Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsmedewerker Milieu (0,5fte/ 18 uur) en Beleidsmedewerker Duurzaamheid (0,5fte/ 18 uur)

Werkgever:Gemeente Brunssum
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij die beleidsmedewerker met passie voor milieu en/of duurzaamheid. Wil je graag meewerken aan een duurzaam gezond Brunssum? Dan zijn wij op zoek naar een aanpakker zoals jij! Welkom bij de gemeente Brunssum.

De organisatie

De gemeente Brunssum is een organisatie met lef, passie en creativiteit. Onze medewerkers doen hun werk graag en ze doen het goed. Onze dienstverlening is slim en eigentijds georganiseerd. Klantgerichtheid en samenwerking staat centraal. Onze 230 medewerkers zetten zich op allerlei terreinen in voor de 28.000 inwoners van Brunssum. De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed (ROV) houdt zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van beleid op het gebied van ruimte, milieu, duurzaamheid, economie, volkshuisvesting, toerisme, verkeer en grondzaken. Tevens coördineert de afdeling de uitvoering van alle majeure projecten binnen het fysieke domein (woningbouw, commerciële en maatschappelijke voorzieningen en bedrijventerreinen). Het cluster Vastgoed is verantwoordelijk voor de coördinatie, exploitatie en het beheer van o.m. scholen, het zwembad en (sport)accommodaties. Binnen de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed zijn circa 32 vaste medewerkers werkzaam, met daarnaast enkele medewerkers op basis van tijdelijke inhuur. Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar één en/of twee nieuwe collega(s) voor de vaste functie(s) van:

Beleidsmedewerker Milieu (0,5fte/ 18 uur) en Beleidsmedewerker Duurzaamheid (0,5fte/ 18 uur)

In de cluster Duurzaamheid en Milieu zijn twee collega’s actief. Daar zoeken we nog een derde (of derde én vierde) persoon bij. Binnen dit cluster heeft iedereen een eigen takenpakket waaraan zelfstandig kan worden gewerkt. Maar voor een aantal beleidsvelden is juist nauwe samenwerking vereist.

Algemeen profiel van de functies

Je gaat in beide functies aan de slag met algemene beleidsmatige taken. Je vind interne afstemming belangrijk en geeft advies aan het college en de gemeenteraad. Het betrekken van burgers staat hoog in je vaandel. Je bent ook het aanspreekpunt voor (externe) samenwerkingspartners en burgers. Project- en beleidsondersteuning is onderdeel van je werk. Ben jij inzetbaar voor diverse beleidsterreinen van het cluster Milieu en Duurzaamheid, dan is dat een pluspunt.

Beleidsmedewerker Milieu (0,5fte/ 18 uur)

Heb jij een passie voor Milieu en wil je een bijdrage leveren aan een toekomstbestendig, gezond en veilig Brunssum? In deze functie kan dat want als beleidsmedewerker milieu:

  • ben je verantwoordelijk voor het initiëren, opstellen en implementeren van het gemeentelijk beleid op het gebied van milieu (waaronder bodem, geluid, lucht en externe veiligheid);
  • ben je onder andere het aanspreekpunt en adviseur voor onderwerpen als bodembeleid (oa. Mijnsteen en PFAS), implementatie van milieuonderwerpen binnen de omgevingswet, schone luchtkwaliteit, vliegbasis Geilenkirchen (AWACS-dossier) en omgevingslawaai.
  • zorg je voor een integrale inbreng van de milieu aspecten in ruimtelijke visies, plannen en projecten. Je gaat daarbij uit van het (gemeentelijk) beleid en van de relevante wetgeving en komt tot gedragen adviezen.
  • spar je met initiatiefnemers, collega’s en het bestuur en geeft jouw visie op de opgave;
  • zorg je voor een integrale inbreng van de milieuaspecten in de omgevingsvisie
Beleidsmedewerker Duurzaamheid (0,5fte/ 18 uur)

Heb jij hart voor Duurzaamheid? Mooi, want wij staan de komende jaren voor flinke uitdagingen op het gebied van klimaatmitigatie en klimaatadaptatie. Denk aan energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie. Je werkt intensief samen met je collega’s binnen het cluster duurzaamheid waarbij iedereen zijn eigen werkpakket heeft. Als beleidsmedewerker Duurzaamheid:

  • ben je verantwoordelijk voor het initiëren, opstellen en implementeren van het gemeentelijk en landelijk beleid op het gebied van duurzaamheid;
  • geef je vorm en inhoud aan de duurzaamheidstopgaven aan de hand van een uitvoeringsprogramma;
  • zorg je voor een heldere vertaling van de duurzaamheidsambities voor het bestuur, je collega’s binnen de gehele organisatie, inwoners en samenwerkingspartners;
  • zorg je dat de ambities zowel binnen de organisatie als in de samenleving worden verankerd door op concrete kansen te sturen en faciliteren;
  • geef je samen met je collega’s vorm aan de omgevingsvisies en plannen vanuit het taakveld duurzaamheid.
Wat vragen wij voor beide functies?
  • Je hebt een afgeronde relevante en functiegerichte Hbo-opleiding, gerelateerd aan één of meerdere genoemde beleidsvelden in de vacature;
  • je hebt bij voorkeur minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring en affiniteit en ervaring met projectmatig werken. Werkervaring binnen een overheidsorganisatie is een pré;
  • je hebt oog voor integraliteit in complexe en multidisciplinaire netwerken;
  • je bent omgevingsbewust, resultaatgericht en verantwoordelijk;
  • je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschikt over de flexibiliteit die het werken in een politiek-bestuurlijke context vraagt;
  • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • je bent bereid om ’s avonds te werken als dat nodig is (denk aan raadsvergaderingen, inspraakavonden en externe bijeenkomsten).
Wat bieden wij?

Een uitdagende functie en een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en we hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals in de Cao gemeenten zijn vermeld. In ons arbeidsvoorwaardenpakket behoort ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het Individueel KeuzeBudget (17,05% van je bruto jaarsalaris). Deze functie is gekoppeld aan het generieke profiel “Beleidsmedewerker” met functieschaal 10. Het salaris bedraagt schaal 10, max. € 4.494,-- bruto per maand (salaristabel 1 oktober 2020). Inpassing in het salaris is afhankelijk van je kennis, competenties en ervaring binnen het werkgebied. Conform ons beleid met betrekking tot werving en selectie wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur boven externe kandidaten.

Interesse?

Hebben wij je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag je CV en uitgebreide motivatie per e-mail via IGOM: https://vacatures.igom.nl/vacatures-zoeken (en dan uiteraard onze vacature ingeven). Je kunt reageren op deze vacature tot en met 9 februari 2022. Afhankelijk van de actuele coronarichtlijnen plannen we een fysiek gesprek of digitaal via microsoft teams. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Raymond Kavsek, hoofd afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 045- 5278 421 of via raymond.kavsek@brunssum.nl Voor procedurele informatie kun je contact opnemen met Roelof Niezing, adviseur P.& O., tel. 045-5278577 of via roelof.niezing@brunssum.nl