Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Vangnet OGGZ

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Medewerker Vangnet OGGZ

Als Medewerker Vangnet Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (28,8 uur) ben jij een deskundige professional met hart voor je vak. Je hebt affiniteit met het bieden van hulpverlening aan mensen die niet zélf om hulp vragen of hulp uit de weg gaan, terwijl ze dit hard nodig hebben. Hou je van netwerken in een samenwerkend verband en vind je het leuk om te adviseren, te onderhandelen en buiten de bestaande paden naar oplossingen te zoeken? Dan is er sprake van een goede match!

Wat ga je doen als Medewerker Vangnet?

Als Medewerker Vangnet leg je op locatie contact met mensen die niet zelf om benodigde hulp vragen of deze uit de weg gaan. Je analyseert de situatie en je bemiddelt naar de reguliere hulp- en dienstverlening.

Reguliere werkzaamheden

  • Je onderzoekt de medische, psychische en sociale achtergronden van de gemelde problematiek.
  • Je verleent outreachend hulp aan de cliënt, bepaalt het gevaar voor de cliënt en de omgeving, de urgentie van hulpverlening en neemt zo nodig direct actie.
  • Je stelt een plan van aanpak op en motiveert de zorg mijdende cliënten om de route naar de reguliere hulpverlening te bewandelen.
  • Je bouwt een vertrouwensrelatie met de cliënt op en onderhoudt deze.
  • Je biedt ondersteuning bij het opbouwen en versterken van het sociaal netwerk.
  • Je bent aanspreekpunt, onderhoudt contact en maakt concrete afspraken met partijen gericht op de uitvoering van de zorg.
  • Je draagt zorg voor een adequate cliëntregistratie en dossiervorming conform de richtlijnen van de instelling en signaleert mede op basis hiervan knelpunten in de zorg.

Preventiewerkzaamheden

  • Je legt preventief contact met de doelgroep op de daarvoor in aanmerking komende vindplaatsen en met het sociaal netwerk daaromheen.
  • Je hebt een consultatiefunctie m.b.t. OGGZ problematiek en bemoeizorgtechnieken.

Beleidsmatige werkzaamheden

  • Je formuleert op basis van gesignaleerde knelpunten voorstellen tot verbetering van het te voeren beleid, uit te voeren projecten of de werkzaamheden.
  • Je ontwikkelt OGGZ-projecten, participeert hierbinnen en verzorgt de evaluatie.

Wie ben je?

Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en weet je wat er speelt in de omgeving.

Je bent je bewust van externe invloeden en toont veerkracht om met de veranderende wereld mee te bewegen. Je leert snel, pikt graag nieuwe dingen op en weet problemen eigenhandig op te lossen. In verbinding staan met je collega's geeft jou iedere keer weer een flinke portie energie!

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van social work of verpleegkunde.
  • Je hebt de opleiding bemoeizorg gevolgd of bent bereid deze te volgen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van OGGZ.
  • Je beschikt over overtuigingskracht, adviesvaardigheden en probleemoplossend vermogen.
  • Het hebben van een auto en rijbewijs is gezien de werkzaamheden noodzakelijk.
Wat bieden wij jou?

Onze mensen zijn ons grootste goed. Wij hebben voortdurend aandacht voor een goede balans tussen jouw vitaliteit, wendbaarheid en professionaliteit. Wij geloven namelijk dat een gezond Zuid-Limburg, begint bij onszelf. Dat is de basis van ons aanbod. Verder bieden jou als Medewerker Vangnet:

  • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.
  • Een salaris tot een maximum van € 4752,- bruto per maand in functieschaal 9, gebaseerd op een volledige werkweek van 36 uur. Het is mogelijk dat er een aanloopschaal wordt overeengekomen.
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform cao SGOinclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% met o.a. vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
  • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
  • Afhankelijk van de functie is er de mogelijkheid om thuis te werken, inclusief hulpmiddelen voor een thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding.
  • Je standplaats wordt Sittard.
  • Een intern programma ‘GGD In Balans’, waarbij je gedurende het hele jaar de kans krijgt om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten, vitaliteitstraject en loopbaanadvies.
  • De keuze om deel te nemen aan de personeelsvereniging met kortingen op theater, concerten, (pret)parken en andere leuke uitjes.
Over GGD Zuid Limburg

Werken bij GGD Zuid Limburg? Dat kan! Samen met 600+ collega's zet je je als GGD’er in om bij te dragen aan een gezonder Zuid-Limburg. Een plek waar jouw expertise ertoe doet. Waar je de vrijheid krijgt in jouw werkzaamheden en er ruimte is voor eigen inbreng. Als GGD’er kun je het verschil maken. Spreekt jou deze maatschappelijke ambitie aan? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Wil je meer weten over werken bij GGD Zuid Limburg?Kijk dan op onze pagina.

Over de afdeling

OGGZ (Openbare Geestelijke Gezondheidszorg) behoort sinds 1 januari jl. als zelfstandige unit tot de afdeling van Veilig Thuis. OGGZ helpt mensen in een kwetsbare positie om hun zelfredzaamheid te vergroten door belemmeringen op het gebied van gezondheid aan te pakken. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken heeft.

Middels deze aanpak dragen we als Veilig Thuis & OGGZ bij aan de GGD-brede ambitie om de groep gezonde mensen in Zuid-Limburg te vergroten.

Het team OGGZ bestaat uit Medewerkers Vangnet en Wijk GGD’ers die gewend zijn zelfstandig te werken. Het team wordt ondersteund door een administratieve kracht. Er is sprake van een fijn team dat je graag welkom heet en wegwijs maakt. Onze werkcultuur is open en informeel, een plek waar iedereen er mag zijn én zichzelf mag zijn.

Vragen?

Vragen over de inhoud van de functie? Neem contact op met: Dominique Vranken

06-46286105 (m.u.v. 10 t/m 12 april)

Vragen over de wervingsprocedure? Neem contact op met: personeelszaken@ggdzl.nl of via

088 – 880 5120

Interesse gewekt?

Graag zien we jouw sollicitatie vóór 18 april a.s. tegemoet. Solliciteren doe je via ons sollicitatieformulier We kijken uit naar je sollicitatie en wie weet mogen we je binnenkort welkom heten als onze nieuwe collega.

De eerste gesprekken vinden plaats op 23 april vanaf 13 uur. Volgt er een tweede gesprek dan wordt dat gepland op 26 april in de namiddag. Het afsluitende arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op 29 april, ook in de namiddag.

Solliciteer!