Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Verpleegkundig Specialist in opleiding

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Verpleegkundig Specialist in opleiding

Binnen de afdeling SIM (Seksuele Gezondheid, Infectieziektebestrijding en Medische Milieukunde) van de GGD Zuid Limburg zijn we op zoek naar een Verpleegkundig Specialist in opleiding voor de unit Seksuele Gezondheid voor 32-36 uur per week (1,0 FTE).

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje

Over de afdeling

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa), anticonceptie, seksueel geweld, seks en verdovende middelen, seksuele vorming. Met deze onderwerpen houdt de unit voor Seksuele Gezondheid zich bezig. De unit biedt laagdrempelige zorg en preventie aan specifieke risicogroepen. Jongeren onder de 25 jaar zijn daarbij een belangrijke doelgroep. De sociaal verpleegkundigen van deze unit beantwoorden jaarlijks honderden vragen en zien duizenden mensen die zich willen laten testen en of vragen hebben over seksualiteit. Ze gaan ook naar specifieke doelgroepen toe, die meer risico lopen op soa’s dan anderen, om voorlichting te geven en te testen. De unit heeft drie uitvoeringslocaties: Heerlen, Maastricht en Sittard. De locatie in Heerlen is de hoofdlocatie voor de afdeling Seksuele gezondheid, Infectieziekten en Milieu (SIM).

Wat ga je doen?

Tot het gebied van deskundigheid van de verpleegkundig specialist wordt gerekend het zelfstandig indiceren en verrichten van handelingen op het deelgebied van de geneeskunst waarbinnen de verpleegkundig specialist is opgeleid. Deze handelingen omvatten het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten met veel voorkomende aandoeningen binnen dat deelgebied van de geneeskunst.

In de specialisatie seksuele gezondheid betreft dit:

  • Vakinhoudelijk handelen op het gebied: SOA/SENSE zorg, Individuele preventie en curatie, Collectieve preventie.
  • Superviseren van verpleegkundig spreekuur.
  • Onderzoek en innovatie.
  • Kwaliteitsbewaking en bevordering.
  • Samenwerken met verschillende disciplines in het team waaronder callcentermedewerkers, doktersassistenten, verpleegkundigen, artsen, beleidsmedewerker, onderzoekers.
  • Verbindingen leggen met andere afdelingen binnen de GGD en externe ketenpartners.

In september 2023 start je met de 2-jarige opleiding Master Advanced Nurse Practitioner (MANP) bij de Hogeschool Zuyd te Heerlen; deze duurt tot september 2025. We starten nu reeds de werving van een opleidingsplek op; de reden hiervoor is dat voor 10 januari 2023 de naam van de kandidaat bij Zuyd hogeschool bekend moet zijn, anders vervalt de gereserveerde opleidingsplek.

Wie ben je?

  • Je bent in het bezit van een diploma van een HBO-V opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van seksuele gezondheid.
  • Je bent bereid om de opleiding Master Advanced Nurse Practitioner (MANP) te gaan volgen per 1 september 2023.
  • Je hebt goede analytische eigenschappen en bent in staat visie en adviezen te ontwikkelen.
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
  • Je hecht waarde aan werken in een team, maar kunt ook goed zelfstandig werken en bent gewend aan een hoge eigen verantwoordelijkheid.
  • Je hebt een goede organisatiesensitiviteit: je kunt aspecten en belangen goed afwegen en tegenstellingen overbruggen en je bent kritisch op een constructieve manier, altijd op zoek naar verbetering.
  • Zoals je hierboven uit de tekst kunt afleiden, is de functie Verpleegkundig Specialist binnen onze organisatie nog volop in ontwikkeling. Dit betekent dat je een pad moet durven betreden dat nog niet geplaveid is en zelfs deels nog aangelegd moet worden.
Wat bieden wij jou?

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen.

  • De CAO SGO (regeling voor gemeenten) is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
  • Bij de functie in opleiding hoort een minimum salaris van €2.865,- bruto per maand en een maximum salaris van €4.208,- bruto per maand (functieschaal 9). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
  • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten.
  • Verder ontvang je een iPhone en een notebook.

De functie van Verpleegkundig Specialist zal in de komende periode verder uitgewerkt worden en zal t.z.t. gewaardeerd worden.

Heb je interesse?

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kan uiterlijk tot 14 december via ons sollicitatieformulier

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 december in de ochtend. Indien nodig worden er tweede gesprekken gepland op 20 december in de middag. Een schriftelijke opdracht gericht op functie uitvoering is mogelijk een vereiste voor selectie voor het tweede gesprek.

Vragen over de inhoud van de functie?

Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met:

Angelique Lahaut - Unithoofd Seksuele Gezondheid

+31 88 880 5405

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:

Charlotte Brouwers - PTO adviseur

+31 88 880 5386