Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Chief Information Security Officer / Privacy Officer

Werkgever:Gemeente Brunssum
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De organisatie

De gemeente Brunssum is een organisatie met lef, passie en creativiteit. Onze medewerkers doen hun werk graag en ze doen het goed. Onze dienstverlening is slim en eigentijds georganiseerd. Klangerichtheid staat centraal. Onze medewerkers zetten zich op allerlei terreinen in voor de 28.000 inwoners van Brunssum.

De afdeling Financiën en Control is o.a. belast met het opstellen van de planning en control documenten, de advisering van de afdelingen, het opstellen en uitdragen van het financiële beleid, de financiële- en salarisadministratie en de interne controle.

Binnen de afdeling is de structurele voltijdfunctie vacant van

Chief Information Security Officer/Privacy Officer (36 uur)

Profiel van de functie

De Chief Information Security Officer (CISO) is belast met, het zorgdragen voor een samenhangend pakket van maatregelen conform geldende normenkaders, ter waarborging van de vertrouwelijkheid, veiligheid  en beschikbaarheid van de informatie waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Risicoanalyse, veiligheid,  praktische toepasbaarheid en het in acht nemen van de wettelijke voorschriften zijn daarbij sleutelbegrippen. De CISO draagt het informatiebeveiligingsbeleid uit binnen de gehele organisatie, toetst de werking van de organisatie met betrekking tot de informatiebeveiliging en ziet toe op naleving daarvan. Je werkt nauw samen met intern control en levert een bijdrage aan het breed en integraal organiseren en invullen van de controlfunctie.  Uiteraard is er sprake van een intensieve samenwerking met de afdeling Informatiemanagement.

Waar de CISO verantwoordelijk is voor het informatiebeveiligingsbeleid is de Privacy Officer verantwoordelijk voor het vormgeven en bewaken van het privacybeleid binnen de gemeente. Gelet op de overlap van beide taken is er binnen de gemeente Brunssum voor gekozen om beide taken in één functie te combineren.

Wat vragen wij?

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding in het vakgebied.
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bestuurskunde, bedrijfskunde en/of informatica en privacywetgeving.
  • Je hebt aantoonbare kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden).
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse en landelijke richtlijnen en wetten.
  • Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van gemeentelijke dienstverlening.
  • Kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is een vanzelfsprekendheid.
  • Je bent proactief, samenwerkingsgericht, zelfstandig, creatief, flexibel, ondernemend, nauwkeurig en betrouwbaar. En je beschikt over een flinke portie lef.
  • Je bent gewend om ontwikkelgericht te werken en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; daarnaast ben je ervaren in het meenemen van medewerkers bij veranderingen.

Wat bieden wij?

De gemeente Brunssum biedt een salaris van maximaal € 4.406,= (schaal 10, salaristabel per 1-1-2020) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek. Door de Wet Normalisering Rechtspositie Arbeidsvoorwaarden Ambtenaren (WNRA) is vanaf 1-1-2020 de CAO-gemeenten en het arbeidsrecht conform het BW van toepassing. In ons arbeidsvoorwaardenpakket bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het Individuele Keuzebudget (IKB). Dit biedt de medewerker de vrijheid zelf keuzes te maken over de wijze van uitbetaling van een deel (17,05%) van zijn financiële arbeidsvoorwaarden. Tevens biedt de gemeente een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Hebben wij je interesse gewekt? Dan ontvangen we je CV én uitgebreide motivatie graag per e-mail via IGOM: https://vacatures.igom.nl/vacatures-zoeken (en dan uiteraard onze vacature ingeven). Je kunt reageren op deze vacature tot en met zondag 1 maart 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 11 maart 2020.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Willem Spelthan, hoofd afdeling Informatiemanagement. Willem is bereikbaar via telefoonnummer 045-5278510 of via willem.spelthan@brunssum.nl Of met Raymond Kavsek, hoofd afdeling Financiën en Control. Raymond is bereikbaar via telefoonnummer 045-5278421 of via raymond.kavsek@brunssum.nl Vanaf 22 februari a.s. is Raymond alleen te bereiken via zijn e-mailadres. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Hans Smeijsters, adviseur P&O. Hans is bereikbaar via telefoonnummer 045-5278575 of via hans.smeijsters@brunssum.nl