Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsadviseur Beheer Openbare Ruimte

Werkgever:Gemeente Simpelveld
Plaats:Simpelveld

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

We maken er werk van, met elkaar! Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.” Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven. Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou:

Beleidsadviseur beheer openbare ruimte

Met als primair aandachtsgebied mobiliteit, verkeer en wegen Schaal 10a (max. salaris bruto €5.021,- per maand bij een fulltime dienstverband) Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

Het team beheer openbare ruimte (BOR) is verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en -advisering ten aanzien van verkeer, wegen, openbare verlichting, water, riolering en groenvoorzieningen. Het team BOR doet dit met drie beleidsadviseurs en een senior beleidsadviseur. Om onze ambitie te laten slagen wordt het team uitgebreid met een beleidsadviseur beheer openbare ruimte met als speciaal aandachtsgebied verkeer, wegen en in het bijzonder mobiliteit. Dat betekent dat je mede uitvoering gaat geven aan het door de raad vastgestelde mobiliteitsplan. Behalve je speciale aandachtsgebied mobiliteit ga je ons ook helpen om het gemeentelijk beleid en onze uitvoeringsprogramma’s gericht op de aandachtsgebieden verkeer en wegen te ontwikkelen en tot uitvoer te brengen. Hiertoe leid je ook projecten binnen de vakgebieden mobiliteit, verkeer en wegen. Je voert regie op multidisciplinaire projecten, neemt deel aan regionale netwerken, levert vakinhoudelijk je bijdrage aan de gemeentelijke planning- en control cyclus en bent verantwoordelijk voor het budgetbeheer van de onder jouw verantwoordelijkheid vallende projecten en taakvelden. Jij bent de bruggenbouwer tussen beleid en uitvoering. Hierbij is een integrale afstemming met jouw collega’s cruciaal.

Wie ben je?

Natuurlijk bezit je deskundigheid en ervaring op het gebied van met name mobiliteit, verkeer en wegen, verkregen door een gerichte opleiding op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld HTO-Civiel- en Cultuurtechniek). Deskundigheid is niet alleen kennis, maar ook het vermogen om alle belanghebbenden daarover te adviseren, beleid te ontwikkelen en te implementeren. Je hebt ervaring met besluitvormingsprocessen, bij voorkeur binnen een gemeente. Samenwerken en een goed ontwikkelde bestuurlijke en politieke sensitiviteit zijn de toverwoorden. Overtuigingskracht en besluitvaardigheid zijn begrippen die je niet alleen aanspreken, maar waar je over beschikt en die je uitstraalt. Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren zowel mondeling als schriftelijk. Helderheid en duidelijkheid zijn voor jou belangrijk in je communicatie en in je relatie met anderen, waarbij je te allen tijde service- en klantgericht blijft. In je werk ga je systematisch en accuraat te werk. Daarbij ben je in staat om een zaak goed te analyseren en neem je het initiatief de benodigde acties uit te zetten en op te volgen. Je bent omgevingsgericht oftewel je hebt oog voor maatschappelijke trends en ontwikkelingen. En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 10a van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto € 5.021,- per maand bij een fulltime dienstverband. De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen. Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden, een laptop en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken. En zeker niet in de laatste plaats onze informele cultuur, waarin onze medewerkers en bestuurders op een resultaatgerichte èn prettige wijze met elkaar samenwerken.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over onze gemeente, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met de heer Ger Hollands, waarnemend afdelingsmanager leefomgeving, via telefoonnummer 06-29397691 Wil je meer weten over de selectieprocedure neem dan contact op met onze coördinator HRM, Ad Fischer, via 06-24860003 Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 18 juli 2022 te uploaden via igom.nl Deze functie is vooralsnog tijdelijk van aard met uitzicht op structurele invulling. Bel voor toelichting hierover met Ger Hollands of Ad Fischer.