Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Interne Controle (36 uur per week)

Werkgever:Gemeente Brunssum
Plaats:Brunssum

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De organisatie

De gemeente Brunssum is een organisatie met lef, passie en creativiteit. Onze medewerkers doen hun werk graag en ze doen het goed. Onze dienstverlening is slim en eigentijds georganiseerd. Klantgerichtheid staat centraal. Onze 230 medewerkers zetten zich op allerlei terreinen in voor de 28.000 inwoners van Brunssum. De afdeling Financiën en Control houdt zich o.a. bezig met het opstellen van de planning en control documenten, de advisering van de afdelingen, het opstellen en uitdragen van het financiële beleid, de financiële- en salarisadministratie en de interne control. Binnen de afdeling Financiën en Control werken ca. 18 medewerkers en is de functie vacant van:

Adviseur Interne Controle (36 uur per week)

Profiel van de functie

Als adviseur intern control stel je samen met je collega het interne controleprogramma op en voert het uit. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting, planning en uitvoering, van de vanaf 2022, verplichte rechtmatigheidsverantwoording. Verder voer je de regie op de managementletter en lever je bijdragen aan met name de jaarstukken en balansdossier. Daarnaast voer je interne audits en onderzoeken uit. Dit strekt zich uit over alle onderwerpen waar de gemeente zich mee bezig houdt. Je bent onder verantwoordelijkheid van de concerncontroller aanspreekpunt voor bestuur en directie en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Dit alles met als doel de kwaliteit van de organisatie nog verder te verbeteren. Je hebt affiniteit met projectmatig werken en hebt een actieve en kritische houding en staat hierin sterk in je schoenen. Jij wacht niet af maar durft initiatief te nemen.

Wat vragen wij?

  • Een relevante HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld AC/BE, bij voorkeur AA, RA of RC.
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bijvoorbeeld een achtergrond als controller, intern auditor, VIC-er, of je hebt een achtergrond in de accountancy.
  • Je hebt ruime ervaring met audits en interne controle(systemen).
  • Je beschikt over (basale) financiële kennis en in kunde een kei met Excel en financiële systemen en werk daarbij systematisch en nauwkeurig.
  • Je hebt aantoonbare onderzoeksvaardigheden.
  • Bent communicatief sterk en in staat stakeholders mee te nemen.
  • Je hebt ervaring met het vervullen van controllers rol en staat daarbij stevig in je schoenen.
  • Je bent een hands-on persoon, die in staat is, snel een omgeving en processen eigen te maken.
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Resultaat-, oplossingsgerichte en klantgerichte werkwijze, met oog voor het proces.
  • Initiatiefrijke, proactieve en flexibele instelling.
Wat bieden wij?
  • De gemeente Brunssum biedt een salaris van maximaal € 4.494,-- bruto per maand (schaal 10, salaristabel 1 oktober 2020) in een fulltime dienstverband bij een 36-urige werkweek. De functie is gekoppeld aan het generieke profiel “Adviseur dienstverlening”.
  • Individueel Keuzebudget (IKB). Dit biedt de medewerker de vrijheid zelf keuzes te maken over de wijze van uitbetaling van een deel (17,05%) van zijn/haar financiële arbeidsvoorwaarden;
  • De CAO-gemeenten, het Burgerlijk Wetboek, alsmede het personeelshandboek Gemeente Brunssum is van toepassing.
Interesse?

Hebben wij je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag je CV en uitgebreide motivatie per e-mail via IGOM: https://vacatures.igom.nl/vacatures-zoeken (en dan uiteraard onze vacature ingeven). Je kunt reageren op deze vacature tot en met 6 februari 2022. Afhankelijk van de actuele coronarichtlijnen plannen we bij voorkeur een fysiek gesprek of evt. digitaal via microsoft teams. Conform ons beleid met betrekking tot werving en selectie wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur boven externe kandidaten.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank van Kalsbeek, afdelingshoofd Financiën en Control. Telefoonnummer 06-23375912 Voor procedurele informatie kun je contact opnemen met Roelof Niezing, adviseur P.& O., tel. 045-5278577 of roelof.niezing@brunssum.nl