Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent Nederlands NT2

Werkgever:Emmacollege ISK/EOA
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Taal is de sleutel voor de toekomst! Zeker voor onze leerlingen! Op het Emmacollege-ISK (Internationale Schakelklas) krijgen onze leerlingen les in de Nederlandse taal als tweede taal (NT2). Hiermee worden zij zo goed mogelijk op hun toekomst voorbereid.
Als docent Nederlands NT2 werk je met een groep leerlingen van tussen de 12 - 18 jaar met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. De verschillen tussen de leerlingen zijn groot. Dat vraagt bij onze docenten om doorzettingsvermogen, creativiteit én onderwijservaring. Naast het aanleren van de Nederlandse taal, draag je ook bij aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen en help je hen om een volwaardige plek te vinden in de Nederlandse maatschappij. Naast het verzorgen van lessen Nederlands NT2 ben je mentor, adviseur, pedagoog en collega in een fantastisch team dat maar één doel voor ogen heeft: “goed NT2 onderwijs”.
Lukt het jou om onze leerlingen jouw kennis van de Nederlandse taal op een boeiende manier aan te leren zodat ze na de ISK (Internationale Schakelklas) kunnen uitstromen naar een opleiding die het beste bij onze leerlingen past? Lees dan verder..

“Medewerkers van onze school ontvangen in schooljaar 2023/2024 een tijdelijke arbeidsmarkttoelage bovenop het salaris. De hoogte van de toelage ligt tussen de 4% en 7%.”

Wij vragen

We zoeken:
 • Een enthousiaste docent die de uitdaging durft aan te gaan om onze leerlingen te binden en te boeien voor de Nederlandse taal als NT2;
 • Ervaring in het geven van lessen in het vak Nederlands;
 • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
 • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Nederlands;
 • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Nederlands maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend;
 • Ervaring met NT2 leerlingen is een pré.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
 • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
 • 12 weken vakantieverlof per jaar
 • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
 • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
 • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Emmacollege ISK/EOA

ISK Emmacollege is een regionale school voor Eerste Onderwijs aan Anderstaligen (EOA). Wij verwelkomen anderstalige jongeren van 12 t/m 18 jaar die pas in Nederland zijn of nog niet voldoende Nederlands spreken om aan het reguliere onderwijs deel te nemen.

We zijn een school waar leerlingen zich in alle rust, veiligheid en stabiliteit kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers in de Nederlandse maatschappij. Onze opdracht is de leerling voor te bereiden op uitstroom naar het Nederlandse onderwijs met een toereikend Nederlands taalniveau, passend bij de ontwikkeling en mogelijkheden van de leerling. Overdracht in kennis van cultuur en de Nederlandse maatschappij speelt een belangrijke rol in het onderwijsaanbod.

Meer informatie over Emmacollege ISK/EOA

Geïnteresseerd?

GEÏNTERESSEERD
Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Chantal Kleuters, teamleider, via e-mail c.kleuters@stichtinglvo.nl.