Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Verpleegkundig Specialist Maatschappij & Gezondheid

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Verpleegkundig Specialist JGZ

Binnen de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven Verpleegkundig Specialist (voor 24-36 uur per week), met als specifieke kennisgebied Maatschappelijke Gezondheidszorg (JGZ 0-18 jaar).

Geen dag is hetzelfde als Verpleegkundig Specialist binnen de Jeugdgezondheidszorg. Zo draai je bijvoorbeeld in de ochtend spreekuur op het consultatiebureau en ben je in de middag op pad voor een huisbezoek voor een nieuwkomersgezin. Het ene moment bezoek je een school, het andere moment zit je in een multidisciplinair overleg met onze ketenpartners om een gezin te ondersteunen bij hun hulpvraag. Een erg afwisselende en uitdagende functie. Door de combinatie van verpleegkundig en medisch handelen bied jij, zeer breed, integrale zorg aan. Je werkt in een van de sub-regio’s onder de hiërarchische aansturing van het unithoofd. Je werkt nauw samen met een team van Jeugdverpleegkundigen en Jeugdartsen.

Over de GGD

De groep gezonde mensen groter maken. Dat is de basis van ons bestaan. Al ruim 120 jaar zetten we ons in om de gezondheidsverschillen in de regio terug te dringen. Dat is waar we ons toen, nu en in de toekomst voor inzetten.

Als GGD’er kun je écht het verschil maken. Je zet je elke dag in om gelijke kansen op gezondheid te realiseren. Dit doen we door de gezondheid van onze inwoners te beschermen, bewaken en bevorderen. Wil je actief en direct meewerken aan een gezond Zuid-Limburg? Dan zit je bij de GGD op de juiste plek. Bekijk onze website en het GGD-filmpjeen kom erachter hoe divers onze werkzaamheden zijn.

Over de afdeling

De afdeling JGZ bestaat uit ruim 255 medewerkers. We bieden preventieve zorg en richten ons op het bevorderen van de groei en ontwikkeling van alle kinderen in Zuid-Limburg. Beginnend bij de zwangerschap tot de leeftijd van 18 jaar. Wegens onze unieke positie in de maatschappij zien wij alle kinderen in de regio en zijn we in staat vroegtijdig preventieve interventies in te zetten om problemen op latere leeftijd te voorkomen. Waar we het ene moment in direct contact staan met het kind en de ouders, zijn we het andere moment de samenwerkingspartner en adviseur voor scholen, gemeenten, huisartsen en andere betrokken zorgorganisaties. We zijn voortdurend in beweging en anticiperen op de ontwikkelingen in de maatschappij.

Sinds 1 januari 2020 zijn vier afzonderlijke jeugdgezondheidszorgorganisaties samengebracht bij de GGD Zuid Limburg onder de naam ‘Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg’. Om te komen tot één nieuwe organisatie hebben we op meerdere fronten een uitdagende ontwikkelopgave wat betreft visie, dienstverleningspakket, cultuur, structuur, processen en werkwijze.

De functie van Verpleegkundig Specialist is binnen onze JGZ organisatie een nieuwe functie. Dat betekent dat sommige elementen in je werk nog te ontdekken zijn en je het leuk moet vinden om een pioniersrol in te nemen om, samen met je collega’s, dit verder vorm te geven.

Wat ga je doen?

Als Verpleegkundig Specialist werk je op het snijvlak tussen de verpleegkundige en de arts, waarbij je werkt vanuit een geïntegreerde medische en verpleegkundige invalshoek, binnen de context van de Maatschappelijke Gezondheidszorg. Je geeft zelfstandig vorm aan de consulten van ouders en kind/jongere en biedt geïntegreerde verpleegkundige medische zorg en stelt door middel van klinische redeneren zowel verpleegkundige als medische diagnoses. De Verpleegkundig Specialist is bevoegd tot het zelfstandig indiceren en uitvoeren van voorbehouden handelingen. Waar nodig, verwijs je als Verpleegkundig Specialist, het kind/jongere door naar de tweede lijn.

Taken:

  • Je hebt een uitvoerende taak in de ontwikkelfases / contactmomenten bij kinderen van 0-18 jaar. Het verrichten van een preventief gezondheidsonderzoek is daarbij de basis. De bijbehorende consulten en huisbezoeken worden zelfstandig en met de juiste kwaliteit uitgevoerd.
  • Je stelt vaccinatieschema’s op en geeft opdracht tot uitvoering hiervan of verricht deze zelf.
  • Je verwijst zelfstandig door naar de tweede lijn.
  • Je speelt een verbindende rol in creëren van optimale zorg in het sociale domein.
  • Je fungeert als praktijkopleider voor de verpleegkundigen in opleiding tot verpleegkundig specialist (VIOS).
  • Je draagt bij in scholing, coaching en consultatie van het JGZ team ten aanzien van onderwerpen waarin zij expert is.
  • Je adviseert mondeling en schriftelijk en geeft voorlichting aan individuen, ouders, scholen en ketenpartners met betrekking tot jeugdgezondheid. Je neemt deel aan relevante overleggen, zowel intern als extern met ketenpartners.
  • Je signaleert ontwikkelingen, zowel landelijk als binnen de gemeente, en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de JGZ Zuid-Limburg.
Wie ben je?
  • We zoeken een enthousiaste ervaren Verpleegkundig Specialist. Naast een afgeronde HBO-V opleiding, beschik je over een diploma Verpleegkundig Specialist.
  • Ruime ervaring in de functie van Verpleegkundig Specialist, bij voorkeur op het werkgebied JGZ, danwel Maatschappij en Gezondheid. Of een andere relevante specialisatie. Tevens ben je bekend met het landelijke netwerk VS M&G.
  • Brede kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van kritisch, analytisch, strategisch denken en klinisch redeneren. Vanuit deze expertrol ben jij in staat nieuwe interventies te initiëren, te begeleiden, scholing en coaching te geven.
  • Competenties: flexibel, wendbaar, verandervermogen, positieve instelling en uitstraling, analytisch en probleemoplossend vermogen en resultaatgericht. Daarnaast zijn samenwerken en het hebben en geven van vertrouwen voor jouw vanzelfsprekend.
Wat bieden wij jou?

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen.

  • Wij bieden een arbeidscontract voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden behoort een verlenging tot de mogelijkheden.
  • De CAO SGO(regeling voor gemeenten) is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
  • Bij de functie hoort een minimum salaris van €2.865,- bruto per maand (aanloopschaal 9) en een maximum salaris van €4.671 ,- bruto per maand (functieschaal 10). De salarisinpassing is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur, salarisschalen april 2022. Het betreft de normfunctie in HR21 Medewerker Publieke Gezondheid I (indicatief).
  • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken, de mogelijkheid om thuis te werken en diverse opties voor het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen.
  • We besteden ruime aandacht aan jouw Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende het hele jaar krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten en webinars om jouw vitaliteit, professionaliteit en wendbaarheid te vergroten. Tevens ontvangt je korting bij verschillende sportfaciliteiten.
  • Tot slot ontvang je een iPhone en een notebook.
Heb je interesse?

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft? Neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kun je uiterlijk tot en met 8 januari 2022 via ons sollicitatieformulier

*Deze vacature wordt gelijktijdig in – en extern uitgezet. Interne kandidaten genieten voorrang in de procedure.

Vragen over de inhoud van de functie?

Neem voor vragen over de inhoud contact op met:

Berry Heijman, Unithoofd Heuvelland JGZ

+31 88 880 5105 of +31 6 12043687

Vragen over de procedure van de functie?

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met

Marie-Jeanne Vluggen

+31 88 880 5120 of +31 6 46706325