Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsadviseur Omgevingsontwikkeling, accent openbare ruimte

Werkgever:Gemeente Voerendaal
Plaats:Voerendaal

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij iemand met het hart op de goede plek voor de openbare ruimte in Voerendaal? En wil je bijdragen aan de leefbaarheid van onze gemeenschappen door de kwaliteit van de openbare ruimte nog beter te maken? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur werk je aan vraagstukken op het gebied van openbare ruimte, lokaal en regionaal. Je gaat actief de gemeente in, zodat je weet wat er leeft. Jouw adviezen weet je duidelijk over te brengen aan ons college, gemeenteraad, inwoners, ontwikkelaars en collega’s.

In deze functie:

  • Signaleer en analyseer je ontwikkelingen en trends op het taakveld en stel je beleidsplannen en beheer-strategieën op;
  • Adviseer je over het taakveld en zorg je voor verbinding tussen het taakveld en andere taakvelden;
  • Neem je deel aan regionale overleggen en lever je bijdrages aan de voortgangsbewaking en bijsturing van de (begroting)programma’s;
  • Initieer en begeleid je projecten en ondersteun je bij de afhandeling van klachten en meldingen.

Wat neem je mee?

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding op het gebied van openbare ruimte, bijvoorbeeld civiele techniek of Verkeer en Mobiliteit, aangevuld met brede ervaringskennis en kennis van de gemeentelijke overheid. Je kunt zaken goed initiëren en organiseren. Je bent thuis in complexe opgaven en hebt ervaring met bestuurlijk gevoelige projecten en het aansturen daarvan. Je bent een overtuigende gesprekspartner met oog voor verschillende belangen en bent in staat deze samen te brengen via je uitstekende uitdrukkingsvaardigheden.

Waar ga je werken?

Voerendaal is een kleine, actieve gemeente met veel dynamiek waar bewoners trots op zijn. Een gemeente waar we zorg hebben voor elkaar en we welzijn en veiligheid voorop zetten. Voerendaal bestaat uit een aantal grotere kernen en kleine gehuchten met een rijk verenigingsleven. Met onze Burgerijen, een ontmoetingsplek voor jong en oud, ons programma ‘Hart voor Voerendaal’ zetten we ons in voor een positief, gezonde gemeente en we koesteren onze rijke voorzieningenstructuur. Voerendaal is gelegen in een prachtige, landelijke omgeving, waar we goed voor zorgen, zodat onze inwoners, maar ook mensen van buitenaf kunnen blijven genieten van dit mooie stukje Limburg; aan de rand van Parkstad, en in het hart van Zuid-Limburg en de euregio.

Als organisatie is de gemeente Voerendaal toegankelijk, kleinschalig en professioneel. De afdeling Omgevingsontwikkeling is verantwoordelijk voor beleid, accountmanagement en uitvoering op het gebied van onder meer openbare ruimte, economie, ruimtelijke ontwikkeling, vergunningverlening, veiligheid, toezicht en handhaving. Binnen de clusters werken gedreven professionals die verstand van zaken hebben.

Wat bieden we jou?

In deze fulltime functie krijg je ruimte en verantwoordelijkheid om je eigen rol vorm te geven. De werksfeer is informeel en collegiaal. Daarnaast bieden we ruime ontplooiingsmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Een individueel keuzebudget van 17,05% van het bruto jaarsalaris;
  • Flexibele werktijden met mogelijkheden tot thuiswerken;
  • Cursus- en trainingsmogelijkheden;
  • Een bijdrage in de premie van een collectieve ziektekostenverzekering.

Het salaris van deze functie is ingedeeld in schaal 10, maximaal € 4.494,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Nieuwsgierig geworden?

Reageer uiterlijk 16 mei via de website van IGOM.nl

De eerste gesprekken vinden geheel of gedeeltelijk digitaal plaats. Besluitvorming door het college is voorzien op 15 juni.

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Chris Janssen, algemeen directeur / gemeentesecretaris via chris.janssen@voerendaal.nl of telefoonnummer 045-5753399 Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Roger Kuijpers, medewerker P&O, via po@voerendaal.nl of telefoonnummer 045-5753399

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.