Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Strategisch Adviseur Financiën (36 uren per week)

Werkgever:Gemeente Brunssum
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De organisatie

De gemeente Brunssum is een organisatie met lef, passie en creativiteit. Onze medewerkers doen hun werk graag en ze doen het goed. Onze dienstverlening is slim en eigentijds georganiseerd. Klantgerichtheid staat centraal. Onze 230 medewerkers zetten zich op allerlei terreinen in voor de 28.000 inwoners van Brunssum. De afdeling Financiën en Control houdt zich o.a. bezig met het opstellen van de planning en control documenten, de advisering van de afdelingen, het opstellen en uitdragen van het financiële beleid, de financiële- en salarisadministratie en de interne control. Binnen de afdeling Financiën en Control werken ca. 18 medewerkers en is de functie vacant van:

STRATEGISCH ADVISEUR FINANCIËN (36 uren per week)

Profiel van de functie

Als strategisch adviseur financiën is de planning en control cyclus je leidraad, Je zorgt voor een tijdige en juiste aanlevering van de financiële onderdelen voor de verschillende producten uit de P&C cyclus zoals de begroting en managementrapportages. Je kent alle ins-en outs van het jaarrekeningtraject en de BBV-regels. Regelmatig zit je om tafel met managers van diverse teams om de financiële stand van zaken, prognoses, risico’s en knelpunten te bespreken. Je bent een stevige gesprekspartner voor het management en bestuur en vraagt door om tot de kern te komen. Je vervult een trekkende rol binnen de eenheid van financieel adviseurs bij het opleveren en gericht werken aan innovatie en verbetering van financieel beleid/financiële werkprocessen. Je borgt, dat de planning en spelregels voor P&C-instrumenten bekend zijn en dat de cyclus goed en tijdig doorlopen. Met jouw sociale karakter beweeg je je natuurlijk in de organisatie terwijl je de financiële staat nauwlettend in de gaten houdt. Samen met drie collega’s adviseer je afdelingen, management, directie, het college en de raad op financieel gebied alsmede bij het maken van de P&C documenten. Je denkt mee, bent sparringpartner, kritisch en behartiger van het concernbelang. Een aantal verbonden partijen vallen onder jouw aandachtsgebied. Naast je werkzaamheden aan de planning en control producten verricht je alle werkzaamheden in het kader van de algemene uitkering uit het Gemeentefonds.

Wat vragen wij?

  • Een relevante functiegerichte, (strategisch) financiële opleiding op HBO/WO niveau. (b.v. HBO BE/AC, SPD)
  • Kennis van gemeentefinanciën, P&C cyclus, de algemene uitkering en het BBV zijn een vereiste.
  • Je hebt kennis van financieel beleid en procedures, ook heb je ervaring met het werken met (financiële) informatiesystemen.
  • Je speelt goed in op de wensen die bestuurders en managers hebben, maar aarzelt niet waar nodig een eigen positie in te nemen en aandacht te vragen voor wettelijke- of concernkaders
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie met een advies/controllers rol en staat daarbij stevig in je schoenen.
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Resultaat-, oplossingsgerichte en klantgerichte werkwijze, met oog voor het proces.
  • Initiatiefrijke, proactieve, creatieve en flexibele instelling.
  • Je bent een teamspeler.
Wat bieden wij?
  • De gemeente Brunssum biedt een salaris van maximaal € 5.169 bruto per maand (schaal 11, salaristabel 1 oktober 2020) in een fulltime dienstverband bij een 36-urige werkweek. De functie is gekoppeld aan het generieke profiel “Strategisch beleidsadviseur”.
  • Individueel Keuzebudget (IKB). Dit biedt de medewerker de vrijheid zelf keuzes te maken over de wijze van uitbetaling van een deel (17,05%) van zijn/haar financiële arbeidsvoorwaarden;
  • De CAO-gemeenten, het Burgerlijk Wetboek, alsmede het personeelshandboek Gemeente Brunssum is van toepassing.
Interesse?

Hebben wij je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag je CV en uitgebreide motivatie per e-mail via IGOM: https://vacatures.igom.nl/vacatures-zoeken (en dan uiteraard onze vacature ingeven). Je kunt reageren op deze vacature tot en met 6 februari 2022. Afhankelijk van de actuele coronarichtlijnen plannen we bij voorkeur een fysiek gesprek of evt. digitaal via microsoft teams. Conform ons beleid met betrekking tot werving en selectie wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur boven externe kandidaten.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank van Kalsbeek, afdelingshoofd Financiën en Control. Frank is bereikbaar via: Email: frank.van.kalsbeek@brunssum.nl of telefoonnummer: 045 - 52 78 568 Voor procedurele informatie kun je contact opnemen met Roelof Niezing, adviseur P.& O., tel. 045-5278577 of roelof.niezing@brunssum.nl