Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur juridische zaken

Werkgever:Gemeente Brunssum
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De organisatie

De gemeente Brunssum is een organisatie met lef, passie en creativiteit. Onze medewerkers doen hun werk graag en ze doen het goed. Onze dienstverlening is slim en eigentijds georganiseerd. Klangerichtheid staat centraal. Onze 230 medewerkers zetten zich op allerlei terreinen in voor de 28.000 inwoners van Brunssum.

De afdeling Bestuurszaken adviseert en ondersteunt met betrekking tot vraagstukken op het gebied van algemene en juridische zaken, personeel & organisatie, veiligheid, toezicht en handhaving, en communicatie en voorlichting. De afdeling bestaat uit vijf, op specifieke taken ingerichte, clusters die geleid worden door het afdelingshoofd en twee coördinatoren. Binnen de afdeling zijn circa 45 medewerkers werkzaam.

Binnen de afdeling Bestuurszaken is de structurele deeltijd functie vacant van

adviseur juridische zaken (v/m) (28 uur)

Profiel van de functie

Je beschikt over een veelzijdig inzetbare algemene juridische kennis van het bestuursrecht en bij voorkeur ook van het privaatrecht. Je bent dé juridische gesprekspartner voor de gehele organisatie op het gebied van alle bestuursrechtelijke (beleids-)terreinen. Je vervult daarnaast een centrale rol bij de behandeling van bezwaarschriften. Zo ben je secretaris van de commissie voor de bezwaarschriften en in dat kader werk je adviezen voor die commissie uit en vervul je tevens een actieve rol in het opstellen en actualiseren van richtlijnen en procedures betreffende bezwaarschriften. Zo nodig vertegenwoordig je de gemeente ook in en buiten rechte en adviseer en ondersteun je in complexe dossiers en politiek gevoelige onderwerpen.

Daarnaast ben je een analytische procesdenker die zowel in teamverband als zelfstandig goed functioneert. Je werkt in een dynamische omgeving en weet daarbij structuur aan te brengen in de verschillende werkzaamheden en het overzicht te bewaken. Je bent communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk), zet de schouders eronder en gaat met de collega’s op zoek naar oplossingen die bijdragen aan efficiënt werken. Je bent klant- en kwaliteitsgericht en houdt ervan resultaten te behalen. Kortom, je bent een juridische allrounder met een brede kennis en ervaring, die graag door de hele organisatie heen werkt. Doordat jij zo makkelijk communiceert op alle niveaus, ben je voor ons de ideale collega.

Wat vragen wij?

  • Je beschikt over een wetenschappelijk werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde universitaire juridische opleiding, bijvoorbeeld WO Nederlands Recht.
  • Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring op het gebied van zowel bestuursrecht als privaatrecht.
  • Je hebt algemene kennis van en ervaring met processen bij de gemeentelijke overheid.
  • Je bent bekend met het systeem van rechtsbescherming volgens de Algemene wet bestuursrecht en kennis op het gebied van omgevingsrecht is een vereiste.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op papier.
  • Je kunt je gemakkelijk verplaatsen in de positie en gevoelens van anderen en speelt daarop in.
  • Je bent een echte professional, die ook onder hoge werkdruk blijft functioneren.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren, waarbij collegialiteit, samenwerken en aanpakken geen loze begrippen zijn.
  • Je bent pro actief, creatief, flexibel, ondernemend, nauwkeurig en betrouwbaar.
  • Daarbij toon je lef, ben je integer en resultaatgericht.

Wat bieden wij?

De gemeente Brunssum biedt een salaris van maximaal € 4.406,-- (salaristabel 1 januari 2020) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek. De functie is gewaardeerd op schaal 10. Door de Wet Normalisering Rechtspositie Arbeidsvoorwaarden Ambtenaren (WNRA) is vanaf 1-1-2020 de CAO-gemeenten en het arbeidsrecht conform het BW van toepassing. In ons arbeidsvoorwaardenpakket bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het Individuele Keuzebudget (IKB). Dit biedt de medewerker de vrijheid zelf keuzes te maken over de wijze van uitbetaling van een deel (17,05%) van zijn financiële arbeidsvoorwaarden. Tevens biedt de gemeente een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Hebben wij je interesse gewekt? Dan ontvangen we je CV én uitgebreide motivatie graag per e-mail via IGOM: https://vacatures.igom.nl/vacatures-zoeken (en dan uiteraard onze vacature ingeven). Je kunt reageren op deze vacature tot en met 10 juni 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 25. Conform ons werving- en selectiebeleid wordt voor deze vacature gelijktijdig intern en extern geworven. Daarbij hebben interne kandidaten voorrang ten opzichte van externe kandidaten bij gelijke geschiktheid.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Reijnders, afdelingshoofd Bestuurszaken. Bart is bereikbaar via telefoonnummer 045-5278441 of via bart.reijnders@brunssum.nl

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hans Smeijsters, adviseur P&O. Hans is bereikbaar via telefoonnummer 045-5278575 of via hans.smeijsters@brunssum.nl