Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Adviseur gemeentelijk vastgoed

Werkgever:Gemeente Heerlen
Plaats:Heerlen

Wil jij meebouwen aan het Heerlen van Morgen? Heb jij affiniteit met gemeentelijk vastgoed? Ben je proactief, flexibel en ben je oplossingsgericht? Heb jij goede adviesvaardigheden en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Dan is de functie Adviseur gemeentelijk vastgoed bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 7 mei 2024.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding;
  • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Een politiek- bestuurlijke omgeving is voor jou geen onbekend terrein;
  • Met jouw sterk analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden, sta jij stevig in je schoenen.

Wat ga je doen?

Als adviseur gemeentelijk vastgoed adviseer je over en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van toegepast beleid omtrent de verkoop/ erfpacht/ verhuur/ ingebruikgeving van gemeentelijk vastgoed ten behoeve van hogere sociaal maatschappelijke beleidsdoelen. Ook lever je een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van het VolksHuisvestingFonds2023. Daarnaast ben je bezig met het vastgesteld tactisch operationeel beleid omtrent de verkoop van gemeentelijke reststroken en gemeentelijk vastgoed; je geeft advies, draagt bij aan het opstellen, zorgt voor implementatie en de uitvoering van dit beleid. Tevens ondersteun en coördineer je bij de complexe casussen procesmatig de verkoop van gemeentelijke gronden en panden door de overige collega’s bij vastgoed.

Verder bereid je college- en raadbesluiten m.b.t. de verkoop van gemeentegronden en -panden voor en begeleid en implementeer je deze. Je draagt hierbij ook zorg voor de beantwoording van raadsvragen en het opstellen van raadsinformatiebrieven. Tot slot formuleer je bestuurlijk advies met betrekking tot de verkoop van gemeentegronden en –panden. Je verzorgt de tactische onderbouwing bij afwijkingen van vastgesteld beleid.

Jouw Team

Team Vastgoed is verantwoordelijk voor al het gemeentelijk vastgoed in de breedste zin van het woord. Van nieuwbouw tot monumenten en van sportaccommodaties (binnen en buiten) tot de ambtelijke huisvesting. Wij verzorgen de aan- en verkoop, groot onderhoud, dagelijks onderhoud en dienstverlening (middels dienstverleningsovereenkomsten, ook wel DVO’s genoemd), aan- en verhuur, projectleiding bij nieuwbouw en renovatie, het beheer en de exploitatie van binnensportaccommodaties en Brede Maatschappelijke Voorzieningen (BMV’s). Vastgoed is een relatief nieuw team en bestaat uit een mix van jonge professionals en ervaren vakmensen. Samen voelen wij ons verantwoordelijk voor een efficiënt gebouwbeheer, tevreden gebruikers en een dienstverlening waar je op kunt bouwen!

Het cluster Verkoop - waar jij deel vanuit maakt - kent een divers takenpakket. Anders dan de naam doet vermoeden houdt het cluster zich niet alleen bezig met de verkoop van gemeentelijke gronden (hoofdzakelijk restgronden) en panden (overtollig vastgoed), maar ook met het verlenen en verlengen van (eenvoudige) erfpachten, opstellen van erfpachten, huurovereenkomsten en eigendomsoverdracht voor tankstations, zendmasten en pinautomaten en het regelen van opstal- en eigendomsaangelegenheden met bijvoorbeeld energienetwerkbeheerders, Mijnwater, ProRail, Parkstad Route (voormalige Leisure Lane) en andere partijen. Kortom, een breed scala aan activiteiten.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een functie van 36 uren. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. De functie is ingeschaald in schaal 10 met een bruto maandsalaris van minimaal €3558,- en maximaal €5247,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt ( Vitknip ) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. de heer Mike van Horzen, manager team Vastgoed, onder vermelding van vacaturenummer 24046 naar secretariaatstad@heerlen.nl Je kunt solliciteren tot en met 6 mei 2024 .

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike van Horzen, manager team Vastgoed, via m.van.horzen@heerlen.nl of 0641543838 Voor vragen over de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Robin Veenstra, adviseur Personeel & Organisatie, via r.veenstra@heerlen.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.