuk bestaande contacten met cliënten en andere relaties te onderhouden en uit te bouwen. Verder ben je onderlegd in het omgaan met MS Office (PowerPoint, Word) en met de in de orthopedische schoentechniek gebruikelijke software, productieapparatuur en handgereedschappen.

Interesse

Ben of ken jij degene die wij zoeken, wil je direct solliciteren of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op via rmulders@footcare.nl of bel 045-533 84 44