Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Workspace specialist

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Kun jij vanuit jouw visie, kennis en ervaring een VDI omgeving beheren en toekomstbestendig houden? Heb je daarnaast ervaring met het beheer van mobiele en vaste werkplekken en is informatieveiligheid voor jou on top of mind? Reageer dan nu.

Dit is jouw uitdaging:

Je gaat een state of the art Virtuele Werkplek beheren en verder doorontwikkelen met de CBS werkplekvisie als basis. Hieronder valt ook het mobile device management voor +2000 eindgebruikers. Binnen het team is informatieveiligheid en security een specifiek aandachtspunt voor jou; je beheert de EDR-oplossingen en je fungeert als linking pin naar ons Security Service Center.

Als Workspace specialist is dit je toegevoegde waarde :

  • Je bent adviseur en in staat om requirements op te halen en ze vervolgens te ontwikkelen met betrekking tot de virtuele werkplek omgevingen en applicatie ontsluiting.
  • Je pakt de technische lead vanuit de 2e-lijns ondersteuning bij verstoringen. Je houdt overzicht en bent in staat een oplossingsrichting te definiëren en je collega’s op basis daarvan te coachen. Daarnaast initieer en begeleid je wijzigingen. In het verlengende hiervan ontwikkel je structurele oplossingen.
  • Verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en naleven van werkinstructies.
  • Je neemt deel aan interne en externe overleggen waarbij je vanuit jouw technische expertise productonafhankelijk adviseert en bijdraagt aan de doorontwikkeling van de virtuele werkplek omgevingen.

Dit ben jij:

Je bent gericht op het continu verbeteren: je signaleert, adviseert, voert uit, reflecteert en pakt de regie en verantwoordelijkheid, zo zien we je graag.

Daarnaast verwachten wij dat je:

  • Een senior bent binnen het domein van virtuele werkplek omgevingen.
  • Collega’s kan coachen vanuit je senioriteit.
  • Informatieveiligheid altijd on top of mind is.
  • Ruime ervaring hebt met het managen van mobiele en vaste werkplekken.
  • Ruime kennis en ervaring hebt met virtuele werkplek technologie die leidend is in de markt zoals VMware en Microsoft.
  • Bedreven bent met het werken op een iteratieve wijze, waarbij producten worden afgestemd op de klantvraag.
  • Sterke communicatieve vaardigheden hebt ontwikkeld die je inzet om je collega’s, binnen en buiten je team, mee te nemen in de ontwikkelingen en oplossingen die jij nastreeft.

Dit is je team:

Je vaste thuisbasis is het team Technical Services (BTS) binnen de IT-directie (BIT). Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplek-diensten, Data & Web-diensten en Applicatieplatformteam. Je komt te werken in het team werkplek-diensten met experts die werkzaam zijn in Heerlen.

Het team houdt zich buiten het beheer van de virtuele werkomgeving, het managen van mobiele en vaste werkplekken en de beveiliging daarvan ook bezig met applicatie ontsluiting, remote access en aanbod van werkplek diensten zoals mail, chat, en video.

De onderlinge sfeer is die van professionals onder elkaar, open, met respect voor elkaars kennis, elkaars ervaring en grote bereidheid om van elkaar te leren.

Er bestaat voldoende mogelijkheid tot thuiswerken waarbij het uitgangspunt is dat we gemiddeld 2 dagen per week op kantoor zijn om naast het professionele ook het persoonlijke contact met elkaar te houden.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris van minimaal EUR 3662,- en maximaal EUR 5586,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
  • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor In je team maak je daarover afspraken.
  • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).