Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Coördinator Zorg & Welzijn

Werkgever:Envida
Plaats:Maastricht

Hier ga je werken:

Over Envida: samen met meer dan 4.000 collega's en 1.000 vrijwilligers zijn wij een van de grootste zorgorganisaties in Zuid-Limburg. Wij ondersteunen voornamelijk ouderen en mensen met chronische aandoeningen om zo comfortabel mogelijk te leven, het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving. Wanneer dat niet meer mogelijk is, bieden we een warm thuis in een van onze zorgcentra in Maastricht en het Heuvelland.

Onze wijkzorg: bestaat uit twee pijlers: Huishoudelijke Zorg (900 collega's) en Wijkverpleging (740 collega's). Samen zorgen wij voor meer dan 6.000 cliënten in onze 6 regio’s: Maastricht Noord, Maastricht West, Maastricht Oost, Regio Valkenburg, Regio Heuvelland West, Regio Heuvelland Oost Gezien de toenemende zorgvraag en schaarste aan personeel, staan we voor grote uitdagingen in de wijkzorg. Envida werkt aan innovatieve en toekomstbestendige zorginitiatieven, zoals woonzorgzones, wijkpoli’s, multifunctionele teams voor Zorg & Welzijn en preventieprogramma's.

Over de functie: Als coördinator Zorg & Welzijn werk je in de wijkzorg, waar je een samenhangend pakket van welzijn, zorg, en behandeling aanbiedt aan ouderen en chronisch zieken met diverse zorgbehoeften. Je hebt een directe impact op het leven van cliënten. In deze functie kom je te werken voor het multifunctionele team voor Zorg & Welzijn in de regio Maastricht.

Dit ga je doen:

Als coördinator Zorg & Welzijn in de wijkzorg ben je verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van de zorg, waarbij je nauw samenwerkt met (senior) wijkverpleegkundigen en andere partners om zorgplannen af te stemmen op de behoeften van de cliënt. Je stelt zorgplannen op, herkent gedragsveranderingen en onderhoudt regelmatig contact met familieleden en mantelzorgers. Daarbij focus je op het versterken van de zelfredzaamheid en het sociaal-emotioneel welzijn van de cliënten.

In jouw rol neem je ook informele leidinggevende taken op je. Je houdt werkoverleggen met jouw team van zorg- en welzijnsmedewerkers, verdeelt casussen, neemt ziekmeldingen aan en draagt bij aan de planning en dagelijkse organisatie van zorg en welzijn in de wijk. Je bent een belangrijke schakel in het ondersteunen van je team en het realiseren van een goede samenwerking.

Een mooi voorbeeld van jouw impact is een situatie waarin een coördinator een ouder echtpaar hielp dat steeds meer geïsoleerd raakte door eenzaamheid en het verlies van hun sociale netwerk. Dankzij de inzet van de coördinator konden zij deelnemen aan lokale activiteiten en werden ze in contact gebracht met vrijwilligers, wat hun isolement doorbrak en hun kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterde.

Je taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

  • Coördineren en begeleiden: Je stelt zorgplannen op en evalueert deze voor cliënten en mantelzorgers. Daarnaast begeleid je complexe casussen en werk je samen met andere zorgverleners.
  • Sociale ondersteuning: Je organiseert activiteiten om de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen en speelt een actieve rol in het verminderen van eenzaamheid onder ouderen, in samenwerking met wijkverpleegkundigen en vrijwilligers.
  • Informatieoverdracht en samenwerking: Je vergroot de zichtbaarheid van de organisatie in de wijk, coacht collega's en bouwt samenwerkingsverbanden op met andere professionals.

Wij zijn een match als:

  • Je een HBO Diploma hebt in de richting van Social Work.
  • Je zelfstandig kunt werken binnen procedures en richtlijnen, en het vermogen hebt om initiatief te tonen in je werk.
  • Je empathisch en tactvol bent, met een goed inzicht in de behoeften van cliënten.
  • Je ervaring hebt met het coachen en ontwikkelen van teamleden, en weet hen te motiveren en inspireren.
  • Je communicatief vaardig bent en daadkrachtig optreedt in complexe situaties.
  • Je flexibel ingesteld bent, geen dag is het zelfde.
  • Je 32 uur beschikbaar bent

Dit mag je van Envida verwachten:

  • De kans om van betekenis te zijn voor onze cliënten en een actieve bijdrage te leveren aan de zorg van nu, morgen & in de toekomst;
  • Een marktconform salaris (FWG 50) tussen de €3.013,60en €4.370,94 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. In oktober vindt er een salarisverhoging van 2,5% plaats.;
  • 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing, een onregelmatigheidstoeslag tussen de 22% en 60%.;
  • Interessante extra’s voor medewerkers zoals korting op je sportabonnement, bij Thermae 2000 en GaiaZOO.
  • Een interessante leaseregeling, we vertellen je later graag meer over de voorwaarden
  • Een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatieven, iets wat wij bij Envida zeer waarderen en stimuleren.
  • Een werkomgeving waarin leren en ontwikkelen centraal staan, met volop mogelijkheden voor professionele groei en (bij)scholing.

Interesse gewekt?

Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Klik direct op de sollicitatiebutton om je cv met motivatie toe te sturen. Zodra wij je sollicitatie hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor een (telefonische) screening.

Meer informatie? Bij vragen kun je mailen naar recruitment@envida.nl, bellen naar 043-6314008 of binnenlopen bij het recruitmentteam op Abtstraat 2a, 6211LS in Maastricht (op maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur).

Solliciteren kan t/m 23-09-2024 Het vacaturenummer voor deze functie is 207015