Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Artsen forensische geneeskunde (ANIOS/AIOS/FG arts)

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Artsen forensische geneeskunde (ANIOS/AIOS/FG arts)

Binnen de afdeling Gezondheid en Maatschappelijke Participatie (GMP) zijn wij op zoek naar Artsen Forensische Geneeskunde voor diverse dienstverbanden per week.

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Bij de GGD werken professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD Zuid Limburg? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk dit filmpje.

Over de afdeling

De afdeling Gezondheid en Maatschappelijke Participatie (GMP) helpt mensen in een kwetsbare positie om hun zelfredzaamheid te vergroten door belemmeringen op het gebied van gezondheid aan te pakken. Deze mensen hebben vaak problemen op meerdere gebieden en vinden het moeilijk om goed voor zichzelf te zorgen. Daardoor kunnen ze vaak ook niet goed meedoen in de samenleving. Samen met diverse andere partijen helpt de afdeling GMP deze mensen om (weer) de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid.

Binnen de unit Forensische geneeskunde staat het verlenen van geneeskundige diensten aan gemeenten, politie, justitie en KMAR bij de uitvoering van de wet Lijkbezorging en in het kader van opsporing en vervolging centraal.

Wat ga je doen?

 • Lijkschouwing.
 • Verlenen van arrestantenzorg in beoordelende en behandelende sfeer.
 • Geven van fiat beoordeling insluiting.
 • Verlenen van medische hulpverlening aan arrestanten in voorkomende gevallen.
 • Adviseren van politie over inschakeling crisisdienst.
 • Leveren van input en adviseren van opdrachtgever/openbaar ministerie over het te volgen beleid/onderzoek.
 • Opstellen van overlijdensverklaringen, zorgvuldigheidsverklaringen euthanasie en verklaringen van uitstel begraven op.
 • Verrichten van forensisch onderzoek en/of nemen van bloedmonsters / lichaamsmateriaal bij slachtoffers en verdachten van overtredingen en misdrijven.
 • Verwerken van de onderzoeksbevindingen in (letsel)rapportages voor politie en justitie.
 • Verzorgen, in opdracht van derden (waaronder politie en justitie), van bij- en nascholing in de forensische geneeskunde.

Wie ben je?

 • Je hebt een WO opleiding geneeskunde, bij voorkeur de opleiding Maatschappij en Gezondheid.
 • Je bent BIG geregistreerd.
 • Aantoonbare klinische ervaring is een pré.
 • Je beschikt over de volgende competenties: klantgerichtheid, adviesvaardigheid, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht, oordeelsvorming, kwaliteitsgerichtheid, flexibiliteit, leervermogen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Er bestaat de mogelijkheid tot solliciteren wanneer je werkzaam wil zijn in deze functie als ANIOS. Mocht je de opleiding Forensische Geneeskunde willen volgen, draagt GGD Zuid Limburg zorg voor een functie als AIOS FG.

Wat bieden wij jou?

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen.

Voor de kandidaten die in aanmerking willen komen als ANIOS voor een avond-, weekend-, nachtdienst overeenkomst gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Het salaris is gebaseerd op een uurloon van €75,11 bij een aanstelling als ANIOS; Wanneer je een afgeronde FG opleiding hebt, geldt een hoger uur loon;
 • Indien de werkelijke inzet meer uren per week bedraagt, worden de extra uren per maand uitgekeerd;
 • Je ontvangt een beschik- en bereikbaarheidsvergoeding op basis van de regeling Forensische Geneeskunde;
 • Je ontvangt reiskosten van €0,29 per kilometer;
 • Verder ontvang je een Iphone en een notebook.

Voor de kandidaten met een afgeronde FG Opleiding die in aanmerking willen komen voor een dagdienst overeenkomst gelden onderstaande arbeidsvoorwaarden:

 • De CAO SGO (regeling voor gemeenten)  is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven;
 • Bij de functie hoort een minimum salaris van €4.341,- bruto per maand (aanloopschaal 12 ) en een maximum salaris van €6.461,- bruto per maand (functieschaal 13). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur;
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten;
 • Verder ontvang je een iPhone en een laptop.

Het volgen van een opleiding Forensische Geneeskunde is een vereiste bij vaste aanstelling en hiertoe worden faciliteiten verstrekt.

Heb je interesse?

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kun je via ons sollicitatieformulier

Vragen over de inhoud van de functie?

Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met:

Michel Limpens - Afdelingshoofd GMP

+31 6 55860262

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:

Charlotte Brouwers - PTO adviseur

+31 6 28537294