Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Milieu en Gezondheid

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur Milieu en Gezondheid

In verband met nieuwe ontwikkelingen zijn wij binnen de afdeling Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu op zoek naar een adviseur Milieu en Gezondheid voor 0,9 fte (32,4 uur). Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar (met mogelijkheden tot een vast contract).

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje

Over de afdeling

Het betreft een functie binnen de afdeling Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu (SIM). Je maakt deel uit van de unit Medische Milieukunde (MMK). Het team bestaat uit ervaren collega’s die zich richten op het beschermen en bevorderen van de gezondheid van burgers door zich in te zetten voor een gezonde leefomgeving, zowel beleidsmatig, adviserend als via projecten.

Wat ga je doen?

  • Je gaat werken in het team MMK en kunt bijdragen aan een gezonde leefomgeving in Zuid-Limburg. Je adviseert aan gemeenten, inwoners en andere partijen op het gebied van milieu en gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bodem- of luchtverontreiniging, klimaatadaptatie, hittestress of ruimtelijke plannen.
  • Je werkt samen in een team van ervaren collega’s die elkaar ondersteunen en aanvullen. Er wordt maatwerk geleverd voor de verschillende gemeenten in onze regio.
  • Je werkt samen met andere disciplines binnen de GGD, de regio, de provincie en landelijk, o.a. op het gebied van milieu, gebiedsontwikkeling, epidemiologie, gezondheidsbevordering en infectieziektebestrijding.
  • Je verricht zelf nauwelijks metingen, maar baseert het advies op verzamelde informatie of extern uitgevoerde onderzoeken. Op basis hiervan vorm je een beeld en geef je een advies.

Wie ben je?

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau op het gebied van gezondheid en milieu. Je hebt bijvoorbeeld een afgeronde academische opleiding Milieukunde, Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Toxicologie, Geneeskunde of soortgelijk.
  • Je bent daarnaast een teamspeler met een flexibele en proactieve instelling.
  • Je kunt je goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Als er acute situaties zijn, weet je goed te prioriteren en snel te schakelen.
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Heb je nog geen ervaring in dit vakgebied, maar heb je wel de juiste affiniteit en opleidingsachtergrond? Ook dan gaan we graag met jou in gesprek. Als je de juiste achtergrond en instelling hebt, helpen wij jou graag in het zadel. De expertise leer je in de praktijk.

Wat bieden wij jou?

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen.

  • De CAO SGO (regeling voor gemeenten)  is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
  • Bij de functie hoort een minimum salaris van €3.090,- bruto per maand (aanloopschaal 10) en een maximum salaris van €5.372,- bruto per maand (functieschaal 11). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
  • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten.
  • Verder ontvang je een iPhone en een notebook.
Heb je interesse?

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kan uiterlijk tot 6 januari 2023 via ons sollicitatieformulier

De eerste gesprekken vinden plaats op 18 januari 2023. Vervolgens worden op 23 januari 2023 de tweede gesprekken gevoerd.

Vragen over de inhoud van de functie?

Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met:

Marita Bastiaens - Unithoofd Hygiëne & Inspectie en Medische Milieukunde

+31 88 880 5139

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:

Charlotte Brouwers - PTO adviseur

+31 6 28537294