Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur GHOR

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur GHOR

Voor uitbreiding van het team van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio) binnen de GGD Zuid Limburg zijn we op zoek naar een adviseur voor 36 uur/1,0 FTE.

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Bij de GGD werken professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD Zuid-Limburg? Bezoek onze website of bekijk dit filmpje

Over de afdeling

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) vertegenwoordigt de geneeskundige keten tijdens rampen en crises onder leiding van de Directeur Publieke Gezondheid (DPG). Om dit te kunnen doen, worden risico’s en relevante ontwikkelingen in beeld gebracht en worden ketenpartners en overheid geadviseerd over de best mogelijke voorbereiding. Uitgangspunt is het gezamenlijk optreden als één geneeskundige keten op het moment dat dit écht nodig is. Daarom is regie op de gezamenlijke voorbereiding en het onderhouden en verbeteren van een sterk netwerk en een volwassen onderlinge informatievoorziening een dagelijks aandachtspunt voor de GHOR.

De GHOR is bij uitstek een netwerkorganisatie waarbij verbinding met ketenpartners van zowel acute, als niet acute zorg centraal staat. Knelpunten en belangen die tijdens een ramp of crisis spelen in de geneeskundige keten worden via de GHOR onderdeel van de multidisciplinaire besluitvorming op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Hierbij heeft de GHOR een rol in het opstellen van een actueel en gedeeld beeld van de situatie in de geneeskundige keten om deze op te bouwen en te delen met de multidisciplinaire keten. Andersom heeft de GHOR ook de rol om het multidisciplinair beeld met de geneeskundige keten te delen zodat deze zich beter op actuele situaties kan voorbereiden.

Doel van de GHOR is dat de gezondheidszorg, onder regie van het openbaar bestuur, naadloos kan opschalen van dagelijkse naar grootschalige hulpverlening en dat de betrokken organisaties daarbij als samenhangende zorgketen kunnen optreden. Zo kunnen slachtoffers van rampen en crises optimale zorg krijgen.

Wat ga je doen?

  • Je monitort, signaleert en analyseert nieuwe (landelijke en regionale) ontwikkelingen en risico’s op het terrein van crisisbeheersing en advisering in relatie tot geneeskundige zorg.
  • Je signaleert deze ontwikkelingen richting het team en denkt mee over wat dit kan betekenen voor de Limburgse situatie en de taakstelling van het team.
  • Je toetst en evalueert de naleving van relevante wet- en regelgeving, kaders en richtlijnen.
  • Je houdt je bezig met het verzamelen en duiden van informatie, bekijkt de informatiebehoefte naar externe partners en richt deze procesmatig in.
  • Je bent sparringpartner van leidinggevende.
  • Je werkt mee aan productenportfolio’s en alle voorkomende werkzaamheden in deze.
  • Je levert een actieve bijdrage in het team.

Wie ben je?

  • Je hebt een diploma op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, informatiemanagement, veiligheidskunde of bestuurskunde.
  • Je toont een proactieve houding met een sterke focus op samenwerking.
  • Als je werkervaring hebt binnen een (of meerdere) domeinen zorg, openbaar bestuur of veiligheid is dat een pré.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving of bent in staat je deze snel eigen te maken.
  • Je hebt affiniteit met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), veiligheid, rampenbestrijding en crisisbeheersing en publieke gezondheid.
  • Je beschikt over (schriftelijke) vaardigheden in het opstellen van rapportages, convenanten, contracten en overeenkomsten.
  • Je bent handigheid m.b.t. informatiemanagement en hebt hier affiniteit mee.
  • Heb je ervaring met beleidsontwikkeling en projectmanagement, dan is dat een pré.
  • Je beschikt over daadkracht, blijft beheerst en toont je stressbestendigheid. Daarnaast heb je een positief kritische blik en analytisch vermogen.
  • Flexibiliteit is een term die goed bij jou past: deze functie is geen 9-to-5-job.
Wat bieden wij jou?

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen.

  • De CAO SGO (regeling voor gemeenten) is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven;
  • Bij de functie hoort een minimum salaris van €2.865,- bruto per maand (aanloopschaal 9) en een maximum salaris van €4.671,- bruto per maand bruto per maand (functieschaal 10).

    Bovenstaande bedragen horen bij een 36-urige werkweek.
  • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten;
  • Verder ontvang je een iPhone en een notebook.
Heb je interesse?

Wil jij onderdeel zijn van een dynamische afdeling binnen een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 600 betrokken en bevlogen collega’s. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV + motivatie ontvangen. Solliciteren kun je uiterlijk tot 29 maart 2023 via ons sollicitatieformulier

Vragen over de inhoud van de functie?

Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met:

Danny ten Berge (unithoofd GHOR) via